KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων ενέκρινε ο δήμος Αχαρνών

28/09/2015 09:11
Ανανεώθηκε 28/09/2015 10:24
2 '
σκουπίδια
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών η μελέτη για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για ελλιπή ενημέρωση επί του θέματος καθώς δεν προηγήθηκε παρουσίαση του Σχεδίου ώστε να ενημερωθούν Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες.
Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θανάσης Κατσιγιάννης, ο οποίος έκανε την εισήγηση του θέματος, διευκρίνισε ότι σε πρώτη φάση ο δήμος αποστέλλει μια μελέτη, η οποία περιέχει γενικά στοιχεία, για τη διαχείριση των απορριμμάτων του ώστε να καλυφθεί η πρόσφατη απαίτηση του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) για την εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης απ’ όλους τους Δήμους της χώρας.
Στη συνέχεια κι εφόσον εξειδικευτούν τα σημεία και υπάρξει χωροθέτηση τότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Διαβούλευσης,όπου θα παρουσιαστεί το Σχέδιο στους δημότες.
Στο Τοπικό Σχέδιο του δήμου Αχαρνών προτείνεται ένα κεντρικό, μεγάλο,green point εκτός του αστικού ιστού, όπου θα συγκεντρώνονται οι γραμμές ανακύκλωσης. Παράλληλα, αναφέρονται δύο,μικρότερα, σημεία με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Στόχος είναι η σταδιακή μείωση της ποσότητας προς ταφή, η κατασκευή και λειτουργία Πράσινου Σημείου καθώς και βελτιστοποίηση του συστήματος συλλογής των οικιακών στερεών αποβλήτων.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση, διαφώνησε ως προς τα υποδεικνυόμενα σημεία και διατύπωσε την ανάγκη, όπως προαναφέρθηκε, να είχε προηγηθεί συζήτηση με τους δημότες-όπως έπραξαν άλλοι δήμοι-ώστε η υποβληθείσα πρόταση του δήμου ν’ αποτελούσε προϊόν διαλόγου και διαβούλευσης.

 

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: