KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΦΥΛΗ

4ο δημοτικό Άνω Λιοσίων: τα προβλήματα που «θάφτηκαν» υπό το βάρος των μαθητών Ρομά

02/11/2015 07:46
Ανανεώθηκε 02/11/2015 07:47
2 '
4ο δημοτικό Άνω Λιοσίων, Άνω Λιόσια, δήμος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων και την αδυναμία της διοίκησης του του δήμου Φυλής να δρομολογήσει την επίλυσή τους, ανέδειξε η πρόσφατη διαμάχη που ξέσπασε στο 4ο δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων, με αφορμή την εγγραφή πέντε παιδιών Ρομά. Ο συγχρωτισμός με τα τσιγγανάκια ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους γονείς του 4ου, οι οποίοι βλέπουν τα παιδιά τους καθημερινά να «συνωστίζονται» σε λίγα τετραγωνικά και τους ίδιους να απευθύνονται σε «ώτα μη ακουόντων…»

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το γεγονός ότι, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε, χάθηκε η ευκαιρία να φανούν τα πραγματικά προβλήματα στο 4ο δημοτικό Άνω Λιοσίων προβλημάτισε και εξόργισε αρκετούς γονείς. Με παρέμβασή τους στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ξεκαθαρίζουν ότι «στο σχολείο φοιτούν ήδη παιδιά πολλών εθνικοτήτων, (Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Πακιστάν) και ουδέποτε δημιουργήθηκε πρόβλημα».

Όπως τονίζουν, εξάλλου, τα πραγματικά προβλήματα του σχολείου συνίστανται στο ότι, «τα παιδιά δεν έχουν αίθουσες να κάνουν μάθημα ενώ πολλά από αυτά κάνουν σε κοντέινερ και το χειμώνα παγώνουν. Με τη δυνατή βροχή στάζουν νερά στα κεφάλια των παιδιών ενώ μαθητές με μαθησιακά προβλήματα δεν έχουν αίθουσα να κάνουν μάθημα. Επιπλέον, το προαύλιο δεν επαρκεί, καθώς μέσα σε αυτό έχουν τοποθετηθεί τα τρία κοντέινερ, με αποτέλεσμα κατά καιρούς να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, αφού τα παιδιά πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο. Για να μη μιλήσουμε για το δρόμο μεταξύ του σχολείου και του Γυμναστηρίου, που όταν βρέχει γίνεται μια απέραντη λίμνη και παρά τις εκκλήσεις μας δεν έχει φτιαχτεί».

Αναφορικά, εξάλλου, με την έντασή τους για τους μαθητές Ρομά, υποστηρίζουν ότι εστιάζεται στο γεγονός πως τον Ιούνιο ο διευθυντής σταμάτησε τις εγγραφές λόγω πληρότητας. «Όταν έμαθαν οι γονείς που αποκλείστηκαν τον Ιούνιο ότι δέχτηκε τώρα τις εγγραφές των Ρομά, λογικά ξεσηκώθηκαν…». Επιπλέον, διευκρινίζουν ότι και πάλι η κύρια ένστασή τους είναι στο θέμα της διαφοράς ηλικίας (δυο εξ΄ αυτών) με τα υπόλοιπα παιδιά του δημοτικού, αφού «και μη τσιγγάνος να ήταν πάλι το ίδιο θα λέγαμε».

Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς στο 4ο δημοτικό Άνω Λιοσίων κρούουν τον κώδωνα και ζητούν από το δήμο και την πολιτεία να κατανοήσει και να διευθετήσει τα πραγματικά τους προβλήματα. Διότι το γεγονός πως το σχολείο τους θεωρείται από τα πρότυπα σχολεία της περιοχής, με τα σημερινά δεδομένα αποδεικνύεται γράμμα κενό…

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: