9.8 C
Athens
8 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Ευρώπη Κοσμίδη : Απλά ανιστόρητος ή επικίνδυνος προβοκάτορας ο κ. Φίλης;

Ευρώπη Κοσμίδη : Απλά ανιστόρητος ή επικίνδυνος προβοκάτορας ο κ. Φίλης;

- Advertisement -

Ο μεγάλος Έλληνας ιστορικός Πολύβιος έλεγε: «Όλβιος, ὅστις τῆς ἱστορίας ἔσχε μάθησιν». Είναι ευτυχισμένος, δηλαδή, όποιος γνωρίζει την ιστορία. Μπορεί έτσι να ερμηνεύει γεγονότα και καταστάσεις του παρόντος και να προνοεί για τα μέλλοντα.

Ο κ.Φίλης, όμως, με τις δηλώσεις του έλαβε επάξια τον προσδιορισμό του ανιστόρητου. Είμαι πεπεισμένη πως ήθελε να δημιουργήσει θέμα. Μπορούσε ν’ αποφύγει ν’ απαντήσει, λέγοντας ότι οι απόψεις που έχει δεν αφορούν τη θέση του και ότι θα προτιμούσε να συζητηθούν τα φλέγοντα για την Παιδεία. Εξάλλου, δεν είναι κάποιος ειδικός για να ενδιαφέρουν οι απόψεις του για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Ένας απόφοιτος Λυκείου είναι που εργάστηκε σε κομματική εφημερίδα. Αντί ν’ αποφύγει την ερώτηση, άδραξε την ευκαιρία να προβοκάρει την κοινή γνώμη.

- Advertisement -
- Advertisement -

Δεν ξέρω αν το έκανε για να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη, σπεύδοντας να επιδείξει προσήλωση στον σουλτάνο, με περισσή τουρκολαγνεία. Δεν γνωρίζω, επίσης, αν ήθελε να διαστρέψει για πολλοστή φορά τη δημόσια συζήτηση από την ανικανότητά του, όπως αυτή ξεδιπλώνεται στις τερατώδεις παραλήψεις του και την εμμονή του να μπει το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο επί χρόνια καθοδηγητής και προπαγανδιστής ήξερε τί έκανε και το έκανε με κρύο αίμα.

Ντροπή μόνο μπορεί να νιώσει κανείς και απογοήτευση, ενθυμούμενος εικόνες και ιστορίες από τον ξεριζωμό και τις θηριωδίες της Τουρκίας απέναντι σε άμαχους ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά βρέφη.
Ο κ. Φίλης, από όποια θέση, δεν είναι άξιος να αλλάξει ή να αλλοιώσει την Ιστορία. Οι Έλληνες δεν ξεχνούμε εύκολα τα βιώματα μας και ό,τι έχει διαμορφώσει τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας.
Ήλπιζα πως ο θεσμικός ρόλος του Υπ. Παιδείας θα τον σταματούσε από το να θέσει σε δημόσια διαβούλευση, διχασμό και αντιπαράθεση τις προσωπικές του άτοπες θέσεις. Αλλά μάλλον η θέση του, λειτούργησε ενισχυτικά για τον ίδιο και τον ώθησε να εκφράσει τις θεωρίες του, που αντιβαίνουν το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ελληνική Βουλή, η οποία έχει αναγνωρίσει την Ελληνική Ποντιακή Γενοκτονία και προβλέπει κυρώσεις για τους αρνητές της.

Επίσης, η Ελληνική Ποντιακή Γενοκτονία έχει αναγνωριστεί από την Κύπρο, την Αυστραλία και πρόσφατα από την Σουηδία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αριθμός πολιτειών και πόλεων, περιλαμβανομένης και της Νέας Υόρκης, έχουν αναγνωρίσει την Ελληνική Ποντιακή Γενοκτονία με διάφορα ψηφίσματα και διακηρύξεις.

Γενοκτονία, λοιπόν, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο θεωρούνται τα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο. Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της. Στα βίαια δε μέσα, περιλαμβάνεται και σειρά απαγορευτικών μέτρων επί εθνικών, θρησκευτικών, γλωσσικών, ηθικών, ιστορικών ή άλλων παραδόσεων, προκειμένου να επέλθει διαφοροποίηση ή αλλοίωση της καταδιωκόμενης φυλής με βέβαιη την συν τω χρόνω απώλεια του εθνικού και φυλετικού γνωρίσματος της.

Ο κ. Φίλης θέλει να λειτουργεί ως ξένο σώμα της ελληνικής ιστορίας, την οποία εμφανώς δεν υιοθετεί. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι ξένο σώμα για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτό τον καθιστά θέσει επικίνδυνο.

Ευρώπη Σ. Κοσμίδη
Πολιτικός Μηχανικός
υποψ. Βουλευτής ΝΔ

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το Paradise Park. Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Την τέλεια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχουν δημιουργήσει, γι άλλη μια χρονιά, στο βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park. Χιλιάδες λαμπιόνια, εργαστήρια κατασκευών,...

Στον ανακριτή 44χρονος που συνελήφθη στις Αχαρνές για το βιασμό 20χρονου με νοητική υστέρηση

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας, ο 44χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος συνελήφθη,...

1ος διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικου στολισμού στις Αχαρνές! Δηλώστε συμμετοχή

Τον 1ο διαγωνισμό για τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο εξωτερικής όψης οικίας διοργανώνει ο δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ....

Meteoacharnes: Έρχονται σημαντικές βροχοπτώσεις από Τρίτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και έρχεται άλλη μια διήμερη κακοκαιρία. Τι πιο φυσικό αυτή την εποχή. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι έντονες...
- Advertisment -