KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΕΛΛΑΔΑ

Πιστοποίηση 18 ανέργων-οφελούμενων ως «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας”

06/04/2015 15:16
Ανανεώθηκε 08/04/2015 05:17
2 '
ΚΕΚ ΑΙΑΣ
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

 Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΧΑΡΝΕΙΣ και το ΚΕΚ ΑΙΑΣ ΑΕ υλοποίησαν πρόγραμμα κατάρτισης, στα πλαίσια της Πράξης «ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ  ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», το οποίο αφορούσε στην κατάρτιση 20 ανέργων – ωφελουμένων της Πράξης ως «Υπεύθυνος Υπηρεσιών Ασφαλείας και Προστασίας».

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθυνόταν σε άνεργους/ες  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ περιελάμβανε 120 ώρες θεωρίας και 40 ώρες πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα με τίτλο: «Υπεύθυνος Υπηρεσιών Ασφαλείας και Προστασίας» αφορούσε στην κατάρτιση ανέργων ανδρών και γυναικών σε υπηρεσίες ασφαλείας και προστασίας σταθερών φυλάξεων ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και να καταστούν ικανοί/ές να προχωρήσουν στην ίδρυση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων ή να εργαστούν σε εταιρείες Φύλαξης και Προστασίας. Επίσης, να αναζητήσουν, να επιτύχουν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας θέσης εργασίας σε υπηρεσίες και φορείς που ασχολούνται με την προστασία και την ασφάλεια εγκαταστάσεων και προσώπων.

Για την επαγγελματική τους πιστοποίηση ως «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» οι ωφελούμενοι έδωσαν εξετάσεις το Δεκέμβριο 2014, τις οποίες διοργάνωσαν ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.)

18 ωφελούμενοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εξετάσεις και απέκτησαν Πιστοποιητικό Επιπέδου 1, το οποίο οδηγεί στην έκδοση σχετικής άδειας εργασίας Α΄ κατηγορίας και η οποία αποτελεί προϋπόθεση στην άσκηση του σχετικού επαγγέλματος, σύμφωνα με τις παρακάτω νομοθετικές διατάξεις:  Ν 3707/2008 (αρ. 3 παρ 4),  ΚΥΑ 4892/1/76-γ από 17/5/2010 (αρ. 1 περ β),  ΚΥΑ 4892/1/76-στ από 12/7/2010.

Στην Ελλάδα το επάγγελμα της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ασκείται σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. Παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την υψηλή ετήσια αύξηση αντίστοιχων θέσεων εργασίας. Η εξάσκηση του επαγγέλματος διαρκώς επεκτείνεται σε διάφορους τομείς ευθυνών.

Έτσι, η αγορά εργασίας για ειδικευμένα στελέχη φύλαξης και προστασίας που θα είναι σε θέση να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, είναι ανοιχτή σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου τόσο οι κρατικοί φορείς όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Επιχειρηματική Κοινότητα αναζητούν πιστοποιημένους φύλακες φυσικών προσώπων και περιουσιών.

simata_kek_aias

ΚΕΚ ΑΙΑΣ

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: