KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Κτηματολόγιο Αχαρνές :Ουρές δεκάδων μέτρων από κατοίκους 4 δήμων

08/10/2015 19:48
Ανανεώθηκε 08/10/2015 19:50
2 '
Κτηματολόγιο
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ουρές και ταλαιπωρία έφερε το Κτηματολόγιο για τους κατοίκους των δήμων: Αχαρνών,Φυλής,Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Κρυονερίου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι στήνονται στην ουρά έξω από το γραφείο του Κτηματολογίου στις Αχαρνές, για να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης.

Το πρόβλημα επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες καθώς στις 16 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών με συνέπεια, κάθε μέρα,να σχηματίζονται ουρές πολλών μέτρων μέχρι να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι.

Το γραφείο του Κτηματολογίου στις Αχαρνές εξυπηρετεί τέσσερις (4) δήμους, με μεγάλο πληθυσμό και εκτενή γεωγραφική κάλυψη. Συνεπώς από τη στιγμή της λειτουργίας του ήταν προδιαγεγραμμένη η ταλαιπωρία για τον κόσμο καθώς το εύρος των περιοχών,αυτών,έδειχνε και τι θα συνέβαινε.

Επιπλέον, τα λάθη και οι διορθώσεις -σύμφωνα με πληροφορίες-είναι πάρα πολλές και η ενημέρωση των συμπολιτών από ελλιπής έως μηδενική.

Γι αυτούς τους λόγους, πριν λίγες ημέρες, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου και Πολιτικός Μηχανικός ,Χάρης Δαμάσκος ζητούσε από τους δημάρχους των περιοχών όπου έχει γίνει ανάρτηση των χαρτών, να ζητήσουν παράταση δύο μηνών, όπως συμβαίνει με τις υποθέσεις του Ελληνικού Δημοσίου,ώστε να ομαλοποιηθεί η εξυπηρέτηση του κόσμου.

Ανέφερε συγκεκριμένα: “Με την παρούσα επιστολή ζητώ, όπως παραταθεί η δυνατότητα υποβολής διορθώσεων και ενστάσεων τουλάχιστον μέχρι την προθεσμία, που έχει δοθεί για το Ελληνικό Δημόσιο (16 Δεκεμβρίου του 2015) για τους κάτωθι λόγους:

Α) Ο Αύγουστος είναι ο κύριος μήνας των θερινών διακοπών και μήνας μάλιστα, που ακόμα και στις δημόσιες υπηρεσίες, δεν λαμβάνεται χρονικά υπόψιν κατά την διαδικασία των ενστάσεων.

Β) Σύμφωνα με την ανάρτηση, τα λάθη και οι διορθώσεις είναι πάρα πολλές και η ενημέρωση των συμπολιτών μας από ελλιπής έως μηδενική.

Γ) Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην  χορήγηση πιστοποιητικών από τα αντίστοιχα υποθηκοφυλακεία, λόγω του φόρτου εργασίας τους.

Δ) Πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν νέα δικαιώματα, που προκύπτουν από την διόρθωση των δηλώσεων τους”.

Μεμονωμένα,επίσης,οι πολιτικοί μηχανικοί που δραστηριοποιούνται στις Αχαρνές διαμαρτύρονται για την επικρατούσα κατάσταση ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν ζητήσει να υπάρξει επιστολή του δήμου προς τη Κτηματολόγιο Α.Ε για να δοθεί παράταση στη διαδικασία.

Πάντως, οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για το πως θα εξελιχθεί το θέμα, με τους πιο αισιόδοξους να πιστεύουν ότι η εταιρία “Κτηματολόγιο” θα επιδείξει ευαισθησία και θα δώσει την πολυπόθητη παράταση προς διευκόλυνση των πολιτών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: