KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΦΥΛΗ

Στο 28ο δημοτικό Αχαρνών το πρόγραμμα της Μητρόπολης για μαθητές Ρομά

11/10/2015 18:33
Ανανεώθηκε 12/10/2015 08:49
3 '
δήμος Αχαρνών, μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών, Πετρουπόλεως, πρόγραμμα, ρομά, μαθητές, 28ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με καινοτόμες δράσεις, σημαντικές επισκέψεις και παρουσιάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκινά, το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη, στο 28ο δημοτικό Αχαρνών το πρόγραμμα της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά». Παράλληλα, με την έγκριση επιπλέον προσωπικού αναμένεται να ξεκινήσει και δεύτερο πρόγραμμα σε έτερο σχολείο των Αχαρνών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το πρόγραμμα, που διανύει το τρίτο έτος της λειτουργίας του, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις Αχαρνές και η επιλογή της συνεργασίας με το 28ο δημοτικό στο στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ δεν ήταν τυχαία: είναι μια περιοχή με έντονο το στοιχείο της διαπολιτισμικότητας αλλά και της ανάγκης υγειονομικών δράσεων και, επιπλέον, διαθέτει μια εξαιρετικά δραστήρια και ικανή διευθύντρια σχολείου, την Ελένη Καμπόλη, που αντιμετωπίζει με ανοιχτούς ορίζοντες τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν.

Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ύστερα από προσωπική απόφαση του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα και παρά τον αποκεντρωμένο χαρακτήρα του, λειτούργησε για δυο συνεχόμενες χρονιές στο δήμο Φυλής (9ο και 5ο δημοτικό Άνω Λιοσίων) και αποτέλεσε, αναμφίβολα, την πρώτη, ουσιαστική προσπάθεια της Εκκλησίας να καλλιεργήσει συνθήκες ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία ενός σημαντικού κομματιού της τοπικής κοινωνίας. Η πρώτη χρονιά του προγράμματος (2013-2014) λειτούργησε πολύ καλά αλλά τα οργανωτικά προβλήματα που προέκυψαν κατά το δεύτερο έτος – και τα οποία αδυνατούσε να υπερκεράσει ο δήμος Φυλής – σε συνδυασμό με την επιθυμία που εκδήλωσαν σχολεία των Αχαρνών να το υποδεχθούν, έγειραν τη ζυγαριά της μεταφοράς του στο γειτονικό δήμο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα της Μητρόπολης θα πλαισιωθεί φέτος με αρκετές και σημαντικές δράσεις, όπως υγειονομικές παρεμβάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και πολιτισμικές δραστηριότητες ενώ, μετά την επίσκεψη στη Βουλή, οργανώνεται και επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Παράλληλα, προετοιμάζεται η παρουσίασή του σε ειδική επιτροπή στις Βρυξέλλες, καθώς η μοναδικότητα της δράσης του στην ελληνική επικράτεια του έχει εξασφαλίσει εισιτήριο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ στο τέλος της χρονιάς αναμένεται να αποτελέσει το επίκεντρο πανελλαδικής ημερίδας με θέμα την ένταξη στο σχολικό περιβάλλον μαθητών Ρομά.

Μέγας χορηγός του προγράμματος φέτος θα είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Μητρόπολης. Ο δήμος Αχαρνών θα αναλάβει τη φύλαξη και τον καθαρισμό του χώρου.

Καλή αρχή και ακόμα καλύτερη συνέχεια στο πρόγραμμα ευχήθηκαν, από κοινού, ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας και ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, που συναντήθηκαν πρόσφατα και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις κοινωνικές παραμέτρους του προγράμματος.

 

επίσκεψη, ρομά, Βουλή, κοινοβούλιο, μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών, Πετρουπόλεως, μητροπολίτης. Αθηναγόρας, πρόγραμμα, δράσεις υπερ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά, Φυλή
Αναμνηστική φωτογραφία με τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κατά την επίσκεψη των παιδιών στη Βουλή
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: