11.4 C
Athens
4 Ιουνίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Δημήτρης Μπουραίμης: «Δεν παίζουμε με τους μισθούς των εργαζομένων»

Δημήτρης Μπουραίμης: «Δεν παίζουμε με τους μισθούς των εργαζομένων»

- Advertisement -

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέχρι χθες αναγνωρίζαμε στη διοίκηση του δήμου Φυλής τη δυνατότητα να προβάλλει κακόγουστα αστεία. Σήμερα της αναγνωρίζουμε και την ικανότητα να προβάλλει γελοίες απαντήσεις.

Το μόνο που δεν προσφέρεται για «αστειάκια» είναι το θέμα των εργαζομένων, οι οποίοι, ειδικά στον Καλλικρατικό δήμο Φυλής, προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

- Advertisement -
- Advertisement -

Σε αυτούς τους εργαζόμενους (διπλάσιους σε αριθμό και μισθολογικό κόστος σε σχέση με σήμερα), η πρώην δημοτική αρχή πλήρωνε τους μισθούς, παρά τα μειωμένα έσοδα που κλήθηκε να διαχειριστεί. Κυρίως, όμως, πλήρωνε ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ και ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις τρέχουσες εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία αλλά και παρελθούσες που είχε αφήσει απλήρωτες στο σύνολο τους, η πρώτη διοίκηση του Χρήστου Παππού.

Η μόνη υποχρέωση απέναντι σε εργαζόμενους που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει ήταν εκείνη της ΔΕΡΑΛ (ΞΕΝΙΟΣ), για την οποία ωστόσο άφησε 6 εκατομμύρια ευρώ στα ληξιπρόθεσμα, ποσό που, μέχρι σήμερα, δεν έχει δαπανηθεί για εκείνους. Και αυτό, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του Χρήστου Παππού ότι θα τακτοποιήσει το θέμα τους.

Αν η δημοτική αρχή έχει ασθενή μνήμη, είμαστε έτοιμοι να τη φρεσκάρουμε, φέρνοντας εκ νέου τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα.

Αν, πάλι η μνήμη της είναι ισχυρή, καλό θα είναι να μην κάνει «πλακίτσες» με το θέμα των εργαζομένων, πολλώ μάλλον, όταν, μέχρι σήμερα, τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους από το αποθεματικό που άφησε η διοίκηση Μπουραίμη.

Δηλαδή, τα 20 εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκε το τελευταίο πεντάμηνο (Σεπτέμβριος – Φεβρουάριος) η διοίκηση Παππού και τα 16 εκατομμύρια ευρώ που απομένουν ακόμα να εισπράξει από τη σύμβαση για τα αντισταθμιστικά, η οποία έληξε στις 31/12/2014.

Καλό θα είναι, επίσης, το σωματείο των εργαζομένων του δήμου να μην επιτρέπει να επαίρεται η διοίκηση για το γεγονός ότι καταβάλλει τη μισθοδοσία τους. Αποτελεί καθήκον που δεν έχει εξαίρεση και δε πρέπει να λέγεται ούτε μεταξύ σοβαρού, ούτε μεταξύ αστείου.

Όσο για τη δημοτική αρχή, καλύτερα να αφήσει την έπαρση και να εξηγήσει που θα βρει έσοδα να καλύψει τις υποχρεώσεις της – όταν τελειώσουν τα χρήματα που άφησε η διοίκηση Μπουραίμη – και κυρίως να εξηγήσει γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση γύρισε πίσω τον προϋπολογισμό του δήμου.

Τότε μόνο οι πολίτες, εκτός από μάτια για να βλέπουν, θα έχουν και γνώση για να κρίνουν.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -