11.4 C
Athens
3 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Μαθητικός διαγωνισμός λόγου από την δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή δήμου Φυλής

Μαθητικός διαγωνισμός λόγου από την δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή δήμου Φυλής

- Advertisement -

Μαθητικό διαγωνισμό δοκιμιακού και έντεχνου λόγου (συγγραφής δοκιμίου/έκθεσης, διηγήματος και θεατρικού μονόπρακτου έργου) προκηρύσσουν ο δήμος Φυλής και η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή.

- Advertisement -
- Advertisement -

Θέμα δοκιμίου/έκθεσης: «Αθηναϊκή Δημοκρατία: Πτώση (411 π.Χ.) και επανόρθωση (404 π.Χ.)»

Θέμα διηγήματος και μονόπρακτου/θεατρικού: ελεύθερο

Οπωσδήποτε, όμως, μέσα από τη δημιουργική ανάπλαση των πληροφοριών που αντλούνται από το έργο Ελληνικά του Ξενοφώντος [Αρχαία Ελληνικά Α΄ Λυκείου: Βιβλίο 2, Κεφ. 4, παρ. 1-17 (95-99), παρ. 18-23 (σ.106-107) και παρ. 24-36 (σ. 117-119)], όπου περιγράφεται η κατάληψη του φρουρίου της Φυλής από τον Θρασύβουλο, η πορεία προς τη νίκη και τη στερέωση της Δημοκρατίας (Η πράξη αυτή, ως γνωστόν, απετέλεσε την πρώτη και νικηφόρο επαναστατική αντίδραση των Δημοκρατικών κατά του τυραννικού καθεστώτος των Τριάκοντα, γεγονός που οδήγησε με ραγδαίο τρόπο στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Αθήνα).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Αττικής.
  2. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μπορούν να επιλέξουν ένα μόνο από τα προαναφερόμενα είδη λόγου: είτε δοκίμιο/έκθεση είτε διήγημα ή μονόπρακτο θεατρικό.
  3. Η έκταση των έργων σε λέξεις: (α) δοκίμιο/έκθεση: 450-650, (β) διήγημα: 500-1000, (γ) θεατρικό (μονόπρακτο) 800-2000
  4. Για να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού:

Α. οι συμμετέχοντες καλούνται, αντί για το όνομά και το σχολείο τους, να σημειώσουν στην πρώτη σελίδα μία φράση 3-8 λέξεων, στην οποία να περιέχεται απαραιτήτως η λέξη «δημοκρατία».

Β. Οι σελίδες να είναι αριθμημένες με τον ίδιο για όλα τα κείμενα τρόπο: στο μέσο του κάτω μέρους της σελίδας, όπως αριθμούνται οι παρούσες σελίδες.

Γ. Όλα τα κείμενα να γραφούν σε μορφή Word, με γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος γραμμάτων 12.

Δ. Η αποστολή των κειμένων θα γίνεται από 1η Απριλίου έως 30 Απριλίου 2015 μόνον ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: info@ dia.Fyli.gr.

Τα έργα θα κριθούν από ομάδα φιλολόγων (τα δοκίμια/εκθέσεις) και από ομάδα λογοτεχνών (τα διηγήματα και τα θεατρικά μονόπρακτα). Από την 30η Μαΐου 2015 μέχρι τη 15η Ιουνίου 2015 οι συμμετέχοντες πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση, αναφέροντας το όνομα και το σχολείο στο οποίο φοιτούν.

  1. Ο Δήμος Φυλής, ως οργανωτικός φορέας, θα αναρτήσει όλα τα κείμενα σε ειδικό web site, ενώ όσα έργα διακριθούν θα συγκαταλεγούν σε ειδική έντυπη έκδοση που θα αποσταλεί σε όλους όσοι θα έχουν λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

ΕΠΑΘΛΑ

Η επίδοση των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, του δημαρχιακού συγκροτήματος του Δήμου Φυλής.

Σε όλους, όσοι λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και ένα συμβολικό δώρο, ενώ για όσους διακριθούν (τρεις ανά κατηγορία) θα δοθεί από ένας φορητός υπολογιστής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-2487894

Δημήτρης Τσίγκος, δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή
Ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Δημήτρης Τσίγκος

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -