KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στην εκδήλωση της Αντικαρκινικής Αχαρνών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

18/11/2015 17:33
Ανανεώθηκε 18/11/2015 17:46
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ
 Η αναγκαιότητα της συμμόρφωσης των γυναικών στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού όπως και η μεγάλη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης σε πρώιμο στάδιο επισημάνθηκαν στην εκδήλωση του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών και της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών με θέμα: “Ο αγώνας με τον καρκίνο του μαστού δεν είναι άνισος!”.
Αντικαρκινική Αχαρνών
Οι εκλεκτοί γιατροί της εκδήλωσης κ. Γεώργιος Μπούτσικος, Γενικός Χειρουργός, κλινική «Λευκός Σταυρός» και επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Μητέρα», η κ. Ειρήνη Βελακούλη, Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού, τ. Επιμελήτρια Ακτινολογικού τμήματος Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και ο κ. Γεώργιος Πεχλιβανίδης, Γενικός Χειρουργός, τ. Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Νοσοκομείο «Μητέρα»

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχελάου Θέατρο συμμετείχαν ιατροί εξειδικευμένοι και με πολύχρονη εμπειρία στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού οι οποίοι μίλησαν για την πρόληψη και τη θεραπεία από τον καρκίνο του μαστού. Τονίστηκε η αναγκαιότητα της συμμόρφωσης των γυναικών στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου ανάλογα με την κατηγορία κινδύνου στην οποία ανήκουν .

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ακολούθησε η περιγραφή των πολλαπλών επιλογών που υπάρχουν πλέον για την επίτευξη της έγκαιρης διάγνωσης από την επιστήμη της ακτινολογίας και τονίστηκε η σημασία της ακριβούς προεγχειρητικής διάγνωσης και περιγράφηκε η θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών με καρκίνο του μαστού, η οποία περιλαμβάνει τόσο τη χειρουργική αντιμετώπιση (μαστεκτομή, ογκεκτομή, βιοψία φρουρού λεμφαδένα) όσο και τη συμπληρωματική μετεγχειρητική θεραπεία ( ορμονοθεραπεία, χημειοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία, ακτινοθεραπεία).

Το παρών έδωσε ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο οποίος προλόγισε της εκδήλωσης,  οι βουλευτές κ.Δέδες και κ. Μπούρας και πλήθος παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εντυπωσιακή παρουσία είχαν, ωστόσο, οι γυναίκες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ασθενείς που έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού  και τον έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία.

Αντικαρκινική Αχαρνών
Ο Μητροπολίτης κ.Αθηναγόρας χαιρέτησε την εκδήλωση

Η εκδήλωση έληξε με ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό και με βραβεύσεις τόσο του ιδιοκτήτη του θεάτρου κ. Σιδηρόπουλου που το παραχώρησε δωρεάν, όσο και των ομιλητών από τους επισήμους.

Ο καρκίνος είναι υπόθεση όλων μας και είναι στο χέρι μας να τον αντιμετωπίσουμε.

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Αχαρνών Παν.Καζανάς
Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Θρακομακεδόνων Αναστάσιος Χίος με τον κ.Νίκο Σιδηρόπουλο ο οποίος παραχώρησε το Αρχελάου θέατρο για την εκδήλωση
Στέργιος Πεδιαδίτης,Γιώργος Δασκαλάκης,Αναστάσιος Χίος,Θανάσης Μπούρας και Γιάννης Δέδες
Λίτσα Αλεξάνδρου_Αναστασία Παμουκτσόγλου
Λίτσα Αλεξάνδρου και Αναστασία Παμουκτσόγλου
Ενθαρρυντική η συμμετοχή του κόσμου
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: