KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αλέξανδρος Ανδριώτης-υπ.Βουλευτής : «Ψηφίζοντας Ένωση Κεντρώων οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν στο μέλλον»

17/09/2015 19:10
Ανανεώθηκε 19/09/2015 07:05
5 '
Ανδριώτης Αλέξανδρος
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

 Από θεατής του «καναπέ» αποφάσισε να γίνει ενεργός πολίτης και να σταθεί στο πλευρό του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Ο Αλέξανδρος Ανδριώτης, μιλώντας στο www.doxthi.gr, δηλώνει ότι βαρέθηκε τα όμορφα και περίτεχνα λόγια και αποζητά ξεκάθαρες κουβέντες, κάνει λόγο για ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα από το οποίο λείπει το μέτρο, ζητά 12ετή θητεία για τους βουλευτές και ξεκαθαρίζει ότι η Ένωση Κεντρώων θα δώσει τέλος σε διορισμούς και ρουσφέτια.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σε μια δύσκολη, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά περίοδο αποφασίσατε να εκτεθείτε στην πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Πως πήρατε μια τέτοια απόφαση;

Είμαστε όλοι κάτοικοι αυτού του τόπου, αλλά κοντεύουμε να γίνουμε, αν δεν έχουμε γίνει ήδη, ένοικοί του. Δεν προερχόμαστε από τη χώρα λωτοφάγων, όπου τα πάντα καλύπτουν η αμνησία και η λήθη. Αυτή η τακτική εξυπηρετούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια τους εκπροσώπους του δικομματισμού, τους εγκάθετους της πολιτικής που απομυζούσαν με όμορφα λόγια τις θυσίες του Έλληνα πολίτη. Και θα μου επιτρέψετε να πω, πως δεν πρόκειται για μια ακούσια παραπλάνηση. Πρόκειται για εκούσια εξαπάτηση του ελληνικού λαού, προκειμένου το πολιτικό σύστημα να συγκαλύψει τις πομπές του και τις ανομίες του. Κάθε τετραετία ένοιωθα ότι παρακολουθούσα μια θεατρική παράσταση που εναλλάσσεται από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας. Πτωχεύσαμε και ακόμα τα ίδια. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Είπα, λοιπόν, ότι πρέπει να σταματήσουμε να τους παρακολουθούμε από την ασφάλεια του καναπέ και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Υπό αυτή την έννοια, ένωσα τις δυνάμεις μου με την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη.

Θεωρείτε ότι οι θέσεις και ο λόγος της Ένωσης Κεντρώων βρήκαν απήχηση στα προσωπικά πιστεύω σας;

Πιστεύω στις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων. Είναι ξεκάθαρες, χωρίς όμορφες και περίτεχνες λέξεις, με την ακρίβεια και την αλήθεια που μας προσφέρουν οι αριθμοί. Δηλαδή ένα συν ένα μας κάνει 2 και όχι 4. Επιτέλους, πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και όχι τη γλώσσα της διπλωματίας. Απέναντί μας δεν έχουμε εχθρούς  για να έχουμε ανάγκη από προπετάσματα καπνού αλλά τους συμπατριώτες μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ποτέ κανείς, από όσους εκπροσωπούν ακόμα και σήμερα αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, δεν έδωσε μια απάντηση ευθεία και ειλικρινή. Έχουμε ξεχάσει το μέτρο. Το αντικαταστήσαμε με την αμετροέπεια.

 Σε ποια σημεία του κόμματός σας χρειάζεται να επικεντρώσουμε την προσοχή μας; Ποια είναι τα “ατού” σας έναντι των πολιτικών σας αντιπάλων;

Δίνουμε λύσεις σε μια πτωχευμένη οικονομία με τις 9 προτάσεις μας. Όλα τα βάρη
να μοιραστούν αναλογικά σε όλους τους πολίτες δίκαια. Να εφαρμοσθούν επιτέλους οι απαραίτητες, για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, μεταρρυθμίσεις. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαφορά μας με τους υπολοίπους. Εμείς μπορούμε να τις εφαρμόσουμε γιατί δεν υπηρετούμε συμφέροντα, δεν έχουμε διορίσει και δεν έχουμε τάξει. Αυτή είναι η δύναμη της Ε. Κ. και για αυτό χρειαζόμαστε την δύναμη που μας δίνει η ψήφος σας.

Η Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που έρχεται από τη δεκαετία του ΄90 και σήμερα, σύμφωνα με τα γκάλοπ, πιθανή η είσοδός της στο Κοινοβούλιο. Τι άλλαξε, και το εκλογικό σώμα όπως και τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω σας;

Στην Ένωση Κεντρώων δεν αντιμετωπίζουμε τους ψηφοφόρους ως αγέλη χωρίς γνώμη και άποψη αλλά σαν ενεργούς ανθρώπους, μέλη μιας κοινωνίας που γνωρίζει τι θέλει. Έτσι γνωρίζουν ότι τώρα δεν μπορούν να ελπίζουν σε διορισμούς και ρουσφέτια. Γνωρίζουν, επίσης, πως ήρθε η ώρα να λύσουμε τα γνωστά προβλήματα της κοινωνίας μας, όπως ακόμα γνωρίζουν ότι, ψηφίζοντας το Βασίλη Λεβέντη που είκοσι χρόνια τα φωνάζει δυνατά, μπορούν να ελπίζουν στο μέλλον.

Τι πρέπει να αλλάξει στο πολιτικό σύστημα, ώστε να υπάρξει ανατροπή του απαξιωτικού κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία;

Να τελειώσει η αιώνια θητεία των βουλευτών. Τα 12 έτη είναι αρκετά για τους βουλευτές και τα 8 έτη για τον πρωθυπουργό. Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να διαβρώνουν τη δημοκρατία και να δημιουργούν πελατειακές ή άλλου είδους σχέσεις.

Ποια είναι η γνώμη σας για το ΣΥΡΙΖΑ;

Έφηβοι…

Για τη Ν.Δ;

 Υπερήλικες…

Τι συναισθήματα σας προκαλεί η αναφορά στα κόμματα εξουσίας;

Τα κόμματα εξουσίας κατατρέχονται από διάφορα σύνδρομα, τα οποία καλούνται να συγκεράσουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Έτσι η προοπτική της εξουσίας γεννάει άρρηκτους δεσμούς στα μέλη τους, παρά τα διαφορετικά συμφέροντα που ο κάθε ένας εκπροσωπεί. Το γεγονός αυτό, από μόνο του, υποδηλώνει σχέσεις διαπλοκής και διαφθοράς. Σε ποιον έντιμο και “καθαρό” άνθρωπο δεν θα προκαλούσαν αποστροφή οι συγκεκριμένες πρακτικές.

Τι ακριβώς έχετε υπογράψει ως υποψήφιοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων; Να παραιτηθείτε από τη θέση σας μετά από 6 μήνες για να αναλάβουν οι επόμενοι;

Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της Ε. Κ. έχουμε υπογράψει ότι μετά την παρέλευση εξάμηνης θητείας θα υποβάλλουμε την παραίτησή μας και θα παραδίδουμε την έδρα στον επόμενο. Πιστεύω ότι είναι ορθή η πρόταση του Βασίλη Λεβέντη. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να περάσει τις προτάσεις της Ε. Κ. και θα αποδείξει ότι η θητεία ενός βουλευτή δε χρειάζεται να είναι μεγαλύτερη από τα 12 έτη. Είναι αρκετά για να προσφέρει στο κοινοβούλιο.

Κατεβαίνετε υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Τι γνωρίζετε για αυτή την αχανή Περιφέρεια;

Ο νομός Αττικής είναι μια μικρογραφία όλης της Ελλάδος αλλά με πολλαπλάσια προβλήματα, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η έλλειψη οριοθέτησης αρκετών βιομηχανικών πάρκων, οι αυθαίρετες κατασκευές κ.λ.π. Η Δυτική Αττική δε, εκτελεί χρέη της «πίσω αυλής» της πρωτεύουσας, μιας αυλής, που υποκρινόμαστε πως δεν αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη της. Αυτό πρέπει να αλλάξει , όχι μόνο για την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της αλλά και για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του τόπου μέσω ενεργειακών υποδομών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: