11.4 C
Athens
13 Αυγούστου 2020
No menu items!
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Συστήματα ασφαλείας: Πρακτική λύση ή placebo για την ανησυχία;

Συστήματα ασφαλείας: Πρακτική λύση ή placebo για την ανησυχία;

- Advertisement -

Είναι δεδομένο ότι οι διαρρήξεις αποτελούσαν ανέκαθεν πρόβλημα για τις οικίες. Οι σπείρες εγκληματιών συνήθως στοχεύουν σε σπίτια και πολυκατοικίες που η πρόσβαση είναι εύκολη και η διαφυγή γρήγορη.

Η εγκληματικότητα είναι αυξημένη και μάλιστα οι διαρρήκτες δεν στοχεύουν σε πολύτιμα αγαθά αλλά ψάχνουν να βρουν για κρυμμένα χρήματα. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχει αυξηθεί ο φόβος των ανθρώπων για το πάγωμα των λογαριασμών, οπότε πολλοί πολίτες επέλεξαν να κάνουν αναλήψεις και να διατηρούν τα χρήματά τους προστατευμένα κάπου στο σπίτι.

- Advertisement -
- Advertisement -

Φυσικά το γεγονός αυτό δεν έμεινε άγνωστο εφόσον αποτελεί κοινό μυστικό, οπότε οι περισσότεροι που στόχο έχουν να ληστέψουν σκέφτονται τις πιθανότερες κρυψώνες.

Πολλές ιστορίες έχουν θορυβήσει τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν τοποθετήσει συστήματα συναγερμού στο σπίτι καθώς υπάρχουν διαρρήκτες οι οποίοι μπορούν να απενεργοποιούν το σύστημα και να μπαίνουν στο σπίτι ανενόχλητοι χωρίς να τους παίρνει κανείς είδηση, ακόμη κι όταν οι ιδιοκτήτες είναι μέσα στο σπίτι και κοιμούνται.

Παρά τις εξαιρέσεις κατά τις οποίες κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί οι μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με αυτό το θέμα είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικές. Σύμφωνα με αυτές το 70% των ληστών που διαρρηγνύουν σπίτια, αποφεύγουν όσα έχουν εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος της αποκάλυψης, ενώ όσοι επιτήδειοι ανήκουν στο υπόλοιπο 30%, και επιχειρούν την ληστεία, εγκαταλείπουν την προσπάθεια σε ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 23% γιατί δεν πετυχαίνουν την απενεργοποίηση του συστήματος και ο συναγερμός ξεκινά να χτυπά οπότε τρέπονται σε φυγή.

 

συστήματα ασφαλείας, portareto.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό σημαίνει ότι μόλις το 7% των διαρρήξεων που γίνονται είναι επιτυχείς και ο συναγερμός απενεργοποιείται και σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό συμβαίνει ότι είναι εύκολη η είσοδος από το μπαλκόνι ή από κάποια πίσω πόρτα ή από το γκαράζ.

Αυτό σημαίνει ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν αφήνουν μόνο τον ιδιοκτήτη να αισθάνεται ήσυχός αλλά τον καθιστούν παράλληλα και ασφαλή με την δράση τους.

Εάν πάλι ανήκετε σε όσους ανησυχούν ακόμη και για αυτό το 7% μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μεθόδων συστημάτων ασφαλείας. Δηλαδή μαζί με το υπάρχον σύστημα, μπορείτε να τοποθετήσετε πόρτες ή κλειδαριές ασφαλείας. Αυτά διαθέτουν ένα σύστημα λειτουργίας που στην περίπτωση διάρρηξης μπλοκάρουν το άνοιγμα της πόρτας και δεν είναι δυνατή η είσοδος, οπότε ακόμη κι αν δεν χτυπήσει ο συναγερμός, η εισχώρηση στον χώρο δεν θα μπορεί να συμβεί.

Το άρθρο ήταν μια προσφορά της ιστοσελίδας portareto.gr, την οποία και ευχαριστούμε θερμά!

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Ο Χάρης Δαμάσκος αναλαμβάνει τα ηνία της ΣΤΑΣΥ. Πολιτικός και τεχνοκράτης με κύρος και κοινή αποδοχή

Ο Χάρης Δαμάσκος, πρώην αντινομάρχης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με μακρά θητεία και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, θα είναι, σύμφωνα...
- Advertisment -