7.1 C
Athens
20 Ιανουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Τι συμβαίνει με τους ισολογισμούς του δήμου Φυλής;

Τι συμβαίνει με τους ισολογισμούς του δήμου Φυλής;

- Advertisement -

Σε μια εμφανή προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τη μείωση των κονδυλίων για τους παιδικούς σταθμούς, προχώρησε η διοίκηση του δήμου Φυλής, επαναφέροντας σε ένα – άσχετο – δελτίο Τύπου επικρίσεις κατά του Δημήτρη Μπουραΐμη, με αφορμή τους ισολογισμούς.

Το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι που δε φορούσε κράνος θύμισε η αναφορά, στον πρώην δήμαρχο και τους ισολογισμούς που δεν έγιναν κατά τη θητεία του, σε δελτίο Τύπου για τους παιδικούς σταθμούς. Έχοντας «πιεστεί» αρκετά από την αντιπολίτευση να διευκρινίσει που θα πάνε τα χρήματα τα οποία μειώνονται και αποφεύγοντας να το πράξει, η διοίκηση Παππού (προφανώς υπό την καθοδήγηση των επικοινωνιακών της εγκεφάλων) επιχείρησε να συνδέσει μεταξύ τους δυο άσχετα θέματα, απλώς και μόνο γιατί συζητήθηκαν στο… ίδιο δημοτικό συμβούλιο!

- Advertisement -
- Advertisement -

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα των ισολογισμών του δήμου εξελίσσεται σε διελκυστίνδα μεταξύ της διοίκησης Παππού και του Δημήτρη Μπουραΐμη, με στελέχη της πρώτης να κατηγορούν τον πρώην δήμαρχο για το γεγονός ότι δεν είχε προχωρήσει στην κατάρτισή τους τα χρόνια που διοικούσε και να αφήνουν υπονοούμενα για τα αίτια που δεν το έπραξε. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη από το διορισμένο ορκωτό ελεγκτή και αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουραΐμης, σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του, παροτρύνει τη διοίκηση Παππού να προχωρήσει τους ισολογισμούς, καθώς έτσι θα μπορέσει να πάρει και άλλα ληξιπρόθεσμα. Τονίζει δε, ότι η διοίκησή του δεν πρόλαβε να τους κάνει τα δυο πρώτα χρόνια της συνένωσης ενώ στη συνέχεια προσμέτρησαν η εκκαθάριση των δημοτικών επιχειρήσεων, η διευθέτηση του χρέους και η προτεραιότητα να μπει ο δήμος στα ληξιπρόθεσμα για να τα απορροφήσει και να προβεί σε συνολικό απολογισμό.

«Όταν συνενωθήκαμε μόνο οι πρώην δήμοι Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου είχαν την υποχρέωση να έχουν ισολογισμούς. Αναγκαστήκαμε να καθυστερήσουμε δυο χρόνια, αφού απογράψαμε τα πάντα και εξετάσαμε σε βάθος τι έχει συμβεί για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Αν δεν είχαμε ένα σημείο εκκίνησης δε θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε» ανέφερε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο δήμος έχει όλα όσα χρειάζεται για να ολοκληρώσει τους ισολογισμούς καθώς και ότι παντού υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τα χρήματα που δαπανήθηκαν.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, επί διοίκησής του:

• Είχαν γίνει απολογισμοί στο δήμο και ισολογισμοί στα νομικά πρόσωπα, οι οποίοι εστάλησαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και απογραφή έναρξης το 2010.
• Είχαν ομαδοποιηθεί τα χρέη
• Είχε γίνει απογραφή και απολογισμός σε όλα τα νομικά πρόσωπα καθώς και ισολογισμοί όλα τα έτη στους παιδικούς σταθμούς Ζεφυρίου και Φυλής. Επίσης, ισολογισμοί είχαν γίνει και στην ΚΕΔΗΦ.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -