KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΦΥΛΗ

Μείωση των εισφορών των δήμων αλλά όχι των αντισταθμιστικών στη Φυλή ζήτησε ο Δ. Μπουραίμης. Δείτε τι αποκάλυψε για τα αντισταθμιστικά την περίοδο Παπαδήμα

15/05/2015 20:47
Ανανεώθηκε 15/05/2015 20:51
2 '
Δημήτρης Μπουραίμης, εδσνα, ΕΔΣΝΑ, μείωση, αντισταθμιστικά, δήμος Φυλής, πρώην δήμαρχος, Φυλή, Χασιά
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το μύθο που θέλει τα αντισταθμιστικά τα οποία παίρνει ο δήμος Φυλής να ευθύνονται γιατί δεν πήγε καλά η διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, επιχείρησε να καταρρίψει μιλώντας στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ ο πρώην δήμαρχος και μέλος της Ε.Ε του συνδέσμου Δημήτρης Μπουραίμης.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

«Τέτοιου είδους υπερτοπικές χρήσεις ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις δημιουργούν επιβάρυνση και πρέπει εκεί που τη δημιουργούν να αντισταθμίζεται. Στη ζωή το αντιστάθμισμα έχει κόστος, δε γίνεται με ευχολόγια» τόνισε. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το κόστος των αντισταθμιστικών ήταν πολύ μεγαλύτερο και μειώθηκε συνειδητά από τους δυο πρώην δήμους (Άνω Λιοσίων και Φυλής) με αντάλλαγμα το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης. «Έπρεπε η κεντρική διοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση να λύσουν το πρόβλημα και το 2009 η περιοχή να είχε απελευθερωθεί. Δώσαμε 350 εκατομμύρια από αυτά που είχε συμφωνήσει η διοίκηση Παπαδήμα στην κεντρική διοίκηση για να λύσει το πρόβλημα και το πρόβλημα δε λύθηκε» σημείωσε.

Ο κ. Μπουραίμης πρότεινε να μειωθούν οι εισφορές που δίνουν οι δήμοι αλλά να μη μειωθεί το ποσό των αντισταθμιστικών που δίνονται στο δήμο Φυλής και να αναζητηθούν από άλλες πηγές διαχείρισης απορριμμάτων, «όπως η περιβόητη ανακύκλωση, η οποία έχει λιμνάζοντα χρήματα και δεν ξέρουμε που πάνε».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι με βάση το νόμο πλέον, δε θα υπάρχει μόνο η υποχρέωση της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων αλλά ΟΛΩΝ των αποβλήτων.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: