8.5 C
Athens
9 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ "Τράβηξε το αυτί" στο σωματείο εργαζομένων δήμου Φυλής ο Οικονομάκης και επιχείρησαν...

“Τράβηξε το αυτί” στο σωματείο εργαζομένων δήμου Φυλής ο Οικονομάκης και επιχείρησαν να διαψεύσουν τους… εαυτούς τους!

- Advertisement -

Προσπάθεια να αναγκάσει το σωματείο του δήμου να διαψεύσει το δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ για την επίθεση του εναντίον του αντιπροέδρου επειδή αρνήθηκε να εργαστεί υπερωριακά, κατέβαλλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Μιχάλης Οικονομάκης. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίσει το δημοσίευμα απόρροια προσωπικής αντιπαράθεσής του με την εφημερίδα, γεγονός το οποίο ασφαλώς και δεν ευσταθεί. Φαίνεται όμως πως «έπεισε» το σωματείο, καθώς το τελευταίο εξέδωσε πράγματι μια ανακοίνωση που μόνο κατάπληξη μπορεί να προκαλέσει για το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητά της.

Και εξηγούμαστε γιατί:

- Advertisement -
- Advertisement -

Προκαλεί πράγματι απορία το γεγονός ότι το σωματείο επιχειρεί να δώσει την αίσθηση πως η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ προσπαθεί να εμπλέξει τα μέλη του σε μια προσωπική κόντρα μεταξύ των δημοσιογράφων της και του αντιδημάρχου Καθημερινότητας. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να πει ότι ουδέποτε μίλησε για προπηλακισμούς.

Διαβάστε, ωστόσο, τι έγραφε στην ανακοίνωσή της:
«Συνάδελφοι, Δεν φτάνει που δεν έχουν καταβληθεί όσα μας χρωστάνε υπάρχουν και φαινόμενα και γεγονότα που εργαζόμενοι προπηλακίζονται – εκβιάζονται κλπ γιατί συνειδητά δεν πραγματοποιούν υπερωρίες, αφού δεν τις πληρώνονται.Τελευταίο γεγονός είναι, από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας-περιβάλλοντος, που προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα με τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου. Αν αυτό συμβαίνει με ένα μέλος του Σωματείου καταλαβαίνει κανείς τί γίνεται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους».

Δεν αναφέρθηκε η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ σε προπηλακισμούς, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ το έκανε σε επίσημη ανακοίνωσή του. Εκτός αν εννοούσε τον προπηλακισμό άλλων εργαζομένων και όχι του αντιπροέδρου του γεγονός που τα κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Διότι αν το σωματείο ενδιαφέρθηκε να εκδώσει ανακοίνωση μόνο όταν εθίγη μέλος του ΔΣ, τότε είναι απολύτως υπόλογο και εκτεθειμένο απέναντι σε όλους τους άλλους εργαζόμενους.

Προκαλεί, επίσης, απορία η αναφορά ότι «το σωματείο δεν περίμενε κανένα δημοσίευμα , όπως αναγράφεται σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, για να αντιδράσει για τα θέματα που μας απασχολούν”

Στην πραγματικότητα όμως πριν το δημοσίευμα – αν και είχαν περάσει πέντε ολόκληροι μήνες που δεν έχουν πληρωθεί οι υπερωρίες των εργαζομένων – δεν είχε γίνει επισήμως οποιαδήποτε αναφορά και φυσικά ούτε στα τοπικά μέσα. Ήταν τυχαίο άραγε ότι εκδόθηκε δελτίο Τύπου, που επικρίνει τη διοίκηση του δήμου Φυλής για την τακτική της, μετά το δημοσίευμα; Ήταν σύμπτωση; Θα μας εξέπληττε πραγματικά αν ισχυρίζονταν κάτι τέτοιο τα μέλη του σωματείου.

Θα συμφωνήσουμε ωστόσο σε κάτι: πράγματι, “λίγη προσοχή δε βλάπτει”. Σε αυτά που λέμε, σε αυτά που κάνουμε και, κυρίως, σε αυτά που γράφουμε. Γιατί τα γραπτά μένουν. Και είναι αμείλικτα, όταν προσπαθούμε να τα διαψεύσουμε.

Θα συμφωνήσουμε και σε κάτι ακόμα: οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι “η δύναμή τους θα πολλαπλασιαστεί όταν είναι ενωμένοι και συσπειρωμένοι και όχι όταν ο καθένας  υποκύπτει σε πιέσεις και ενδίδει”. Αυτό ωστόσο πρέπει να  το συνυπολογίσει και να το κάνει πράξη πρωτίστως το σωματείο που αποτελεί τη δική τους δύναμη και τη δική τους ασπίδα.

Θα συμφωνήσουμε και σε ένα τελευταίο: πράγματι, “όλοι έχουν να προσφέρουν από τη θέση που υπηρετούν”. Είναι απαραίτητο όμως αυτή τη θέση να την υπηρετούν και να την υποστηρίζουν σωστά, με το θάρρος της γνώμης και των πράξεών τους. Χωρίς παλινωδίες και πισωγυρίσματα, ανάλογα με τη φορά που παίρνει ο άνεμος, από φόβο μη μας παρασύρει…

Δείτε τη διάψευση που επιχείρησε να κάνει στο δημοσίευμα της εφημερίδας το σωματείο, παρακινούμενο (;) από τη διοίκηση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

δΕ Λ τ Ι Ο τ Υ π Ο Υ

Το Σωματείο εκτός από την άμεση επαφή που έχει με τους εργαζόμενους , όταν κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη, εκδίδει και ανακοινώσεις ώστε να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση – προς όλους – για την καθημερινή δράση του και τα προβλήματα που μας απασχολούν .
Τις ανακοινώσεις αυτές τις αποστέλλει τόσο προς άλλα σωματεία , την ομοσπονδία , σε υπουργεία όσο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης , κύρια τοπικά , έντυπα και ηλεκτρονικά .
Ο όποιος σχολιασμός υπάρχει στις ανακοινώσεις αλλά και στο σύνολο της δράσης μας , είναι δεκτός . Αλλά έχουμε το δικαίωμα της καλοπροαίρετης αμφισβήτησης όταν κάποιες φορές ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ γίνεται προσπάθεια να εμπλακεί το σωματείο σε θέματα που δεν το αφορούν .
Οι ανακοινώσεις μας είναι ξεκάθαρες και όσα γράφουμε απηχούν την πραγματικότητα .
Η όποια επιλεκτική συρραφή από τις ανακοινώσεις που οδηγεί αντικειμενικά σε λάθος θέσεις για τις απόψεις του σωματείου δεν μας βρίσκουν σύμφωνους .
Έτσι γνωρίζετε όλοι , ότι η τελευταία ανακοίνωση του σωματείου με τίτλο
ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
που αφορούσε , κύρια , την μη πληρωμή των υπερωριών και την ΑΡΝΗΣΗ της διοίκησης να συναντηθεί με το σωματείο , κυκλοφόρησε – μετά από απόφαση του ΔΣ – την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΗ.
Μέχρι και χθές Τρίτη 12 / 5 το σίγουρο είναι ότι :
1. δεν έχουμε πληρωθεί καμία ώρα
2. ποιό αποφασιστικά οι συνάδελφοι απέχουν από την υπερωριακή εργασία
3. δεν έχει γίνει συνάντηση με την διοίκηση
4. δεν αντέδρασε κανένας από την διοίκηση , από τους άμεσα και έμμεσα , που αναφέραμε στην ανακοίνωση
Αρα το σωματείο δεν περίμενε κανένα δημοσίευμα , όπως αναγράφεται σε τοπικό μέσο ενημέρωσης , για να αντιδράσει για τα θέματα που μας απασχολούν , ούτε βέβαια εμείς αναφέραμε για προπηλακισμό του αντιπροέδρου του σωματείου ( γεγονός που δεν συνέβη ), αλλά αναγράφουμε για προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα .
Λίγη προσοχή δεν βλάπτει. Εκτός αν ο σκοπός είναι να εμπλέξει και το σωματείο σε μία αντιπαράθεση που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα και η οποία δεν μας αγγίζει γιατί βρισκόμαστε σε άλλη ΟΧΘΗ απ΄ αυτή των δύο πλευρών που ανταλλάσουν ανακοινώσεις .
Γενικά επιθυμούμε να μην είμαστε στην ανάγκη να βγάζουμε δελτία σαν το παρόν . Επιδιώκουμε , παρ΄ όλες τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχουμε , να υπάρχει επαφή τόσο με την διοίκηση όσο και με τα μέσα ενημέρωσης διότι όλοι έχουν να προσφέρουν από την θέση που υπηρετούν . Δεν μπορούν όμως να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το σωματείο στις δικές τους επιδιώξεις .
Για το δ. Σ

Η Γεν. Γραμματέας                       Ο Πρόεδρος

Κων/να Νικολοθανάση           Θεόδωρος Χαμαλίδης

 

Και δείτε παρακάτω τι ανέφερε το σωματείο στην πρώτη του ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

Άνω Λιόσια 6/5/2015

Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε στον 5ο μήνα του 2015 και ακόμα περιμένουμε να πληρωθούμε τα ψίχουλα που δικαιούμαστε για τις εργασίες που πραγματοποιούμε πέρα από το κανονικό ωράριο μας.
Συγκεκριμένα οφείλονται οι υπερωρίες από τον Δεκέμβρη του 2014 μέχρι σήμερα, καθώς και τα νυκτερινά κλπ.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες του σωματείου τόσο προς την διοίκηση όσο και προς όλες τις υπηρεσίες του Δήμου κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει και καλοπροαίρετα μπαίνει το ερώτημα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ η διοίκηση του Δήμου ότι υπάρχει αυτή η σοβαρή εκκρεμότητα ;
Δεν το νομίζουμε, άρα εσκεμμένα και αυτή δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες και επιπλέον δεν δίνει καμία εξήγηση ούτε καν ενημερώνει για αυτό, τόσο το σωματείο, όσο και τους ίδιους τους εργαζόμενους.
ΑΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΗΣ
Συνάδελφοι,
Δεν φτάνει που δεν έχουν καταβληθεί όσα μας χρωστάνε υπάρχουν και φαινόμενα και γεγονότα που εργαζόμενοι προπηλακίζονται – εκβιάζονται κλπ γιατί συνειδητά δεν πραγματοποιούν υπερωρίες, αφού δεν τις πληρώνονται.
Τελευταίο γεγονός είναι, από τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας-περιβάλλοντος, που προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα με τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου.
Αν αυτό συμβαίνει με ένα μέλος του Δ.Σ του Σωματείου καταλαβαίνει κανείς τί γίνεται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Δική μας απάντηση είναι συσπείρωση στο σωματείο. Όταν το συνειδητοποιήσουμε η δύναμη μας θα πολλαπλασιαστεί και όχι ο καθένας να υποκύπτει σε πιέσεις και να ενδίδει, ενώ στην πραγματικότητα δεν το επιθυμεί.
Όπως και στο παρελθόν καταδικάσαμε παρόμοιες προσπάθειες έτσι και σήμερα καταδικάζουμε τις συγκεκριμένες ενέργειες του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος-Καθαριότητας, δίχως βέβαια η ευθύνη να μην βαρύνει πρώτα και κύρια τον Δήμαρχο και συνολικά τη Διοίκηση του δήμου που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.
Τέλος για να γνωρίζουνε ΟΛΟΙ και να μην λένε, τόσο σήμερα αλλά και στο άμεσο μέλλον, τι κάνει το σωματείο και γιατί δεν υπάρχει η όποια επαφή με την διοίκηση ώστε να συζητιούνται τα θέματα που μας απασχολούν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα -από τα γεγονότα που υπάρχουν – ότι ο Δήμαρχος δεν θέλει συναντήσεις με το σωματείο ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ .
Αυτό δεν σταματά τη δική μας δράση και διεκδίκηση.
Θα έρθει η στιγμή που θα απαντήσουν και αυτή δεν θα’ ναι μακριά, οι εργαζόμενοι όμως έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους.
Το Δ.Σ

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το Paradise Park. Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Την τέλεια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχουν δημιουργήσει, γι άλλη μια χρονιά, στο βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park. Χιλιάδες λαμπιόνια, εργαστήρια κατασκευών,...

Στον ανακριτή 44χρονος που συνελήφθη στις Αχαρνές για το βιασμό 20χρονου με νοητική υστέρηση

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας, ο 44χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος συνελήφθη,...

1ος διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικου στολισμού στις Αχαρνές! Δηλώστε συμμετοχή

Τον 1ο διαγωνισμό για τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο εξωτερικής όψης οικίας διοργανώνει ο δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ....

Meteoacharnes: Έρχονται σημαντικές βροχοπτώσεις από Τρίτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και έρχεται άλλη μια διήμερη κακοκαιρία. Τι πιο φυσικό αυτή την εποχή. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι έντονες...
- Advertisment -