KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου για το δημογραφικό κρούει ο σύλλογος τριτέκνων “Η Ζεστή Αγκαλιά”

24/03/2015 15:43
4 '
Σύλλογος Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής "Η Ζεστή Αγκαλιά"
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ως βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας χαρακτήρισε το δημογραφικό πρόβλημα- που αντικατοπτρίζεται στη δραματική μείωση των γεννήσεων-η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αν.Αττικής “Η Ζεστή Αγκαλιά” Μαρία Ναυροζίδου στην  εκδήλωση “Στέφανος Παγώνας”, στην οποία βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες φοιτητές τρίτεκνων οικογενειών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και οι μητέρες που απέκτησαν τρίτο παιδί.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ενδεικτικά της κατάστασης  είναι τα νούμερα των γεννήσεων και απόκτησης τρίτου τέκνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι όταν ιδρύθηκε ο σύλλογος τριτέκνων, το 2008, βράβευσε 57 μητέρες και σήμερα ο αριθμός των γεννήσεων είναι μόνο 13. Επίσης, από το 2011 μέχρι σήμερα οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας . Δηλαδή, όπως σημείωσε η κα Ναυροζίδου σε 4 χρόνια χάθηκε μια ολόκληρη πόλη Ελλήνων.


Σημεία της ομιλίας:

” Η αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος, που είναι βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους με τις σοβαρότατες επιπτώσεις που τις βιώνουμε καθημερινά. Για πρώτη φορά από το 1931 οι γεννήσεις έχουν μειωθεί κάτω από τις 100.000.Οι δε γεννήσεις από τις Ελληνίδες το 2013 ήταν 80.900. Δυστυχώς είμαστε θιασώτες επιλεκτικής εφαρμογής του Συντάγματος. Η σαφέστατη συνταγματική επιταγή: 1. Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. 2. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους. 3. Διατάξεις που είχαν θεσμοθετηθεί στα πλαίσια αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος που είχαν συμβάλει στην αύξηση των γεννήσεων το 2007 έως 2009 καταργήθηκαν . Τα απανωτά μνημόνια έχουν οδηγήσει τις οικογένειες με πολλά παιδιά στην φτώχεια, την εξαθλίωση και αδυναμία να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη για να αναθρέψουν τα τέκνα τους. Η ανεργία στις οικογένειες με παιδιά έχει ξεπεράσει το 45%.Κάθε οικογένεια τρίτεκνη έχει τουλάχιστον έναν άνεργο γονέα. Οι όποιες τυχόν ελαφρύνσεις/παροχές θεσμοθετούνται, λόγω των απαράδεκτων κριτηρίων και προϋποθέσεων, είναι χωρίς αντίκρισμα. Να σχεδιάσει ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ για την αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Είναι εθνικό ζωτικό πρόβλημα και έχουμε την στοιχειώδη υποχρέωση να το αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ μαζί ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα τον Οκτώβριο του 2014 από την ομοσπονδία μας ο καθηγητής ευρωβουλευτής και τρίτεκνος γονέας Χρυσόγονος Κωνσταντίνος κατέθεσε τις θέσεις και απόψεις του για τα ανωτέρω καθώς επίσης υπέδειξε πώς να ενισχυθεί ο αγώνας μας και μέσω της ΕΕ. Όσον αφορά τώρα τα Δωρεάν τρόφιμα που έπαιρναν οι φορείς μετατράπηκε στο επισιτιστικό πρόγραμμα της ευρωπαϊκής ένωσης. Ως σύλλογος είμαστε πανέτοιμη και εγγεγραμμένη στο εθνικό μητρώο του υπουργείου εργασίας και στην ολοκλήρωση της συμπλήρωσης της φόρμας που απαιτείται για την πιστοποίηση του συλλόγου μας στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Σύλλογος Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής "Η Ζεστή Αγκαλιά"

Η προηγούμενη κυβέρνηση με τον κ Κεγκέρογλου και το Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος που υπερηφανευόταν ,ουσιαστικά έθεσε όρια όπου σύμφωνα με το ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ 5ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είναι αδιανόητο να δύναται η συμμετοχή των μελών μας διότι αποκλείουν μεγάλη μερίδα οικογενειών παρ όλα αυτά έχουμε καταθέσει υπόμνημα στην τελευταία συνάντηση μας με την υπουργό κ Φωτιου να λάβει υπόψη της την πρόταση μας για αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου ώστε να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής ,και συμφωνα ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ. Όσον αφορά τώρα την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ 2014-2020 ΓΙΑ το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για άπορους ΤΟ ΤΕΒΑ., ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΕΣ Ή/ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΘΕΙ ΩΣ ΕΠΙΚΕΛΦΑΛΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΤΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Μεγάλη Ένταση στις σχέσεις μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΚΕΔΕ δημιουργεί το Επισιτιστικό Πρόγραμμα, ύψους 330 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους. Η διένεξη αφορά το ποιος από τους δύο θα είναι ο «επικεφαλής εταίρος» στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του προγράμματος. Η Περιφέρεια Αττικής καταλογίζει στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι, με αφορμή το πρόγραμμα, προσπαθεί να δημιουργήσει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του A’ και του B’ βαθμού Αυτοδιοίκησης και να «προσωποποιήσει τη διαχείριση των συγκεκριμένων κονδυλίων για λόγους μικροπολιτικής τακτικής». Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, από την πλευρά του, δηλώνει προς την Περιφέρεια Αττικής ότι «δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να διεκδικούμε και να διαχειριζόμαστε οι ίδιοι, και όχι μέσω μεσαζόντων, τα χρήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες». Διατυπώνει «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τη βούληση των ΟΤΑ A'”.

syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (6)
Από αριστερά προς δεξιά ο πολιτευτής και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καντερές, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Σωτήρης Κουφογεώργος, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Κώστας Καρυδάκης και τα μέλη του συλλόγου τριτέκνων Δημήτρης Καλατζής και Δανιήλ Καλλιφατίδης
syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (7)
Η Μαρία Ναυροζίδου με τους βουλευτές Γιώργο Πάντζα και Αλέξη Μητρόπουλο και τον αντιδήμαρχο Θεοδ.Συρινίδη
syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (9)
Η Περιφερειακή σύμβουλος Γιάννα Τσούπρα,Νίκος Καντερές,Σωτήρης Κουφογεώργος
syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (12)
Πανταχού παρούσα η ορχήστρα της ΔΗΚΕΑ
syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (14)
Στιγμιότυπα από τις βραβεύσεις
syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (5)
Η αεικίνητη Γεωργία Βλάχου με την εγγονή της


syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (10) syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (11) syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (13) syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (16) syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (17) syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (18) syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (20)
syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (4) syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (1) Σύλλογος Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής "Η Ζεστή Αγκαλιά" syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (3) syllogos_triteknon_H_Zesti_Agkalia (2)

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: