11.4 C
Athens
26 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Γιατί ο Δημήτρης Μπουραίμης και η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ καταλογίζουν αμετροέπεια στη νέα...

Γιατί ο Δημήτρης Μπουραίμης και η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ καταλογίζουν αμετροέπεια στη νέα διοίκηση του δήμου Φυλής

- Advertisement -

Με μια ιδιαίτερα δηκτική ανακοίνωση απάντησε η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ο επικεφαλής της Δημήτρης Μπουραίμης, σε μια σειρά από ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Ειλημμένη απόφαση της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ήταν να δώσει στη σημερινή διοίκηση του δήμου Φυλής τον απαιτούμενο χρόνο να ξεκινήσει τη θητεία της και να κριθεί μελλοντικά για τα πεπραγμένα της. Κάτι που τα μέλη της, ως διοίκηση του δήμου την περίοδο 2011-2014, δεν κατάφεραν να έχουν ούτε για μια μέρα.

Όμως, προς μεγάλη απογοήτευση όλων, η νέα δημοτική αρχή αντί να προσπαθεί να αφιερώσει το χρόνο και την προσπάθειά της αντιμετωπίζοντας το παρόν, κάνει πολιτική του παρελθόντος, χρησιμοποιώντας παλιά και φθαρμένα επικοινωνιακά κόλπα.

Είναι, όμως, σαφές πως η αμετροέπεια και το πολιτικό ψέμα με βάση τα οποία ξεκίνησε, δυστυχώς, την πορεία της, δε χωρούν πλέον στην τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Αμετροέπεια που εκδηλώθηκε το τελευταίο διάστημα, σε τρεις (3) τουλάχιστον περιπτώσεις:

  • Στην εκδήλωση του 3ο ποδηλατικού γύρου της Ζωφριάς, τον οποίο συνδιοργάνωσαν σύλλογοι και φορείς της περιοχής και τον οποίο προσπάθησε να καπηλευθεί η σημερινή δημοτική αρχή, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης είπε ότι, από τη διοίκηση του Χρήστου Παππού, στη συγκεκριμένη συνοικία «έχουν γίνει πολλά». Μέσα στα… πολλά που είχε να αναφέρει ήταν η λειτουργία του Γυμνασίου. Κατανοούμε την σύγχυση του κ. Καμπόλη αλλά δε μπορούμε να τη δικαιολογήσουμε.Κατ΄ αρχήν, γιατί εκδηλώθηκε μπροστά στο «Βορεινό», το οποίο, ως διοίκηση, παραλάβαμε το 2011 σωστό «ερείπιο» και καταφέραμε να το ανακατασκευάσουμε, και να παραδώσουμε έτοιμο προς χρήση. Επιπλέον, αποφύγαμε – παρότι θα μπορούσαμε – να το εγκαινιάσουμε προεκλογικά.Κατά δεύτερον, γιατί τα «πολλά» έγιναν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και το Δημήτρη Μπουραϊμη. Όπως το Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, η αποπεράτωση και λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού Ζωφριάς, η θεμελίωση και κατασκευή του πρότυπου βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού, η ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης, ο ηλεκτροφωτισμός κ.α.
  • Στην παραλαβή και τοποθέτηση του ισοθερμικού καλύμματος στο Κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων, με τη… ζωντανή μετάδοση της δοκιμής ενώπιον μελών της δημοτικής αρχής. Η τοποθέτηση του ισοθερμικού καλύμματος ήταν κάτι που όφειλε να είχε γίνει ήδη από τη λειτουργία του. Την περίοδο της δημαρχίας του Χρήστου Παππού, όχι απλώς δεν προχώρησε ως ενέργεια αλλά ούτε καν το σκέφτηκε κάποιος από τους διοικούντες. Αντίθετα, επί δημαρχίας Δημήτρη Μπουραϊμη έγινε το σχετικό αίτημα και κατόπιν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στον ΑΣΔΑ, προκειμένου να συμπεριλάβει το έργο στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Επιπλέον, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενεργειακή αξιοποίηση του Κολυμβητηρίου, το οποίο ξεκίνησε να θέτει σε εφαρμογή.
  • Στην αντιμετώπιση της πρόσφατης καταιγίδας που σάρωσε το λεκανοπέδιο. Από το δελτίο Τύπου του δήμου, στο οποίο περίσσευε ο κομπασμός και ο αυτοθαυμασμός για την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των δημοτικών αρχόντων και συμβούλων, έλειπε ένα σημαντικό στοιχείο: η αρχή όλων. Ότι για να αντιμετωπίσει ένας δήμος τα πλημμυρικά φαινόμενα, κάνει πρώτα μελέτες και με βάση αυτές προχωρά στα έργα.

Η σφοδρή νεροποντή – η μεγαλύτερη σε ένταση και όγκο νερού από κάθε άλλη φορά – αντιμετωπίστηκε επειδή η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε παρέμβει δυναμικά, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα στα κατάντι (νότιες περιοχές), μετά την Αττική οδό, έτσι ώστε η ροή των υδάτων να έχει τον κατάλληλο υποδοχέα που θα απορροφήσει τον όγκο τους.

Επίσης, είχε φροντίσει να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού των τεχνικών αλλά και φυσικών (ρέματα) ομβρίων αγωγών μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2014, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ.

Αυτός είναι ο πραγματικός και ουσιαστικός λόγος που ο δήμος Φυλής αντιμετώπισε, με εξαιρετική ετοιμότητα και με λιγότερα προβλήματα σε σχέση με άλλες περιοχές, την έντονη καταιγίδα. Αντίθετα, η διοίκηση του Δημήτρη Μπουραϊμη, όταν είχε κληθεί να αντιμετωπίσει τις – μικρότερες σε ένταση – πλημμύρες του 2011, το είχε κάνει ξεκινώντας από μηδενική βάση γιατί είχε παραλάβει ένα δήμο εγκαταλελειμμένο.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, έχοντας ως οδηγό την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 στην Πάρνηθα, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου ο δήμος να αντιμετωπίζει με αυτοματισμό τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα.

Περιμένουμε, η σημερινή διοίκηση του δήμου να αξιοποιήσει τις μελέτες που έγιναν τα προηγούμενα τρία χρόνια και να εντάξει στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, οριστικά και αμετάκλητα, τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή.

Είναι πολύ πιο σημαντικό να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το παρόν και μέλλον της περιοχής, αντί να διώκει εργαζόμενους του δήμου, που δεν είναι «της αρεσκείας της» και να τους ασκεί ψυχολογική βία.

Η διοίκηση του Δημήτρη Μπουραϊμη λειτούργησε με βάση τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, τον οποίο δημιούργησε και υλοποίησε με ιδιαίτερη προσοχή και λεπτομέρεια. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην κρίση των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Όλα τα άλλα είναι «έπεα πτερόεντα» και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να συντηρούν κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους – σε μια εξαιρετικά δύσκολη και πονηρή περίοδο για εκείνους.

Τέτοιες πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές θα βρουν κάθετα αντιμέτωπη τη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ”.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Ο Χάρης Δαμάσκος αναλαμβάνει τα ηνία της ΣΤΑΣΥ. Πολιτικός και τεχνοκράτης με κύρος και κοινή αποδοχή

Ο Χάρης Δαμάσκος, πρώην αντινομάρχης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με μακρά θητεία και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, θα είναι, σύμφωνα...
- Advertisment -