11.4 C
Athens
27 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Προπηλακισμούς και επιθέσεις του Οικονομάκη σε εργαζομένους καταγγέλει το σωματείο δήμου Φυλής

Προπηλακισμούς και επιθέσεις του Οικονομάκη σε εργαζομένους καταγγέλει το σωματείο δήμου Φυλής

- Advertisement -

Το δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ σχετικά με τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων στο δήμο Φυλής και η επίθεση του αντιδημάρχου Καθημερινότητας Μιχάλη Οικονομάκη σε οδηγό προκάλεσαν την αντίδραση του σωματείου εργαζομένων του δήμου. Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλουν τόσο τον κ. Οικονομάκη, όσο και τη διοίκηση για τη στάση τους ενώ υπαινίσσονται ότι ο δήμαρχος αγνοεί τους εργαζόμενους, εφόσον αρνείται να τους συναντήσει.

Προπηλακισμούς και εκβιασμούς σε εργαζόμενους από τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη επειδή δεν κάνουν υπερωρίες (τις οποίες δεν πληρώνονται) εφαρμόζοντας απόφαση του συλλόγου τους, καταγγέλει το σωματείο εργαζομένων. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του οδηγού στην καθαριότητα και αντιπροέδρου του σωματείου Παναγιώτη Βασιλόπουλου, στον οποίο ο κ. Οικονομάκης επιτέθηκε γιατί δε δουλεύει Σάββατα, απόφαση την οποία έλαβε το σωματείο εφόσον δεν πληρώνονται οι υπερωρίες τους τελευταίους πέντε μήνες και ουδείς γνωρίζει το λόγο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Πηγές του δήμου σημειώνουν ότι σε κάθε περίπτωση εν αδίκω ήταν ο αντιδήμαρχος, “καθώς δεν είναι δυνατόν να επιτίθεται σε εργαζόμενο, όταν αρνείται να δουλέψει για κάτι που δεν πληρώνεται αλλά κυρίως όταν την σχετική απόφαση έχει πάρει το σωματείο του και δε λειτουργεί αυθαίρετα”.

Επιπλέον, το ΔΣ καταγγέλει την έλλειψη επαφών με τη διοίκηση, αφού όπως τονίζει ο δήμαρχος δε θέλει συναντήσεις με τους εργαζόμενους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου:

“Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στον 5ο μήνα του 2015 και ακόμα περιμένουμε να πληρωθούμε τα ψίχουλα που δικαιούμαστε για τις εργασίες που πραγματοποιούμε πέρα από το κανονικό ωράριο μας.
Συγκεκριμένα οφείλονται οι υπερωρίες από τον Δεκέμβρη του 2014 μέχρι σήμερα, καθώς και τα νυκτερινά κλπ.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες του σωματείου τόσο προς την διοίκηση όσο και προς όλες τις υπηρεσίες του Δήμου κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει και καλοπροαίρετα μπαίνει το ερώτημα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ η διοίκηση του Δήμου ότι υπάρχει αυτή η σοβαρή εκκρεμότητα ;

Δεν το νομίζουμε, άρα εσκεμμένα και αυτή δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες και επιπλέον δεν δίνει καμία εξήγηση ούτε καν ενημερώνει για αυτό, τόσο το σωματείο, όσο και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΑΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΗΣ

Συνάδελφοι,

Δεν φτάνει που δεν έχουν καταβληθεί όσα μας χρωστάνε υπάρχουν και φαινόμενα και γεγονότα που εργαζόμενοι προπηλακίζονται – εκβιάζονται κλπ γιατί συνειδητά δεν πραγματοποιούν υπερωρίες, αφού δεν τις πληρώνονται.

Τελευταίο γεγονός είναι, από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας-περιβάλλοντος, που προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα με τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου.

Αν αυτό συμβαίνει με ένα μέλος του Δ.Σ του Σωματείου καταλαβαίνει κανείς τί γίνεται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Δική μας απάντηση είναι συσπείρωση στο σωματείο. Όταν το συνειδητοποιήσουμε η δύναμη μας θα πολλαπλασιαστεί και όχι ο καθένας να υποκύπτει σε πιέσεις και να ενδίδει, ενώ στην πραγματικότητα δεν το επιθυμεί.

Όπως και στο παρελθόν καταδικάσαμε παρόμοιες προσπάθειες έτσι και σήμερα καταδικάζουμε τις συγκεκριμένες ενέργειες του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος-Καθαριότητας, δίχως βέβαια η ευθύνη να μην βαρύνει πρώτα και κύρια τον Δήμαρχο και συνολικά τη Διοίκηση του δήμου που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.

Τέλος για να γνωρίζουνε ΟΛΟΙ και να μην λένε, τόσο σήμερα αλλά και στο άμεσο μέλλον, τι κάνει το σωματείο και γιατί δεν υπάρχει η όποια επαφή με την διοίκηση ώστε να συζητιούνται τα θέματα που μας απασχολούν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα -από τα γεγονότα που υπάρχουν – ότι ο Δήμαρχος δεν θέλει συναντήσεις με το σωματείο ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ .
Αυτό δεν σταματά τη δική μας δράση και διεκδίκηση.
Θα έρθει η στιγμή που θα απαντήσουν και αυτή δεν θα’ ναι μακριά, οι εργαζόμενοι όμως έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους”.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -