11.4 C
Athens
20 Οκτωβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά σε σχολεία των Αχαρνών

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά σε σχολεία των Αχαρνών

- Advertisement -

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν σε σχολεία των Αχαρνών και ευρύτερα της Ανατολικής Αττικής πραγματοποιεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου, ο σύλλογος εκπαιδευτικών “Ο Σωκράτης”, μαζί με γονείς, έξω από τη Διεύθυνση Π.Ε Ανατ. Αττικής:

Διαβάστε την καταγγελία:

- Advertisement -
- Advertisement -

Πριν από ένα μήνα περίπου στείλαμε στα σχολεία ανακοίνωση – καταγγελία για τα κενά στην περιφέρειά μας και για το πώς αρκετά σχολεία καλούνται, ως «αυτοδιαχειριζόμενες μονάδες», να βρουν λύσεις για να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Με βάση επικαιροποιημένα στοιχεία, τα κενά υπάρχουν ως εξής:

Δάσκαλοι : από 1 κενό Δασκάλου στα σχολεία: 4ο , 10ο , 18ο Δ.Σ. Αχαρνών, Δ.Σ. Πολυδενδρίου, 1ο Δ.Σ. Κρυονερίου και 2 κενά Δασκάλων στο 23ο Δ.Σ. Αχαρνών.

Τμήματα Ενταξης : από 1 κενό στα σχολεία: 18ο Δ.Σ. Αχαρνών, Δ.Σ. Χαλκουτσίου, Δ.Σ. Καπανδριτίου

Παράλληλη Στήριξη : 1 κενό στο Δ.Σ. Ωρωπού, 2 κενά στο Δ.Σ. Καπανδριτίου Νηπιαγωγοί : από 1 κενό στα : Νηπ. Συκάμινου, Νηπ. Ωρωπού, 2ο Νηπ. Καπανδριτίου, 1 ο Νηπ. Ν. Παλατίων (για τμήμα ένταξης)

Ειδικά Δημ. Σχολείο Αχαρνών, Ωρωπού και Νηπ. Αχαρνών: Λείπει το 80% του επιστημονικού βοηθητικού προσωπικού.

Γυμναστές: 1 γυμναστής στα : 18ο Δ.Σ. Αχαρνών, 2ο Δ.Σ. Διονύσου, 3ο Δ.Σ. Διονύσου, Δ.Σ. Δροσιάς, Δ.Σ. Μαλακάσας

Αγγλικά: 1 κενό στο Δ.Σ. Μαρκόπουλου Ωρωπού.

Στα παραπάνω κενά έρχονται να προστεθούν οι δεκάδες ώρες που λείπουν σε κάθε σχολείο αναφορικά με ώρες ολοήμερου και ειδικοτητων όπως τα Γαλλικά, Γερμανικά, η Μουσική, τα Εικαστικά και τη Θεατρική Αγωγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Νηπιαγωγεία Συκαμίνου και Ωρωπού λειτουργούν έχοντας προχωρήσει σε συγχωνεύσεις, για να καλυφθούν τα κενά.

Επίσης το Δ.Σ. του συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» καταγγέλει το γεγονός ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής δεν εμφανίζει τα κενά στο 4ο και 23ο . Δ.Σ. Αχαρνών.

Στο 4ο Δ.Σ. Αχαρνών το κενό του Δασκάλου καλύφθηκε με τη τακτική της συγχώνευσης που οδήγησε στη δημιουργία τμημάτων με 27 και 28 μαθητές! Οσον αφορά στο 23ο Δ.Σ. Αχαρνών, ο σύλλογός μας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς κατήγγειλε την απαράδεκτη και ρατσιστική στάση της Διεύθυνσης να μην δημοσιοποιεί τα κενά στο συγκεκριμένο σχολείο όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι Ρομά. Στις περιπτώσεις που τα κενά αφορούν σε άδειες εκπαιδευτικών για κάποιες εβδομάδες είναι πλέον πάγια τακτική να αποδιοργανώνεται το πρόγραμμα όλων των τάξεων του σχολείου για να καλυφθεί το κενό με το γνωστό επιχείρημα ότι για το «καλό» των μαθητών, έστω προσωρινά, είναι η καλύτερη λύση για να μη «σπάει» το τμήμα αλλά οι μαθητές να προχωρούν στην ύλη.

«Τίποτα μονιμότερο του προσωρινού» και του παράνομου!» Είναι «κοινός τόπος» ότι πολλές σχολικές μονάδες λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο του Δασκάλου…Αυτό το φιλότιμο εκμεταλλεύεται η Διοίκηση, σε αυτό το φιλότιμο απευθύνονται οι Διευθυντές όταν ζητούν απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου για την κάλυψη κενού που προκύπτει για κάποιες εβδομάδες. Ας αναλογιστούμε όμως οι εκπαιδευτικοί πού οδηγεί η συνεχής καταχρηστική εκμετάλλευση του φιλότιμου, αν πράγματι, επί της ουσίας καλύπτεται το κενό ή χρησιμοποιείται το φιλότιμό μας για το «φαίνεσθαι», για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και η Διοίκηση να μην αναστατώνεται. Τέτοιες μακροχρόνιες απουσίες εκπαιδευτικών μπορεί να προκύψουν και δύο και τρεις φορές μέσα στην ίδια σχολική χρονιά. Ως παιδαγωγοί γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνεπάγεται η παραπάνω πάγια πια τακτική για τη λειτουργία των τμημάτων και το παρεχόμενο παιδαγωγικό έργο.

Στην ίδια λογική, στα χρόνια που έρχονται, είναι σα να δεχόμαστε το γεγονός ότι τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν με ακόμα λιγότερους εκπαιδευτικούς. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να απορρίψουν την παραπάνω λογική κάλυψης των κενών, να μη «βάζουν πλάτη» στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, η οποία απόλυτα εναρμονισμένη με τις κατευθυντήριες της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α., θέλει τα σχολεία να λειτουργούν με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, τους χορηγούς να μπαινοβγαίνουν και να καθορίζουν το περιεχόμενο σπουδών, τους εκπαιδευτικούς σε εργασιακή ομηρία (ελαστικοποιημένη σχέση εργασίας, κινητικότητα κ.λ.π.).

Για να εμποδίσουμε την συνεχή απαξίωση και την «κατρακύλα» της παρεχόμενης εκπαίδευσης, είναι μονόδρομος η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας, ώστε να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας. ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Π. Ε. Αν. Αττικής (Λ. Λαυρίου 150 Γλυκά Νερά) την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 14:00

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -