11.4 C
Athens
28 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Ο Μιχάλης Σιδέρης, συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης,στις Αχαρνές

Ο Μιχάλης Σιδέρης, συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης,στις Αχαρνές

- Advertisement -

Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης έχει, από την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, ο δήμος Αχαρνών. Μετά από μια διαδικασία “εξπρές” και χωρίς να χρειαστεί επανάληψη της ψηφοφορίας-όπως είχε συμβεί στο παρελθόν- συμπαραστάτης εξελέγη ο κ.Μιχάλης Σιδέρης, δικηγόρος με 31 ψήφους, ενώ 4 ψήφους συγκέντρωσε ο πρώην δήμαρχος Θρακομακεδόνων και δημοτικός σύμβουλος Ευθύμιος Οικονόμου.

Οι υποψήφιοι για τη θέση του συμπαραστάτη ήταν οκτώ, αν και  από τη διαδικασία απουσίαζαν οι έξι γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης που στηλίτευσε τη στάση των υποψηφίων απέναντι στον θεσμό. Οι υποψήφιοι ήταν:

- Advertisement -
- Advertisement -

Ευθύμιος Οικονόμου

Σιαφαρίκα Αικατερίνη

Μιχάλης Σιδέρης

Ιωάννης Τριβέλλας

Λαζαρίδη Αικατερίνη

Τσέκλωφ Αλεξιάν

Σωτηριάδης Κων/νος

Γεώργιος Καζαντζίδης

Μετά από τις απόψεις που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του σώματος έδωσε τον λόγο στους δύο παρόντες υποψηφίους, οι οποίοι αναφέρθηκαν εν συντομία στην υποψηφιότητά τους.

“Θεωρώ ότι ο δημότης πρέπει να γεφυρώσει τα χάσματα που υπάρχουν και σ΄αυτό θα βοηθήσει ο Συμπαραστάτης” είπε ο Μιχάλης Σιδέρης,μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θέμης Οικονόμου:

Η εκλογική διαδικασία που ακολούθησε ήταν μυστική και ανέδειξε με την ενισχυμένη πλειοψηφία των 2/3, όπως προβλέπεται, συμπαραστάτη τον κ. Μιχάλη Σιδέρη. Σύμφωνα με το άρθρο 77 του Νόμου για την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης έχει ενδεικτικά τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

• Δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για θέματα κακοδιοίκησης ,από μέρος υπηρεσιών του Δήμου και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά ενώ ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως στον καταγγέλλοντα για τα αποτελέσματα της διαμεσολάβησής του.
• Συντάσσει ετήσια έκθεση η οποία συζητείται σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων του μέσα σε διάστημα μέχρι 30 ημερών από την υποβολή της έκθεσης.
• Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης έχει την δυνατότητα να προβαίνει σε δημόσια διατύπωση προτάσεων στην κατεύθυνση βελτίωσης της Δημοτικής Διοίκησης και των σχέσεων της με τους Δημότες .

Εάν και εφόσον τόσο στην ετήσια έκθεση του όσο και με την ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων επισημάνει κατά την κρίση του στοιχεία κακοδιοίκησης ο Συμπαραστάτης έχει την δυνατότητα να υποβάλλει ειδικές βελτιωτικές προτάσεις προς το Δήμαρχο, οι οποίες κοινοποιούνται και προς το Δημοτικό Συμβούλιο..

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -