7.9 C
Athens
21 Ιανουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Υποφωτίζονται οι δρόμοι της Αττικής

Υποφωτίζονται οι δρόμοι της Αττικής

- Advertisement -

Η πλειονότητα των δρόμων της Αττικής φωτίζεται λιγότερο από το ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο, παρότι η ενέργεια που καταναλώνεται θεωρείται εξαιρετικά μεγάλη!
Αυτό είναι το μέχρι τώρα κύριο συμπέρασμα της εν εξελίξει μελέτης, για τον οδοφωτισμό της Αττικής, που εκπονείται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, ο βέλτιστος φωτισμός στους δρόμους, η μέγιστη οδική ασφάλεια, η μεγάλη διάρκεια ζωής των φαναριών, η μείωση της αναγκαίας συντήρησης και άρα η μείωση του σχετικού κόστους.
Με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών οδοφωτισμού επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, που για κάθε μια οδό μπορεί να φτάσει στο 35%,έως και 60%.

Η εκπόνηση της μελέτης έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2014.
Μέχρι σήμερα έχει γίνει η καταγραφή και εισαγωγή των στοιχείων για κάθε φωτιστικό σε μία βάση δεδομένων και η ανάπτυξη και εγκατάσταση διαδραστικού ψηφιακού χάρτη απεικόνισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Η καταγραφή αυτή αποτελεί πιλοτική εφαρμογή και στόχος είναι να επεκταθεί σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής.
Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα από τη συγκεκριμένη μελέτη είναι τα εξής:

Α) Η ελάχιστη ένταση φωτισμού στην πλειοψηφία των οδών είναι χαμηλότερη από την ελάχιστη αποδεκτή. Η ομοιομορφία φωτισμού της πλειοψηφίας των οδών είναι σχετικά ικανοποιητική.

Β) Η συνολική ενέργεια που καταναλώνεται ανέρχεται στο 1MW περίπου, που κατά τους μελετητές του ερευνητικού έργου κρίνεται εξαιρετικά μεγάλη.

Από τα αποτελέσματα της ειδικής μελέτης στο σύνολό της, αναμένεται να προκύψει η τεχνολογία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των φωτιστικών που θα πρέπει να τοποθετηθούν, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα κόστους/ οφέλους. Με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας, οικονομικών πόρων και μείωση της δαπάνης συντήρησης.

Αυτό γίνεται με την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων παλαιότερης τεχνολογίας με αποδοτικότερα σύγχρονα φωτιστικά σώματα, συμβάλλοντας στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

Με τον τρόπο αυτό αναπτύσσεται ένας πιο ελκυστικός, σύγχρονος και ασφαλής φωτισμός.

Πηγή: www.real.gr

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -