KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΖΩΗ

Κλείνοντας για φέτος!

31/12/2014 17:40
2 '
Life coacher,Σταυρούλα Χριστοπούλου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ο Δεκέμβριος είναι από τους μήνες της χρονιάς που μας βάζει στην διαδικασία, αλλά κυρίως στην διάθεση να θέσουμε την χρονιά που έρχεται σε νέα βάση!

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Είναι ένα ‘’ασφαλές’’ διάστημα να επικεντρωθούμε στις βαθιές μας επιθυμίες αλλά και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας ..τις όποιες μπορούμε να μετατρέψουμε σε αρετές, να θέσουμε τους στόχους που θα μας οδηγήσουν στην εκπλήρωση, στην ολοκλήρωση!

Από που όμως θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αλλά και την λύση;…

Ορίστε μερικά βήματα που θα μας βοηθούσαν:

Βρείτε την χαμένη πηγή της ευτυχίας σας:

Θυμηθείτε μία στιγμή της ζωής σας ,που ήσασταν πραγματικά ευτυχισμένοι. Τι ήταν αυτό που σας ενεργοποίησε το συναίσθημα αυτό; Ανακαλέστε το στην μνήμη σας και δουλέψτε για να το βάλετε και πάλι σε λειτουργία!

Απαλλαχτείτε από τις αυταπάτες:

Όλοι ζούμε δυσκολίες στην ζωή μας. Πολλές από αυτές δεν αντέχουμε να τις αντιμετωπίσουμε. Τότε πιανόμαστε από λάθος πράγματα ή ανθρώπους ,περιμένοντας ότι αυτά ή αυτοί θα μας δώσουν την λύση στο πρόβλημα μας.

Η πεποίθηση του «όλα ή τίποτα»:

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ,νιώθουν και πράττουν ακραία. Θέλουν πολύ ή καθόλου, μάχονται ή αδρανούν ,παθιάζονται ή αποστασιοποιούνται ,είναι ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι, νιώθουν θυμό ή ευγνωμοσύνη.

Και όμως ,η γαλήνη και η ευτυχία επιτυγχάνονται με την αίσθηση ισορροπίας. Όλα έχουν τον χώρο και την χρησιμότητα τους στην ζωή μας ,αρκεί να τα καλλιεργήσουμε με τον σωστό τρόπο.

Εκπαίδευσε την θετικότητα σου:

Δεν μπορούμε να νιώθουμε καλά συνεχώς ,ούτε μπορούν να μην μας συμβαίνουν ποτέ άσχημα πράγματα. Μπορούμε όμως να «κουμπώνουμε» με επιτυχία ,τα αρνητικά με τα θετικά ,έτσι ώστε να τα βιώνουμε  θετικά συναισθήματα.

Η απομυθοποίηση του ανταγωνισμού:

H συνεργασία έχει ουσία, αξία, διάρκεια, μας προσφέρει το αίσθημα της ειρήνης και της εμπιστοσύνης με τον εαυτό μας, αλλά και με τους άλλους.

Ο ανταγωνισμός έχει μοναξιά ,άγχος ..και κρατάει λίγο ,γιατί σύντομα κάποιος άλλος θα μας προσπεράσει…

Ο φόβος του ‘’λάθους’’:

Μας έμαθαν πως είναι κακό να κάνουμε λάθη, και εμείς τα αποφεύγουμε γιατί η κριτική μας παραλύει. Κι όμως τα λάθη μας θα μας οδηγήσουν στο δικό μας σωστό. Αυτό που με την σειρά του θα μας οδηγήσει στην δική μας προσωπική..απόλυτα προσωπική ικανοποίηση!

ΥΓ. Σας εύχομαι η νέα χρονιά να είναι μία χρονιά δράσης και αυτό-έκφρασης του μοναδικού και υπέροχου εαυτού σας!!

 Σταυρούλα Χριστοπούλου

Life Coach-  Facebook Page: Fly For You

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: