KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συμμετοχή των Ρομά στην “4η Πολιτιστική Συνάντηση Δυτικής Αττικής”

19/02/2015 11:09
2 '
ρομά, αντιπεριφέρεια, Δυτική Αττική, συνάντηση, προβλήματα, συμμετοχή, πολιτιστική συνάντηση Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, αντιπεριφερειάρχης
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η συμμετοχή των Ρομά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δυτικής Αττικής, η  συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους Συλλόγους Ρομά για τους τρόπους κοινωνικής ενσωμάτωσης τους και η προώθηση πρωτοβουλιών για τη νόμιμη απασχόληση τους, ήταν τα σημαντικότερα στοιχεία της συνάντησης διαλόγου που πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, στην Αντιπεριφέρεια.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων Φυλής, Ασπροπύργου, Μεγαρέων και Μάνδρας- Ειδυλλίας, εκπρόσωποι των συλλόγων Ρομά στη Δυτική Αττική και στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Οι εκπρόσωποι των δήμων τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής των Ρομά στην ετήσια πολιτιστική εκδήλωση Δυτικής Αττικής, τόνισαν την ανάγκη ενεργοποίησης των ίδιων των Ρομά για την αντιμετώπιση φαινομένων καύσης καλωδίων, μπαζών, παραβατικότητας και αποξένωσης και ζήτησαν χωροταξικές και πολεοδομικές παρεμβάσεις για την άρση φαινομένων γκετοποίησης.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ρομά της Δυτικής Αττικής ζήτησαν να ενταθεί η συνεργασία με την αντιπεριφέρεια και τους Δήμους με στόχο την αποφυγή στρεβλώσεων του παρελθόντος αλλά και την προώθηση βιώσιμων επιλογών σε μια σειρά από τομείς όπως στεγαστικό, οικιστικό, εκπαιδευτικό, εργασιακό, προνοιακό και ευρύτερα κοινωνικό τομέα.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφερειακή Ενότητα για τα θέματα Ρομά, με σκοπό τόσο την επίλυση καθημερινών θεμάτων, όπως ο καθαρισμός ρεμάτων και η αποκομιδή μπαζών αλλά και συνολικών παρεμβάσεων ενώ επεσήμανε την ανάγκη συνεχούς συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

ρομά, αντιπεριφέρεια, Δυτική Αττική, συνάντηση, προβλήματα, συμμετοχή, πολιτιστική συνάντηση Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, αντιπεριφερειάρχης

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: