11.1 C
Athens
5 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ Δημόσιος απολογισμός για το δήμο Ιλίου. «Για εμάς τον πρώτο λόγο έχουν...

Δημόσιος απολογισμός για το δήμο Ιλίου. «Για εμάς τον πρώτο λόγο έχουν οι πολίτες» είπε ο Νίκος Ζενέτος

- Advertisement -

Με σημείο αιχμής την Κοινωνική Πολιτική και σαφή προτεραιότητα να υφάνει δίχτυ προστασίας για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, πορεύθηκε ο δήμος Ιλίου το 2013, όπως προέκυψε από τον ανοιχτό δημόσιο απολογισμό που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή. Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν η αντιπολίτευση επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία της διαδικασίας και ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος απάντησε πως όταν κάποιος έχει να επιδείξει έργο, μπορεί να κάνει δημόσιο απολογισμό χωρίς να φοβάται…

Όπως τόνισε, στην εισήγησή του, ο κ. Ζενέτος, με την εφαρμογή του Προγράμματος «Καλλικράτης» μεγάλο εύρος αρμοδιοτήτων μεταφέρθηκαν στους δήμους χωρίς να αποδοθούν οι απαιτούμενοι, συνταγματικά θεσμοθετημένοι, πόροι, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να λειτουργούν στα όρια των δυνατοτήτων τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

«Ως δημοτική αρχή, αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με ρεαλιστική ιεράρχηση των στόχων και πάντοτε σε ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες απαιτήσεις και ανάγκες της πόλης και των πολιτών της. Με συλλογική οργάνωση και λειτουργία, διαχειριστήκαμε με σεβασμό το δημόσιο χρήμα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε ευρώ που μπήκε στο ταμείο του Δήμου. Η ισχυρή οικονομική θέση που βρίσκεται ο Δήμος Ιλίου του δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια και νηφαλιότητα κάθε απρόοπτο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, λειτουργούμε με ευσυνειδησία και ήθος, έχοντας ως μέγιστο στόχο και διεκδίκηση το συμφέρον του Ιλίου. Για εμάς τον πρώτο λόγο έχουν πάντα οι πολίτες τους οποίους υπηρετούμε, για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε την αδιάλειπτη προσπάθεια, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους να διαβιώνουν σε μια πόλη που «αξίζει να ζεις».

Τι είπε η αντιπολίτευση

Χαράλαμπος Καούκης, Δημοτική Ισοπολιτεία

« Ο απολογισμός είναι σαν ένα διαφημιστικό φυλλάδιο, χωρίς ενδιαφέρον. Δεν χειροκροτούμε τις μελέτες που έχετε υποβάλλει προς έγκριση, είναι υποχρέωση των υπαλλήλων να τις φτιάχνουν και για αυτό τους πληρώνουμε. Δε χειροκροτούμε τους ποδηλατόδρομους, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα στον εμπορικό κόσμο. Δεν υπάρχει ανάπτυξη στο κέντρο του Ιλίου»

Κωνσταντίνος Κάββουρας, Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

«Δε μπορεί να παρουσιάζονται έργα αυτονόητα ως σημαντικά. Στόχευση έχετε σε έργα βιτρίνας. Το βάρος θα πρέπει να πέσει σε μακρόπνοες κοινωνικές υποδομές που δεν στηρίζονται σε προγράμματα».

Σταυρούλα Τσίτσου, Λαική Συσπείρωση

«Άκαιρη η συζήτηση για τον απολογισμό, δεν προσφέρει τίποτα. Δεν αμφισβητούμε το έργο που έχει γίνει. Ο δήμος είναι οικονομικά ισχυρός αλλά οι δημότες είναι οικονομικά ανίσχυροι και σε αυτό έχει συμβάλλει ο δήμος, με την ανταποδοτικότητα, τα τροφεία, την ανεργία. Θα μπορούσαν να υπάρχουν μειώσεις στις συνδρομές κ.α»

Παναγιώτης Κουτσιανάς, Αριστερό Σχήμα Ιλίου

«Υπάρχει πλήρης απαξίωση της διαδικασίας, αφού απέχουν συνειδητά οι φορείς. Είναι ευθύνη της διοίκησης, η ουσιαστική αποφυγή της όποιας συμμετοχικής διοίκησης. Να πάτε στον κόσμο, να πάρετε την άποψή του και να συνδιαμορφώσετε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου».

Γιώργος Κανελλόπουλος, Δημοτική Ισοπολιτεία

«Δε μπορούμε να μη βλέπουμε τα θετικά. Θα ήθελα, στον απολογισμό, να συμπεριλαμβάνεται στο πλάνο ανάπτυξης ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός νέου κοιμητηρίου, καθώς έχει γεμίσει ασφυκτικά το ήδη υπάρχον».

Τι απάντησε ο δήμαρχος, Νίκος Ζενέτος

«Η σημερινή διαδικασία προβλέπεται από τον Καλλικράτη. Πέρα από αυτό, όταν κάποιος έχει κάνει έργο, δε φοβάται να το επιδείξει δημόσια γιατί και η κοινωνία το έχει επιβραβεύσει. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι γενναίοι και οι ειλικρινείς ανταμείβονται πολιτικά. Θα πρέπει να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα και να προτείνουμε λύσεις, αντί να κατηγορούμε την πόλη μας για εγκληματικότητα και διαφθορά, στο βωμό μιας στείρας αντιπολίτευσης.

Ως διοίκηση, κάναμε ότι πέρασε από το χέρι μας για να ανακουφιστούν οι πολίτες. Μειώσαμε τα ανταποδοτικά τέλη, οι χαμηλόμισθοι δεν πληρώνουν τροφεία ενώ στηρίζονται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου και το κοινωνικό παντοπωλείο. Ευχαριστώ δε, το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου και τη διοίκηση, γιατί σε αυτούς οφείλονται πολλά.

Υπάρχουν οδικά πτηνά που έχουν καλή φωνή και κελαηδούν και εκείνα που δεν έχουν καλή φωνή και επιλέγουν να μην κελαηδούν. Υπάρχουν, όμως, και εκείνα που νομίζουν ότι έχουν καλή φωνή αλλά κράζουν. Διαλέξτε, εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε. Εμείς ανήκουμε στην κατηγορία εκείνων που ήταν, είναι και θα κοντά στους κατοίκους».

 

δημόσιος απολογισμός, 2013, δήμος Ιλίου, δήμαρχος, Νίκος Ζενέτος

δημόσιος απολογισμός, 2013, δήμος Ιλίου, δήμαρχος, Νίκος Ζενέτος

δημόσιος απολογισμός, 2013, δήμος Ιλίου, δήμαρχος, Νίκος Ζενέτος

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τα αγαπημένα μας κλασικά αυτοκίνητα την Κυριακή στον Δήμο Ιλίου

Είναι παλιά, αγαπημένα και αξέχαστα. Όσα χρόνια και αν περάσουν, τα κλασικά αυτοκίνητα θα κατέχουν πάντα μια θέση στη μνήμη και...

Συμβουλευτικό σταθμό για την Άνοια αποκτά ο Δήμος Φυλής

Συμβουλευτικό σταθμό για την Άνοια εγκαινιάζει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 ο Δήμος Φυλής. Η νέα δημοτική...

Άγνωστοι εισέβαλαν με Ι.Χ στο κατάστημα της Wind στις Αχαρνές

Άγνωστοι εισέβαλαν με ΙΧ αυτοκίνητο σε κατάστημα της WIND, τα ξημερώματα στην λεωφόρο Πάρνηθος 10 στις Αχαρνές και άρπαξαν...

Νίκος Ζενέτος: “Είμαστε ανοιχτοί στην πολιτική σύγκλιση, όχι στη συναλλαγή”

Παράθυρο συνεργασίας με δημοτικούς συμβούλους ή παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στη βάση πολιτικής σύγκλισης και όχι συναλλαγής, άνοιξε με συνέντευξή του στο...
- Advertisment -