11.5 C
Athens
18 Φεβρουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Εθνική Εστία»: Ανταλλάσσει καπάκια με αναπηρικά αμαξίδια

Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Εθνική Εστία»: Ανταλλάσσει καπάκια με αναπηρικά αμαξίδια

- Advertisement -

Παράδειγμα προς μίμηση! Μέσα από τη συλλογή πωμάτων ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Εθνική Εστία» κατάφερε να δίνει ευκαιρίες πρόσβασης στη  πραγματική ζωή και στη χαρά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Έχουν περάσει ακριβώς δυο χρόνια  που ο Σύλλογος πραγματοποιεί τη δράση «Πόσα Καπάκια απέχουν από ένα αμαξίδιο» και κανένας δεν μπορούσε να αναλογιστεί τόσο την έκταση που θα έπαιρνε, όσο και τα αποτελέσματα που θα έφερνε μια ιδέα ή καλύτερα ένας στόχος που ανανεώνεται εδώ και δυο χρόνια.

- Advertisement -
- Advertisement -

Τον Οκτώβριο του 2013 ξεκίνησε η προσπάθεια συλλογής πλαστικών πωμάτων με σκοπό την ανταλλαγή τους με αναπηρικά αμαξίδια. Η μεγάλη αγκαλιά που άνοιξαν τα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου, τα μέλη και οι φίλοι της Εστίας, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση του Πανελλήνιου Σύλλογου Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, έφεραν σύντομα αποτέλεσμα.

Το 1ο αμαξίδιο έγινε πραγματικότητα τον Ιανουάριο του 2014 και παραδόθηκε στο Δήμο Ιλίου και  στην Κοινωνική Υπηρεσία για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη μεταφορά των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

Η δράση πήρε μεγάλες διαστάσεις ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια του Δήμου Ιλίου με κύριους πρωταγωνιστές βέβαια τα παιδιά, που η συλλογή πλαστικών πωμάτων πέρασε στη συνείδηση τους και κατάφεραν την απόκτηση του  2ου αμαξίδιου αλλά και ολόκληρου εξειδικευμένου εξοπλισμού ώστε το παιδί που ωφελήθηκε να έχει ό,τι χρειάζεται.

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που βοήθησαν στον αγώνα για συλλογή πωμάτων, είτε τελείως ιδιωτικά, είτε μέσω των επιχειρήσεων τους. Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση των φορέων της πόλης του Ιλίου που σχημάτισαν μια «αλυσίδα από καπάκια» βοηθώντας το έργο του Συλλόγου.

Τον Φεβρουάριο του 2015 το 3ο αμαξίδιο παραδίδεται στην Εστία και χαρίζεται στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο του Δήμου Ιλίου για ένα 9χρονο παιδί, ενώ οι προσπάθειες εντείνονται για να βοηθηθεί η 12χρονη Ιωάννα η οποία έχει κινητικά προβλήματα και στην οποία ανήκει το 4ο αμαξίδιο που θα αποκτήσει ο Σύλλογος.

Αυτά τα 2χρόνια αγώνα και πιέσεων απέδειξαν πως αν οι άνθρωποι κινηθούν συλλογικά μπορούν να φέρουν αποτελέσματα ανεκτίμητης αξίας….αρκεί να έχουν τη σωστή πηγή ενέργειας!

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -