KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Τούντα

06/04/2015 05:42
2 '
Δημήτρης Τούντας
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τα εγκαίνια της έκθεσης του αναγνωρισμένου, πολυβραβευμένου  ζωγράφου από τις Αχαρνές, Δημήτρη Τούντα πραγματοποιούνται, σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών όπου από το Σάββατο λαμβάνει χώρα η τελευταία έκθεση  ζωγραφικής του.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 13 Απριλίου, ο εκλεκτός καλλιτέχνης, εκθέτει σε αυτή την τελευταία έκθεσή του  περίπου  90 από τα έργα του με ποικίλη θεματολογία,τοπία, παραδοσιακά σπίτια, αισθησιακά, αφηρημένης τέχνης, χαλκογραφίες κλπ.

Αξίζει την  προσοχή και το ενδιαφέρον όλων μας.  Όταν μάλιστα ο  κύριος  σκοπός είναι  ιερός,  μέρος  των χρημάτων θα δοθεί για την  ενίσχυση Συσσιτίων  Ιεράς Μητροπόλεως , του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών.

Για τον ξεχωριστό καλλιτέχνη και φίλο Δημήτρη Τούντα παραθέτω ένα παλαιότερο κείμενό μου, ευχαριστώντας τον για την ευγένεια και την υπομονή του.

 

Δύο λόγια για τον κ. Δημήτρη….

Από την Άννα Χοχλάκη

Τον Δημήτρη Τούντα τον γνώρισα μέσα από την ενασχόλησή μου με την τοπική δημοσιογραφία. Άνθρωπος δραστήριος, καινοτόμος και πληθωρικός «χαρίστηκε» αμέσως σε μια φιλία, δίχως απαιτήσεις ή ζητούμενα. Απλόχερος, από την φύση του, μου πρόσφερε μια θέση στην καθημερινότητά του η οποία είναι, όπως και ο ίδιος, καλλιτεχνική. Γιατί ο Δημήτρης Τούντας γεννήθηκε για να γίνει καλλιτέχνης.

Αν κάποιος ρίξει μια γρήγορη ματιά στο μακροσκελές βιογραφικό του θα καταλάβει, ότι ακόμα και σε δύσκολες εποχές για τον τόπο, ο κ. Δημήτρης αναζητούσε το διαφορετικό και το όμορφο. Δεν χάθηκε μες στην «πολλή συνάφεια του κόσμου». Αντιθέτως, κράτησε το όνειρο και το μετέτρεψε σε τέχνη.

Όχι απαραιτήτως μαζική, κυρίως συναισθηματική και προσωπική. Αυτός είναι ο Αχαρνιώτης ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, Δημήτρης Τούντας. Όσο για τα έργα ζωγραφικής του αρκεί κανείς να τα δει για να καταλάβει το μεγαλείο της ψυχής του

 

 Φωτογραφίες: Γιώργος Νιώρας

 

 

 

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: