KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΦΥΛΗ

Μειώσεις από 2 ευρώ στα τιμολόγια ύδρευσης του δήμου Φυλής

01/12/2014 12:09
Ανανεώθηκε 01/12/2014 19:21
2 '
ύδρευση, τιμολόγια, νερό, δήμος Φυλής, μείωση τιμών
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τη μείωση των τελών ύδρευσης για το 2015 αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Φυλής, απόφαση την οποία θα αποστείλει προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.Η μεγάλη μείωση (σχεδόν στη μισή τιμή) εντοπίζεται στα μεγάλα κυβικά και αφορά, κυρίως, βιομηχανίες και πλυντήρια αυτοκινήτων ενώ στα λίγα κυβικά, που αφορούν το μεγάλο όγκο των νοικοκυριών, οι μειώσεις είναι πιο μικρές. Για παράδειγμα και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, σε ένα νοικοκυριό με μέσο λογαριασμό νερού 25 ευρώ, η μείωση είναι της τάξης των 2 ευρώ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Την ανάγκη να ψηφιστεί ομόφωνα η μείωση στα τέλη ύδρευσης επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Εσόδων Δημήτρης Καμπόλης, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα έσοδα της ύδρευσης έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, «απόδειξη πως ο φτωχός δημότης έρχεται να πληρώσει τους λογαριασμούς».

Σύμφωνος με μείωση των τιμών αλλά αρνητικός στο να ληφθεί απόφαση, πριν τις τελικές συζητήσεις με το Παρατηρητήριο, εμφανίστηκε ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση του δήμου δε μπορεί να προσποιείται πως αγνοεί αυτό που συμβαίνει. «Ζητάμε από τη διοίκηση να μας πει τι έχει συμβεί με το Παρατηρητήριο. Μόνο όταν γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση του δήμου, μπορούμε να ψηφίσουμε σωστά για τα δημοτικά τέλη» ανέφερε.

Επιπλέον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται στον προϋπολογισμό η υποχρέωση των 3 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ, υπενθυμίζοντας την αυστηρότητα που διέπει το νέο νόμο.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: