11.1 C
Athens
5 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ Δια πυρός και... ΣΥΡΙΖΑ η "Λευκή Νύχτα" στο Ίλιον. Διακόσιοι έμποροι ζητούν...

Δια πυρός και… ΣΥΡΙΖΑ η “Λευκή Νύχτα” στο Ίλιον. Διακόσιοι έμποροι ζητούν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους

- Advertisement -

Τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό του Ιλίου και υψηλούς τόνους στο δημοτικό συμβούλιο εξακολουθεί να προκαλεί το θέμα της διοργάνωσης της «Λευκής Νύχτας» στην πόλη. Οι αριστερές παρατάξεις καταψήφισαν τα ποσά που θα διατεθούν για τις εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας ενώ, ελλείψει ικανών επιχειρημάτων, δεν απεφεύχθησαν κορόνες λαϊκισμού.

Είναι προφανές ότι δεν ανακαλύφθηκε η Αμερική και ούτε μίλησε κανείς για εκδήλωση – πανάκεια στον εμπορικό κόσμο του Ιλίου. Για μια ακόμα φορά, ωστόσο, το θέμα της «Λευκής Νύχτας» μονοπώλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ενώ το σύνολο της αντιπολίτευσης διαφώνησε με την εμφάνιση των δυο γνωστών καλλιτεχνών Πέγκυς Ζήνα και Κώστα Χατζή, χαρακτηρίζοντας μεγάλο το ποσό που θα διατεθεί.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως διευκρίνισε, πάντως, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο χρόνος για περαιτέρω διερεύνηση επιλογών ήταν περιορισμένος δεδομένου ότι οι καλλιτέχνες κλείνουν νωρίς τις καλοκαιρινές συναυλίες τους ενώ μέσα στις τιμές είναι και το ηχητικό κόστος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα επέκτασης του ωραρίου και ουδέποτε θα τεθεί ενώ υπογράμμισε ότι στόχος, από την πρώτη στιγμή ήταν η διοργάνωση ενός πολιτιστικού γεγονότος και η αλλαγή των ψυχολογίας των δημοτών.

Παρά ταύτα, οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε αριστερά κόμματα επέμειναν ότι από το δήμο Ιλίου (;) δύναται να ανοίξει η κερκόπορτα των εργασιακών σχέσεων αλλά δεν απέφυγαν την αντίφαση: από τη μια να προσπαθούν να υποβαθμίσουν την εκδήλωση και από την άλλη να δημιουργούν μεγαλύτερο ντόρο – από όσο αξίζει – για ένα πολιτιστικό και εμπορικό γεγονός.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν, εξάλλου, η κατάθεση στο δημοτικό συμβούλιο επιστολής με 200 υπογραφές εμπόρων και επιχειρηματιών που τάσσονται υπέρ της «Λευκής Νύχτας» και ζητούν την πραγματοποίησή της.

Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος

«Θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα θέταμε θέμα ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Άλλωστε, οι περισσότερες επιχειρήσεις στον Ίλιον είναι οικογενειακές, καμία δεν είναι πολυεθνική και ελάχιστες διαθέτουν υπαλλήλους. Απορώ, όμως, εσείς που θέτετε τέτοιο ζήτημα, με τι καρδιά κάθεστε στα καφέ και τα μπαράκια μετά τις 11 το βράδυ; Δεν σας ενοχλεί τότε το ωράριο; Αυτοί οι εργαζόμενοι δε θέλουν να πάνε στο σπίτι τους; Σήμερα, βρισκόμαστε ενώπιον 200 υπογραφών από τον εμπορικό κόσμο που μας ζητά να προχωρήσουμε στη Λευκή Νύχτα. Η συντριπτική πλειονότητα της πόλης θέλει να γίνει η εκδήλωση»

Χαράλαμπος Καούκης, Δημοτική Ισοπολιτεία

«Τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν χαρά στους κατοίκους, ευκαιρίες στους καταναλωτές και οικονομική τόνωση στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της πόλης μας. Για καθαρά κομματικούς λόγους και αγκυλώσεις του παρελθόντος, η Περιφέρεια του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να σπείρει το διχασμό. Ζητάμε να μεγαλώσει η ακτίνα της και στις άλλες μεγάλες πλατείες του δήμου. Καταψηφίζουμε τα 20.000 ευρώ για τους δυο καλλιτέχνες, για λίγες ώρες μόνο».

Κώστας Κάβουρας, Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αριστεράς

«Η Λευκή Νύχτα είναι πρόφαση για την προβολή της δημοτικής αρχής. Πυροτέχνημα για να φανεί ότι κάτι κάνει στην αγορά. Με τέτοιους τρόπους ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του ωραρίου. Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι προς όφελος των εμπόρων και επιχειρηματιών της πόλης».

Σταυρούλα Τσίτσου, Λαϊκή Συσπείρωση

«Ούτε ο μεγαλύτερος καπιταλιστής δε δίνει τα χρήματα αυτά για ένα βράδυ. Η Πέγκυ Ζήνα προάγει τον πολιτισμό; Συνεπής με την αντίληψή μας, καταψηφίζουμε γιατί το θεωρούμε προάγγελο της απελευθέρωσης του ωραρίου. Τα πιο πολλά μαγαζιά στο Ίλιον δε δουλεύουν με υπαλλήλους. Δε σώζει τίποτε η Λευκή Νύχτα».

Παναγιώτης Κουτσιανάς, Αριστερό Σχήμα Ιλίου

«Πρόκειται για ευρωπαϊκό θεσμό που δημιουργήθηκε για να τα πάρουν οι ΜΚΟ, να καταστρατηγηθεί το ωράριο και να λειτουργήσει εις βάρος του εμποράκου. Κατανοούμε τους εμπόρους που ανοίγουν τα μαγαζιά τους εκείνο το βράδυ για να μειώσουν τη χασούρα. Η Λευκή Νύχτα είναι ασπιρίνη και εμείς στον καρκίνο δε δίνουμε ασπιρίνες. Φέρνετε τη Πέγκυ Ζήνα για να γίνει πρώτη είδηση ότι ο δήμαρχος φέρνει τη Πέγκυ Ζήνα στο Ίλιον».

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Άγνωστοι εισέβαλαν με Ι.Χ στο κατάστημα της Wind στις Αχαρνές

Άγνωστοι εισέβαλαν με ΙΧ αυτοκίνητο σε κατάστημα της WIND, τα ξημερώματα στην λεωφόρο Πάρνηθος 10 στις Αχαρνές και άρπαξαν...

Νίκος Ζενέτος: “Είμαστε ανοιχτοί στην πολιτική σύγκλιση, όχι στη συναλλαγή”

Παράθυρο συνεργασίας με δημοτικούς συμβούλους ή παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στη βάση πολιτικής σύγκλισης και όχι συναλλαγής, άνοιξε με συνέντευξή του στο...

Meteoacharnes: Άνοδος θερμοκρασίας χωρίς βροχές. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Ήταν μια κακοκαιρία 24ωρη, που πέρασε. Για τη Βόρεια και κεντρική Ελλάδα βέβαια έδωσε την πρώτη χιονόπτωση για την...

Ερώτηση του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική θωράκισητων Δήμων Αχαρνών και Φυλής

Ερώτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία των Δήμων Αχαρνών και Φυλής Αττικής κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς...
- Advertisment -