KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Επείγει ο καθαρισμός και η προστασία των ρεμάτων του δήμου Αχαρνών

25/10/2014 13:26
2 '
Ρέματα Αχαρνές,αυτοψία Αχαρνές
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δεν είναι η πρώτη φορά αν κι ευχόμαστε να είναι η τελευταία που τα ρέματα του Δήμου Αχαρνών ξεχείλισαν από το νερό της βροχής, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε οικήματα και δρόμους. Σε ρεπορτάζ του doxthi.gr και της έντυπης ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ , το Νοέμβριο του 2013,πριν από έναν χρόνο, είχαν επισημανθεί οι σημαντικές καθυστερήσεις στον καθαρισμό των ρεμάτων που διατρέχουν την πόλη,από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Επρόκειτο για στοιχεία που προέκυπταν από την αλληλογραφία των υπηρεσιών του δήμου με τις αντίστοιχες της Περιφέρειας όπου επισημαινόταν, επίμονα, η ανάγκη συνδρομής της Περιφέρειας για τον καθαρισμό των ρεμάτων που διέρχονται από το δήμο όπως και για την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης ή άλλων αντιπλημμυρικών έργων όπου απαιτούνται.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA
Ρέμα Αγίου Πέτρου Αχαρνές
Ο ιερέας του Αγίου Πέτρου πατήρ Ευάγγελος Λάζος δείχνει στον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο τις καταστροφές

Στα εν λόγω έγγραφα γινόταν λόγος για τη διάβρωση των πρανών και της καταβύθισής τους σε αρκετό μήκος και πλάτος στο ρέμα του Κηφισού στην συμβολή του με την οδό Αγ.Φανουρίου, στη δυτική της όχθη κατάντη της γέφυρας .Επίσης,οι υπηρεσίες ενημέρωναν για το ρέμα της Εσχατέας, στα όρια του Δήμου Αχαρνών αλλά και στα όρια του Ζεφυρίου, όπου εντοπίζεται,ακόμα και σήμερα, εξαιρετικά μεγάλος όγκος φερτών υλικών, στην κοίτη του ρέματος. Μεγάλη συσσώρευση σκουπιδιών και ετοιμόρροπα πρανή παρατηρούνταν,επίσης, στα ρέματα Εσχατιάς, Καναπίτσας,Κηφισού, Αλιάκμονος επί της οδού Θρακομακεδόνων, Αγίου Γεωργίου στην ίδια περιοχή, Κοντίτας, Καναπίτσας, Κατεβασιάς και Βαρυμπόμπης.

Έναν χρόνο μετά η κατάσταση παραμένει η ίδια, με τα ρέματα των Αχαρνών να μην αντέχουν,πλέον, τον αυξημένο όγκο νερού, τα σκουπίδια και τα υπό κατάρρευση φυσικά τοιχία τους.

Φωτογραφίες από την αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου με τον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, αντιδημάρχους,συνεργάτες και υπαλλήλους στα ρέματα της πόλης. 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: