11.4 C
Athens
26 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ Στροφή στην ποιότητα και το ρεαλισμό για το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του...

Στροφή στην ποιότητα και το ρεαλισμό για το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ιλίου

- Advertisement -

Ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και, κυρίως, συνυφασμένο με την σημερινή, αφυδατωμένη οικονομική συγκυρία είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ιλίου για το 2015, ύψους 5.317.434 ευρώ, που ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι επενδύσεις σε έργα που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, οι συντηρήσεις στα ήδη υπάρχοντα καθώς και η σημαντική αύξηση στα κονδύλια για έργα ομβρίων υδάτων και αποχέτευσης.

- Advertisement -
- Advertisement -

«Στο δήμο Ιλίου δε λέμε λόγια, δεν κομπορρημονούμε και δεν επιθυμούμε να διογκώσουμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο στο τέλος δε θα μπορεί να γίνει» τόνισε ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, υπενθυμίζοντας ότι οι επιλογές της κυβέρνησης δεν είναι ιδιαίτερα θετικές για την αυτοδιοίκηση. Και πρόσθεσε: «Το όχημα μπορεί να πέσει στο γκρεμό όταν κάνεις τους υπολογισμούς σου και έρχεται το κράτος και σου κλέβει χιλιάδες ευρώ. 749 χιλιάδες ευρώ μείον. Ποιος από εσάς, που λέτε διάφορα σήμερα, έχει πιέσει να πάρουμε αυτά τα λεφτά;» διερωτήθηκε και ζήτησε από τους δημοτικούς σύμβουλους της αντιπολίτευσης να μην ταυτίζονται με τα κόμματά τους, ούτε με την πολιτεία αλλά να είναι με την πόλη και τους κατοίκους της.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τις αναπλάσεις και τους ποδηλατόδρομους που προβλέπει το Τεχνικό Πρόγραμμα τους χαρακτήρισε απαραίτητους, επεσήμανε ότι η κεντρική διοίκηση είναι υποχρεωμένη όταν μεταφέρει δραστηριότητες στην αυτοδιοίκηση να μεταφέρει και τους αντίστοιχους πόρους, υπενθύμισε ότι ο δήμος Ιλίου είναι ο πρώτος δήμος που έχει πιστοποιημένες παιδικές χαρές, σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα συμβασιοποιείται η γεωτεχνική μελέτη για το μετρό ενώ έχουν προσδιοριστεί οι στάσεις και οι σταθμοί και υπεραμύνθηκε της ανάγκης να μη φυλλορροούν δεξιά και αριστερά τα οικονομικά αποθεματικά του δήμου που προορίζονται για την κοινωνική πολιτική.

«Μη χαίρεστε αν πάει κάτι στραβά, αντίθετα να αγωνίζεστε να γίνει, γιατί ότι γίνεται είναι προς όφελος των πολιτών» κατέληξε ο κ. Ζενέτος.

Χαράλαμπος Καούκης, Δημοτική Ισοπολιτεία

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα που αποτελεί το όραμα ενός δήμου έρχεται στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο με πολλά άλλα θέματα. Υποβιβάζεται, θα έπρεπε να έρθει σε ξεχωριστή ημερήσια διάταξη. Δε θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το θέατρο και απέχουμε από το συγκεκριμένο θέμα».

Κωνσταντίνος Κάβουρας, Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

«Έπρεπε να υπάρξει διαδικασία διαβούλευσης με την αντιπολίτευση και τους κατοίκους πριν γραφτεί το Τεχνικό Πρόγραμμα. Το ύψιστο χρέος ενός δήμου είναι να απαντά στις ανάγκες των κατοίκων. Όταν πνίγονται κάποιες περιοχές και βλέπουμε αναπλάσεις χώρων χιλιάδων ευρώ, χρειάζεται συζήτηση. Είναι υποβαθμισμένες οι πολιτικές που έχουν σχέση με την κοινωνική πολιτική. Δεν προβλέπει τίποτε για τους άστεγους. Το καταψηφίζουμε».

Σταυρούλα Τσίτσου, Λαική Συσπείρωση

«Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα υποτάσσονται στις ορέξεις της κυβέρνησης και στην υπηρεσία των κερδών του κεφαλαίου. Αντί να προσανατολιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα σε έργα προορισμένα για τις λαϊκές ανάγκες , περιορίζεται σε συντηρήσεις των υπαρχόντων, ανακατασκευές δρόμων, πλατειών. Περιορίζεστε από την κεντρική διοίκηση και επιβεβαιώνετε ότι ο δήμος βρίσκεται σε ένα ασφυκτικό νομικό και οικονομικό πλαίσιο. Να πάρετε μια απόφαση κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική».

Παναγιώτης Κουτσιανάς, Αριστερό Σχήμα Ιλίου

«Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική της χώρας αλλά και εκείνων που το καταρτίζουν. Εικονικός έως και επικοινωνιακός ο χαρακτήρας των έργων, τα μειωμένα κονδύλια σκορπιούνται σε έργα βιτρίνας, στο φαίνεσθαι, σε αναπλάσεις πλατειών, σε ποδηλατόδρομους. Μόνο το 5,4% για όμβρια και αποχέτευση δαπανήθηκε το 2013-2014. Έπρεπε να γίνουν οι πλημμύρες για να αυξηθεί το κονδύλι για όμβρια και ύδρευση από 5,4% σε 16% του συνόλου των νέων έργων. Το καταψηφίζουμε»

Βασίλης Φεγγερός, Δημοτική Ισοπολιτεία

«Πρόκειται για Τεχνικό Πρόγραμμα της λύπης. Είμαι τόσα χρόνια στα δημοτικά πράγματα και λυπάμαι που, μετά από τόσα χρόνια, βλέπω ένα τέτοιο πρόγραμμα. Καμία αναφορά σε υπόγειο γκαράζ, μετρό, ραδιοφωνία. Υπάρχουν δρόμοι στο Ίλιον που θυμίζουν δεκαετία του ’60 και δεν προβλέπεται τίποτα για αυτούς».

τεχνικό πρόγραμμα, δήμος Ιλίου, 2015

τεχνικό πρόγραμμα, δήμος Ιλίου, 2015

τεχνικό πρόγραμμα, δήμος Ιλίου, 2015

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Ο Χάρης Δαμάσκος αναλαμβάνει τα ηνία της ΣΤΑΣΥ. Πολιτικός και τεχνοκράτης με κύρος και κοινή αποδοχή

Ο Χάρης Δαμάσκος, πρώην αντινομάρχης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με μακρά θητεία και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, θα είναι, σύμφωνα...
- Advertisment -