KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΦΥΛΗ

Το Σεπτέμβριο η κατάθεση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων. Ουραγός ο δήμος Φυλής

05/08/2015 16:34
Ανανεώθηκε 06/08/2015 13:58
2 '
ΕΔΣΝΑ, απόφαση, ΔΣ, ακύρωση διαγωνισμών, κατασκευή, εργοστάσια, διαχείρισης απορριμμάτων
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με ταχύτατους ρυθμούς οι δήμοι προετοιμάζονται να αναλάβουν την διαχείριση των απορριμμάτων τους, καθώς μέσα στο Σεπτέμβριο τα απαιτούμενα έργα θα πρέπει να ενταχθούν στον αναθεωρημένο Περιφερειακό σχεδιασμό, για να χρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Ανέτοιμος, ωστόσο,  εμφανίζεται ο δήμος Φυλής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναθέσει τη σύνταξη του σχεδίου σε εξωτερικό συνεργάτη και ζητά «επιείκεια» για την καθυστέρηση της σύνταξής του.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Είναι ο δήμος που διαχειρίζεται, επισήμως, εδώ και μισό αιώνα τα σκουπίδια όλου του λεκανοπεδίου και ανεπισήμως και εκείνα άλλων περιοχών. Λογικά θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος δήμος που θα “έτρεχε” να καταθέσει το σχέδιό του για τη διαχείριση απορριμμάτων, αντιλαμβανόμενος το διακύβευμα και την ανάγκη να υπάρξει μια αχτίδα φωτός στο μαύρο ορίζοντα των απορριμμάτων. Φευ! Ο δήμος Φυλής, όχι μόνο είναι ουραγός μεταξύ των δήμων της δυτικής Αττικής αλλά και στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των δήμων συνολικά του λεκανοπεδίου που δεν έχουν καταθέσει σχέδιο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του δήμου έχουν ζητήσει υπομονή και… κατανόηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι έχουν αναθέσει την εκπόνηση του σχεδίου σε εξωτερικό συνεργάτη και υποσχόμενοι… ευχάριστες εκπλήξεις!!

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια αναιτιολόγητη καθυστέρηση, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα θέματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχοληθεί ο δήμος Φυλής, καθώς η παρούσα συγκυρία αποτελεί τη μοναδική, ίσως, ευκαιρία να ξεφύγει από τη μοίρα του «σκουπιδιάρη». Εκτός και αν αυτό δεν αποτελεί ζητούμενο για τους δημοτικούς του άρχοντες …

Να σημειωθεί ότι, εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κατατεθούν όλα τα ΤΣΔ ώστε να οριστεί κεντρικά η χωροθέτηση των υπερτοπικών, κυρίως, έργων και χώρων, όπως είναι οι σταθμοί μεταφόρτωσης ή τα μεγάλα «πράσινα» σημεία (για τις συγκεντρώσεις των ανακυκλώσιμων υλικών, μεγάλου όγκου.

Αξίζει να τονιστεί, επίσης, ότι από την 1η Ιανουαρίου, οι δήμοι οφείλουν να αποστέλλουν προς ταφή μόνο επεξεργασμένα και όχι σύμμεικτα απορρίμματα, τα οποία (σύμμεικτα) θα επιβαρύνονται, επιπλέον, με 35 ευρώ ανά τόνο. Το συνολικό κόστος θα μετακυλήσει στους δημότες, κάτι το οποίο δεν μπορεί να επωμιστεί κανένας δήμος.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: