KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Χιλιάδες ευρώ χωρίς εξηγήσεις μοιράζει ο δήμος Φυλής

16/12/2015 11:20
Ανανεώθηκε 16/12/2015 11:59
2 '
οικονομική επιτροπή, δήμου Φυλής, δήμαρχος, Χρήστος Παππούς, απόδειξη δαπάνης, τίτλος κτήσης, απόφαση,
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με την τακτική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” και χωρίς καμία εξήγηση για το έργο που παρείχαν, η διοίκηση του δήμου Φυλής διέθεσε, με απλή απόδειξη δαπάνης και αδιαφανείς διαδικασίες, ποσά πέντε, τριών και δυο χιλιάδων ευρώ σε 11 άτομα. Η αιτιολογία της δαπάνης συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών από τα συγκεκριμένα άτομα για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες καθώς και για φύλαξη των σχολικών κτιρίων.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και το Ν.4308/14 περί αποδείξεις δαπανών (τίτλος κτήσης) η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση και έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή καταβολή χρημάτων σε 11 άτομα, συνολικού ύψους 37.000. Αν και το όριο της απόδειξης δαπανών είναι 10.000 ευρώ, κανένα από τα ποσά που δόθηκαν δεν ξεπέρασε τις 5.000, προκειμένου να μη χρειαστεί η έγκριση της επιτρόπου!

Στη σχετική επισήμανση, μάλιστα, του Δημήτρη Μπουραΐμη ότι η διοίκηση δίνει αυτά τα ποσά ακριβώς για να μην πάνε επίτροπο, ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς απάντησε ότι «εκείνοι μπορεί να ήθελαν και δέκα και είκοσι και τριάντα χιλιάδες αλλά η διοίκηση τόσα αποφάσισε να δώσει» και προσπάθησε να κλείσει το θέμα, προχωρώντας στην ψήφισή του.

Ενδεικτικό, εξάλλου, του γεγονότος ότι δόθηκαν τα συγκεκριμένα ποσά για να μη χρειαστεί να περάσουν είναι έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας υπαλλήλων του δήμου που έχει στη διάθεσή της η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και στο οποίο αναγράφεται καθαρά μαζί με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί:

οικονομική επιτροπή, δήμου Φυλής, δήμαρχος, Χρήστος Παππούς, απόδειξη δαπάνης, τίτλος κτήσης, απόφαση,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανεπαρκείς εξηγήσεις έδωσε και όταν ρωτήθηκε από το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Θεοδόση Δρόλια, σε ποια σχολεία προσφέρουν τις υπηρεσίες φύλαξης τα άτομα που αναγράφονται στον κατάλογο καθώς και αν έχουν άδεια για αυτό.

«Έχουμε 48 σχολικές μονάδες. Βεβαίως και έχουν άδεια φύλαξης. Τους έχω δώσει εγώ!» είπε.

Δείτε εδώ την απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή δήμου Φυλής, στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ποσά σε συγκεκριμένα άτομα για υπηρεσίες που προσέφεραν σε πληγέντες από τις πλημμύρες και φύλαξη των σχολικών κτιρίων

Ακούστε ηχητικό απόσπασμα από τη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή στην κορυφή της σελίδας

Χρήστος Παππούς, δήμαρχος Φυλής
Χρήστος Παππούς
Δημήτρης Μπουραίμης, Θεοδόσης Δρόλιας
Δημήτρης Μπουραΐμης, Θεοδόσης Δρόλιας
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: