11.4 C
Athens
27 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Τι κάνει ο Δήμος Αχαρνών για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας...

Τι κάνει ο Δήμος Αχαρνών για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας…

- Advertisement -

Η αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις Αχαρνές. η αναστολή έγκρισης νέων κεραιών από την Πολεοδομία. το πρόγραμμα “ΕΡΜΗΣ” που μετρά την ακτινοβολία καθώς και οι -από κοινού-ενέργειες με την Αντικαρκινική Αχαρνών για ν’ αλλάξει προς το καλύτερο το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στα όρια αποτέλεσαν θέμα της  συνέντευξης του doxthi.gr  με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Αχαρνών για θέματα πολεοδομίας, Στέργιο Πεδιαδίτη.

Συνέντευξη στην Άννα Χοχλάκη

- Advertisement -
- Advertisement -

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτησή του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η οποία αφενός  έδωσε απαντήσεις σε θέματα που είχε θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση αφετέρου επικεντρώθηκε στην ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με τις κινήσεις που γίνονται για το συγκεκριμένο θέμα.

“Δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική το να δημοσιεύουν κάποιοι -πρώην διοικούντες – επιλεκτικά και μόνο τις αποφάσεις της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) επί σημερινής διοίκησης, αποφάσεις που –σημειωτέον- η υπηρεσία ήταν υποχρεωμένη από τη νομοθεσία να λάβει, «παραβλέποντας» –σκοπίμως- και υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου, όμοιες αποφάσεις που η υπηρεσία εξέδωσε –ως όφειλε επίσης- την περίοδο που εκείνοι διοικούσαν. Το μόνο που θα αναφέρω και για τούτο έχω αδιάσειστα στοιχεία που κατέθεσα στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει, είναι πως όσες Εγκρίσεις έχουν δοθεί το τελευταίο 8μηνο από την Πολεοδομία Αχαρνών, αφορούν κεραίες που ήταν ήδη εγκατεστημένες πριν τον Σεπτέμβρη του 2014 και που αδειοδοτούνται σύμφωνα με τη νομοθεσία που θα αναφέρω παρακάτω και σε καμία περίπτωση δεν αφορά ουδεμία νέα εγκατάσταση κεραίας. Όλες οι αποφάσεις αυτές είναι αναρτημένες στη «Διαύγεια» και είναι εύκολο για τον καθένα να το ελέγξει”,απαντά ο κ.Πεδιαδίτης στην ερώτησή μας για τα όσα έχουν γραφεί για την αδειοδότηση νέων κεραιών, τους τελευταίους μήνες.

Προτιμά, δε, να συζητά για τις ενέργειες που γίνονται στην παρούσα φάση, γι΄αυτές δηλαδή που έχουν δρομολογηθεί και για εκείνες που σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον.

Την πρώτη πρωτοβουλία που αναφέρει είναι η εφαρμογή του προγράμματος “ΕΡΜΗΣ”. “Δείχνοντας άμεσα τις προθέσεις μας στο να μπει μια τάξη στην αναρχία, ξεκινήσαμε με πρωτοβουλία του Δημάρχου και σε συνεργασία με το τμήμα Περιβάλλοντος πάρα πολύ γρήγορα εγκρίναμε και ξεκινήσαμε να τοποθετούμε εγκαταστάσεις μόνιμης μέτρησης ακτινοβολίας σε διάφορα «σημεία ενδιαφέροντος» του Δήμου. Αναφέρομαι φυσικά στο γνωστό «Πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).Σήμερα λειτουργούν ήδη τέσσερις σταθμοί μέτρησης που στέλνουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα στα εργαστήρια του ΕΜΠ (online data). Τα σημεία αυτά είναι το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων, το ΚΕΠ/ΚΑΠΗ του Κόκκινου Μύλου και το ΚΑΠΗ Αγίας Άννας και έπονται σύντομα και άλλα σημεία”.

“Επίσης, από τις πρώτες ενέργειες που έκανα προσωπικά μόλις ανέλαβα τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου στην Πολεοδομία Αχαρνών, ήταν να δώσω εντολή συγκέντρωσης και επανεξέτασης όλων των φακέλων που αφορούσαν καταγγελίες για αυθαίρετες κατασκευές κεραιών κινητής τηλεφωνίας, θέτοντάς τες σε καθεστώς όπως χαρακτηριστικά προεκλογικά μάλιστα είχα πει «αυθαιρέτων αμέσου προτεραιότητος», ούτως ώστε εάν και όταν η από το νόμο σήμερα επιβληθείσα «περίοδος χάριτος» (μέχρι 30.10.15) για τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις παρέλθει άνευ παρατάσεως, ο Δήμος μας να είναι έτοιμος για άμεση επιβολή προστίμων και αποστολή πρωτοκόλλων κατεδάφισης”,λέει ο κ.Πεδιαδίτης.

Συνεχίζοντας, τονίζει, ότι  με πρωτοβουλία του Δημάρχου έχει ανασταλεί οποιαδήποτε διαδικασία έκδοσης εγκρίσεων εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας από την Πολεοδομία, ενώ “εδώ και καιρό σε συνεργασία με έναν από τους πιο αξιόλογους φορείς της πόλης μας, το παράρτημα Αχαρνών της Αντικαρκινικής Εταιρίας, επεξεργαζόμαστε μια δική τους ιδέα και ευελπιστούμε σύντομα να φέρουμε σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση τη δεδηλωμένη πρόθεση του Δήμου μας για μείωση των ορίων εκπομπής των κεραιών και την εξομοίωσή τους με αυτά που τηρούνται σε κράτη που προανέφερα. Η πρόταση αυτή της Αντικαρκινικής θα πλαισιωθεί με ένα πλήθος προτάσεων που επεξεργάζομαι προσωπικά σε συνεργασία με την Υπηρεσία και άλλους Δήμους της χώρας.”

Μάλιστα,σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα περάσει για ψήφιση θέμα σύμφωνα με το οποίο όλες οι εγκρίσεις κεραιών θα παραπέμπονται από την Πολεοδομία στο Δημοτικό Συμβούλιο προς επικύρωση και τέλος, όπως εξηγεί ο κ.Πεδιαδίτης έχουν ξεκινήσει με άλλους δήμους της χώρας συναντήσεις αρχικά μεταξύ Αντιδημάρχων κοινής αρμοδιότητας που αντιμετωπίζουν υπό το ίδιο πρίσμα το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σκοπός,αυτής της κίνησης, είναι η υποβολή από τους Δημάρχους στην ΚΕΔΕ τη σύνταξη μιας τελικής πρότασης προς την Κεντρική Εξουσία (Υπουργείο) για αλλαγή του Νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη διαδικασία αδειοδοτήσεων και την αυστηροποίηση των κανόνων που ισχύουν για τις εγκαταστάσεις κινητής τηλεφωνίας εντός στον αστικού ιστού.

“Βρίσκομαι στη διάθεση οποιουδήποτε για πληροφορίες σχετικά με το μεγάλο αυτό θέμα και με την ευκαιρία που μου δίνετε, απευθύνω πρόσκληση προς οποιονδήποτε πολίτη, νομικό, δικαστικό, δικηγόρο, μηχανικό, τεχνικό νομίζει πως υπάρχει το οποιοδήποτε κενό στη Νομοθεσία του οποίου θα μπορούσε να γίνει χρήση ή θα είχε οποιαδήποτε άλλη πρόταση χρήσιμη, να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί μαζί μας σε κοινές δράσεις με σκοπό το καλό της πόλης και των Δημοτών μας”

Το πλήρες κείμενο με παράθεση και επεξήγηση της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά και τις απόψεις του κ.Πεδιαδίτη επί του θέματος εδώ:  http://s-pediaditis.blogspot.gr/

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -