11.5 C
Athens
12 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΩΗ Γιατί οι σχέσεις δεν κρατάνε ; (μέρος Β’)

Γιατί οι σχέσεις δεν κρατάνε ; (μέρος Β’)

- Advertisement -

-«Δεν υπάρχουν άντρες εκεί έξω..» Χιλιοειπωμένο και κοινότυπο, ίσως όμως και μία εύκολη δικαιολογία για να παραιτηθούμε γρήγορα από τον κόπο να βρούμε την αιτία που μας κάνει να παραπονιόμαστε. Άντρες υπάρχουν πολλοί ,και δεν είναι κάτι νέο αρκεί να κοιτάξεις γύρω σου ,όμως το πρόβλημα είναι ότι εσύ ψάχνεις κάποιον πολύ συγκεκριμένο και δεν βλέπεις όλους τους υπόλοιπους!

Ψάχνεις κάποιον που να μοιάζει με τον προηγούμενο ,ή κάποιον που να μην μοιάζει καθόλου ( ούτε να το ακούσεις) ..και όμως αυτό ψάχνεις…Την επανάληψη ενός ίδιου σεναρίου!

- Advertisement -
- Advertisement -

Αν καταχράστηκαν την καλοσύνη σου και την υπομονή σου ,είσαι έτοιμη να ξαναδώσεις πολλά σε όποιον δείξει ότι τα έχει ανάγκη, αν σε ξεγέλασαν θα σε θέλξει πάλι ένα αμφίβολο άτομο, αν ήταν συνεχώς απασχολημένος ,θα επιλέξεις  κάποιον που θα σου διαθέτει λίγο χρόνο ,αν ήταν εγωιστής ,θα επιλέξεις  έναν όμορφο πλην αδιάφορο τύπο ,προσπαθώντας πάλι από την αρχή να του τραβήξεις την προσοχή. .αυτή την φορά θα τα καταφέρω θα σκεφτείς, αυτή τη φορά είναι αλλιώς, είναι διαφορετικός ..και καταλήγει να είναι ο ίδιος..!

Ένα γνώριμο σενάριο είναι πάντα πιο ασφαλές από ένα νέο και άγνωστο ,όμως έχει και βαρύ αντίτιμο .Η πεποίθηση ότι όλοι οι άντρες είναι ίδιοι, δεν μπορεί να αλλάξει όσο εμείς παραμένουμε κολλημένοι σε ένα αναποτελεσματικό πρότυπο. Μπορεί όμως να αναλάβει την ευθύνη της δυσκολίας  μας να ανακαλύψουμε ένα νέο και καλύτερο.. και συνήθως αυτό κάνει!

Όταν δεχόμαστε μόνο ότι ενισχύει τις απόψεις μας ,δεν είμαστε ανοιχτοί σε μία νέα κατάσταση.

Ωστόσο ένα είναι σίγουρο. ‘Oλοι επιθυμούμε να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε. Η αίσθηση ότι είμαστε σημαντικοί για κάποιον ,ότι απασχολούμε την σκέψη του, ότι τον φροντίζουμε και μοιραζόμαστε πράγματα ,είναι στην ανθρώπινη φύση μας και κανένας δεν το αμφισβητεί. Συχνά όμως δεν διαρκεί και καταλήγουμε αποκαμωμένοι και απογοητευμένοι.

Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις πιο καθαρά τα πράγματα; Να μερικοί τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν:

  • Κατανόησε το παρελθόν σου και απελευθερώσου από πρότυπα που δεν βοηθούν την εξέλιξη σου.
  • Παραιτήσου από την ανάγκη σου να επιβεβαιώνεσαι ,ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως είσαι πεπεισμένη να είναι.
  • Διέκρινε την επανάληψη των λαθών σου. Ποιες καταστάσεις επαναλαμβάνονται;
  • Απομακρύνσου για λίγο από την καθημερινότητα και δες τον εαυτό σου από απόσταση.
  • Ανακάλυψε τις πραγματικές σου ανάγκες και επιθυμίες.
  • Αντιμετώπισε την επόμενη  γνωριμία  σαν ένα νέο, πραγματικό, αληθινό άτομο για να μπορέσεις να διακρίνεις τι πραγματικά είναι.

*Η ικανότητα να σχετιζόμαστε δεν είναι εύκολη και αυτό αφορά σε όλες τις σχέσεις και σε όλα τα φύλα. Όμως μπορεί να επιτύχει αν αποκτήσουμε μία πιο ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη ματιά του εαυτού μας!

 

Σταυρούλα Χριστοπούλου –Personal Life Coach

Mail: info@flyforyou.gr

Web:  www.flyforyou.gr

Facebook page:  https://www.facebook.com/pages/Fly-For-You/220446234805641

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Χιλιάδες επισκέπτες και σπάνιες ποικιλίες στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 20.000 επισκεπτών, που κατέκλυσαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη γιορτή της μελισσοκομίας στην Ελλάδα,...

Χωματερή project: Όταν η τέχνη συναντά την προστασία του περιβάλλοντος

To Χωματερή project είναι ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων ευαισθητοποίησης για το επείγον ζήτημα της χωματερής, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη, και το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων στην Αττική, που πραγματοποιούνται...

Meteoacharnes: Έρχεται ένα βροχερό Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

«Μαλακώνει» ο καιρός και Πέμπτη και Παρασκευή, δεν θα έχουμε βροχοπτώσεις. Έρχεται όμως ένα βροχερό Σαββατοκύριακο και ακολουθεί άνοδος...

Τρόφιμα σε δικαιούχους ΤΕΒΑ διανέμει ο Δήμος Ιλίου

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 09:30 έως 13:30 θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο χώρο του...
- Advertisment -