KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η καρδιά μου λέει ΟΧΙ, το μυαλό μου λέει ΝΑΙ… Άρθρο του Αναστάση Ατζάμπου

01/07/2015 14:31
4 '
Αναστάσης Ατζάμπος
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Χωρίς πολλές κουβέντες θέλω να κάνω απο μια ερώτηση σε κάποιον που υποστηρίζει ανοιχτά ΝΑΙ και σεκάποιον που υποστηρίζει ΟΧΙ. Εσείς κύριοι που βγαίνετε με τους ζουρνάδες υπερ του ΟΧΙ ξέρετε τι σας ξημερώνει; Κανένας νοήμων άνθρωπος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί αν πάμε στην δραχμή ή οχι. Απο την άλλη εσείς κύριοι που είσαστε με το ΝΑΙ δεν βλέπετε γύρω σας; Δεν έχετε μάτια εσείς; Δάνεια, τράπεζες, κατασχετήρια, μείωση μισθών, εσάς αυτά δεν σας αγγίζουν; Αλήθεια πείτε μου σε ποιανού το όνομα διαδηλώνετε; Της Ευρώπης; Της Ελλάδας; Της τσέπης σας ίσως;

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Εκείνοι που ήδη έχουν διαλέξει το ΟΧΙ έχουν μια ξεκάθαρη απάντηση. “Το πλαφόν στα πόσα χρήματα μπορώ να βγάλω απο την τράπεζα δεν με επηρεάζει εμένα, γιατί έτσι και αλλιώς δεν έχω χρήματα”

Δίκιο έχουν. Συντάξεις του ΟΓΑ στα 250 ευρω αν είσαι τυχερός, χωρίς δουλειά το παιδί και το εγγόνι, συσσίτιο απο την ULTRA και την εκκλησία, κομμένο ρεύμα στο σπίτι. Αυτά δεν είναι για να τα λέμε. Δίπλα μας είναι. Και κάπως έτσι προτιμούν να πουν ΟΧΙ σε συνθήκες πραγματικής εξαθλίωσης.

Εκείνοι που ήδη έχουν διαλέξει το ΝΑΙ έχουν και εκείνοι μια ξεκάθαρη απάντηση.”Δηλαδή τι μας λες; Προτιμάς να μην έχεις καθόλου απο το να έχεις ελάχιστα ; Να μην έχεις φάρμακα και φαγητό; “

Και αυτοί έχουν δίκιο. Έτσι είναι. Ποιός εγγυάται οτι μετά την επιλογή μας στη δραχμή θα τα έχουμε αυτά τα δύο πολύ βασικά αγαθά; Ποιός εγγυάται οτι δεν θα υπάρξει έλλειψη σε αυτά και σίγουρα ποιός θα εγγυηθεί πως δεν θα χαθούν αγαπημένα μας πρόσωπα επειδή δεν θα πάρουν έγκαιρα την ιατροφαρμακευτική βοήθεια που τους χρειάζεται ;

Δυνατά χαρτιά και απο τις δύο μεριές.

Εμείς που δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τι κάνουμε ; Ποιόν ακούμε ;

Και οι δύο νομίζουν οτι παίζουν σε ενα τηλεπαιχνίδι και προσπαθούν να κερδίσουν με το μέρος τους, τους ακροατές. Εγω θα πω μας κουράσατε. Και οι δύο. Σταματήστε να καλλιεργείτε πολεμικό κλίμα μεταξύ μας και πως τα δικά σας επιχειρήματα είναι σαφώς ανώτερα απο τον άλλων. Καθίστε να μιλήσετε σαν εξελιγμένα ανθρώπινα όντα και οχι θηλαστικά που κραδαίνουν ρόπαλα και βγάζουν άναρχες κραυγές.

Αν ήμουν μόνος μου αυτή τη στιγμή στη ζωή και δεν με ένοιαζε κάτι θα ψήφιζα ΟΧΙ χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα μέτρα είναι δοκιμασμένα και ξέρω πόσο πολύ πονάνε εμένα και τους γύρω μου και πως πολύ πιθανών να μην έχω κάνει οικογένεια σε 10 χρόνια απο τώρα λόγω οικονομικών. Απο την άλλη έχω και ανθρώπους δίπλα μου που αν δεν πάρουν έστω και μια μέρα τα φάρμακα τους μπορεί να τους χάσω μια για πάντα.

Η καρδιά μου λέει ΟΧΙ, το μυαλό μου λέει ΝΑΙ.

Υ.Γ.

1.

 Κύριε Βορίδη πραγματικά με βάλατε σε πολύ βαθειές σκέψεις με όλα αυτά τα επιχειρήματα που θέσατε στην εκπομπή enikos όπως το τι λένε στο λαό για την Δευτέρα μετά το ΟΧΙ οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και το τι διαπραγματέυονται 5 μήνες τώρα. Αναρωτιέμαι όμως τούτο. Έχετε καταλάβει οτι δεν είστε κυβέρνηση πλέον γιατί εσείς δεν διαπραγματευτήκατε πραγματικά ποτέ μέσα στα 2,5 χρόνια δική σας κυβέρνησης και ο κόσμος σας καθαίρεσε ακριβώς γιατί σας εξέλαβε ως ανάξιους να τον εκπροσωπείτε ;

2.

Πόση Δημοκρατία αντέχεις νέε μου ;

Εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια ακούω για αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Τώρα όμως που σε ρωτάνε και δεν κάνουν οτι τους κατέβει στο κεφάλι σας ενοχλεί ε ; Τώρα που μαζί με τον φρέντο σε βάζουν να σκεφτείς και τις συνέπειες των πράξεων σου γιατι θα πάρεις απόφαση 3 γεννέων, δεν σε βολεύει ευθυνόφοβε φίλε μου ε ;  Ατυχία. Το πολίτευμα και το φρόνημα σε τούτο τον τόπο είναι ακόμη δημοκρατικό.

3.

Δεν με νοιάζει αν λέγεται Τσίπρας ή Σαμαράς, Κουτσούμπας ή Θεοδωράκης , Γκλέτσος ή Λεβέντης. Με νοιάζει οτι μια φορά κάποιος απο όλους αυτούς αποφάσισε να με ρωτήσει γιατί μπορεί εγώ να μην τον ψήφισα και να θέλω κάτι διαφορετικό απο οτι εκείνος.

Και αιτιολογούμαι:

Στις εκλογές του 2015 υπήρξε αποχή 37% δηλαδή 3.7 εκατομμύρια περίπου Ελληνων πολιτών εκτός. Συν 10% περίπου ψήφοι υπέρ κομμάτων που δεν μπήκαν στην βουλή. Άρα ακόμα 1 εκατομμύριο κόσμος έξω. Βάλε και το σύνολο των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΠΟΤΑΜΙ/ΚΚΕ που βρίσκονται στην αντιπολίτευση και αντίθετοι με τις απόψεις της κυβέρνησης. πάμε αυτομάτως στους 7.8 αντιπροσωπευόμενους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να επιλέξουν. Τι μένει; 2,2 εκατομμύρια που ψηφίσαν την Κυβέρνηση.

Θεωρείς ότι αρκεί αυτό το νούμερο να εκπροσωπήσει ώστε να παρθεί μια τόσο σημαντική και καθαρή απόφαση για τους υπόλοιπους 8 εκατομμύρια; Δεν το νομίζω. Αντίθετα στο δημοψήφισμα απαιτείται – για να θεωρηθεί βάσιμο το αποτέλεσμα – να συμμετάσχει τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος δηλαδή, τουλάχιστον 4 εκατομμύρια πολίτες.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: