11.4 C
Athens
21 Ιανουαρίου 2021
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Μαθητικός διαγωνισμός λόγου από την δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή δήμου Φυλής

Μαθητικός διαγωνισμός λόγου από την δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή δήμου Φυλής

- Advertisement -
- Advertisement -

Μαθητικό διαγωνισμό δοκιμιακού και έντεχνου λόγου (συγγραφής δοκιμίου/έκθεσης, διηγήματος και θεατρικού μονόπρακτου έργου) προκηρύσσουν ο δήμος Φυλής και η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή.

- Advertisement -
- Advertisement -

Θέμα δοκιμίου/έκθεσης: «Αθηναϊκή Δημοκρατία: Πτώση (411 π.Χ.) και επανόρθωση (404 π.Χ.)»

Θέμα διηγήματος και μονόπρακτου/θεατρικού: ελεύθερο

Οπωσδήποτε, όμως, μέσα από τη δημιουργική ανάπλαση των πληροφοριών που αντλούνται από το έργο Ελληνικά του Ξενοφώντος [Αρχαία Ελληνικά Α΄ Λυκείου: Βιβλίο 2, Κεφ. 4, παρ. 1-17 (95-99), παρ. 18-23 (σ.106-107) και παρ. 24-36 (σ. 117-119)], όπου περιγράφεται η κατάληψη του φρουρίου της Φυλής από τον Θρασύβουλο, η πορεία προς τη νίκη και τη στερέωση της Δημοκρατίας (Η πράξη αυτή, ως γνωστόν, απετέλεσε την πρώτη και νικηφόρο επαναστατική αντίδραση των Δημοκρατικών κατά του τυραννικού καθεστώτος των Τριάκοντα, γεγονός που οδήγησε με ραγδαίο τρόπο στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Αθήνα).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Αττικής.
  2. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μπορούν να επιλέξουν ένα μόνο από τα προαναφερόμενα είδη λόγου: είτε δοκίμιο/έκθεση είτε διήγημα ή μονόπρακτο θεατρικό.
  3. Η έκταση των έργων σε λέξεις: (α) δοκίμιο/έκθεση: 450-650, (β) διήγημα: 500-1000, (γ) θεατρικό (μονόπρακτο) 800-2000
  4. Για να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού:

Α. οι συμμετέχοντες καλούνται, αντί για το όνομά και το σχολείο τους, να σημειώσουν στην πρώτη σελίδα μία φράση 3-8 λέξεων, στην οποία να περιέχεται απαραιτήτως η λέξη «δημοκρατία».

Β. Οι σελίδες να είναι αριθμημένες με τον ίδιο για όλα τα κείμενα τρόπο: στο μέσο του κάτω μέρους της σελίδας, όπως αριθμούνται οι παρούσες σελίδες.

Γ. Όλα τα κείμενα να γραφούν σε μορφή Word, με γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος γραμμάτων 12.

Δ. Η αποστολή των κειμένων θα γίνεται από 1η Απριλίου έως 30 Απριλίου 2015 μόνον ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: info@ dia.Fyli.gr.

Τα έργα θα κριθούν από ομάδα φιλολόγων (τα δοκίμια/εκθέσεις) και από ομάδα λογοτεχνών (τα διηγήματα και τα θεατρικά μονόπρακτα). Από την 30η Μαΐου 2015 μέχρι τη 15η Ιουνίου 2015 οι συμμετέχοντες πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση, αναφέροντας το όνομα και το σχολείο στο οποίο φοιτούν.

  1. Ο Δήμος Φυλής, ως οργανωτικός φορέας, θα αναρτήσει όλα τα κείμενα σε ειδικό web site, ενώ όσα έργα διακριθούν θα συγκαταλεγούν σε ειδική έντυπη έκδοση που θα αποσταλεί σε όλους όσοι θα έχουν λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

ΕΠΑΘΛΑ

Η επίδοση των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, του δημαρχιακού συγκροτήματος του Δήμου Φυλής.

Σε όλους, όσοι λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και ένα συμβολικό δώρο, ενώ για όσους διακριθούν (τρεις ανά κατηγορία) θα δοθεί από ένας φορητός υπολογιστής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-2487894

Δημήτρης Τσίγκος, δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή
Ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Δημήτρης Τσίγκος

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μμ, εντατικοί έλεγχοι και μείωση του ωραρίου στα σούπερ μάρκετ μεταξύ των μέτρων που επιβάλλονται στις Αχαρνές

Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ο Δήμος Αχαρνών για μία εβδομάδα τίθεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής...

Σε lockdown οι Αχαρνές. 166 ενεργά κρούσματα

Την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στο δήμο Αχαρνών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για...

Meteoacharnes:Τι πρέπει να περιμένουμε για ξημερώματα Κυριακής και πρωί Δευτέρας. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και μετά την πρόσκαιρη «βελτίωση» του καιρού για λίγες ώρες το απόγευμα του Σαββάτου, στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, με μικρή...

Περαιτέρω ενημέρωση ζήτησε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός για την απόφαση επιβολής lockdown

Τον έντονο προβληματισμό του, όπως πληροφορούμαστε, εξέφρασε ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός σχετικά με την απόφαση για τοπικό lockdown στις Αχαρνές,...
- Advertisment -