11.2 C
Athens
24 Φεβρουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ "Πράσινο φως" για το Τεχνικό Πρόγραμμα δήμου Ιλίου

“Πράσινο φως” για το Τεχνικό Πρόγραμμα δήμου Ιλίου

- Advertisement -

Σφικτό και ρεαλιστικό, που αντανακλά την πραγματικότητα και τους περιορισμούς που προκύπτουν από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία σύμφωνα με τους συντάκτες του, είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα δήμου Ιλίου για το 2016, ύψους 8.774.924 ευρώ, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο προϋπολογισμός για τα νέα έργα αγγίζει τα 7.229.736 ευρώ και συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν αντιπλημμυρικά έργα 2 εκατομμυρίων ευρώ και μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας 100 χιλιάδων ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Τα συνεχιζόμενα έργα είναι ύψους 1.545.188 ευρώ.

- Advertisement -
- Advertisement -

Παρουσιάζοντας το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Μηλιώνη χαρακτήρισε εμφανή την προσπάθεια που γίνεται σε αυτό για τη συντήρηση και βελτίωση των υποδομών, όπως οδικό δίκτυο, κοινόχρηστους χώρους, σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α. με στόχο να είναι χρηστικές και ασφαλείς για τους δημότες ενώ τόνισε ότι παρά τα προβλήματα και τον περιορισμό των πόρων, ο δήμος ανταπεξέρχεται σε ικανοποιητικό βαθμό στις υποχρεώσεις του.

Μεγάλο βάρος δίνεται στην αντιπλημμυρική θωράκιση και ήδη εκπονείται η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για την περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής και σημείων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ενώ ασκούνται πιέσεις για τη σύνταξη μελέτης του παραρεμάτιου δικτύου της Εσχατιάς. Παράλληλα, αποτυπώνονται διεκδικήσεις, με ώριμες μελέτες, για την κατασκευή του παιδικού σταθμού στο ΟΤ 729, την ανάπλαση των οδών Πετρουπόλεως και Αγ. Νικολάου, πεζοδρόμηση και ανάπλαση πεζοδρόμων, την κατασκευή του 8ου Γυμνασίου και την ανακατασκευή παιδικών χαρών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος η δημοτική αρχή είχε εκτεταμένη διαβούλευση με φορείς και δημότες, πολλές από τις απόψεις των οποίων, όπως υπογραμμίστηκε, ελήφθησαν υπόψη στο τελικό σχέδιο

Καταψήφισε η αντιπολίτευση

Χωρίς να διαθέτουν ουσιαστικά αρνητικά επιχειρήματα για το σχεδιασμό και τις παραμέτρους του Τεχνικού προγράμματος, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είτε απείχαν, είτε το καταψήφισαν, εστιάζοντας κυρίως σε πολιτικούς λόγους. Διευκρίνισαν, εξάλλου, ότι δε διαφωνούν με την ουσία και τα έργα που περιέχει.

Ως αντιγραφή των προγραμμάτων του 2014-2015, χωρίς όραμα και σχέδιο, χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα του 2016, ο επικεφαλής της Δημοτικής Ισοπολιτείας Μπάμπης Καούκης. Επιπλέον, παρουσίασε την εικόνα ενός δήμου, «χωρίς ολοκληρωμένες ασφαλτοστρώσεις, χωρίς διανοίξεις οδών, χωρίς ανανέωση του εξοπλισμού των υπηρεσιών καθαριότητας και περιβάλλοντος, χωρίς δημοτικό κολυμβητήριο, χωρίς χώρους στάθμευσης και υπόγειου σύγχρονου πάρκινγκ, χωρίς ραδιοτηλεοπτικό μουσείο το οποίο θα έδινε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στη περιοχή, χωρίς μεγάλα και σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα».

Ετεροβαρές, που στέκεται στη βιτρίνα και όχι στην ουσία και τις ανάγκες των δημοτών, χαρακτήρισε το Τεχνικό Πρόγραμμα ο Κώστας Κάβουρας από τη Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία.

Για προϊόν ενός εικονικού και προσχηματικού διαλόγου που έγινε μέσα από τα ΚΑΠΗ, έκανε λόγο ο Παναγιώτης Κουτσιανάς, από το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, σημειώνοντας πάντως ότι τα νέα έργα που περιέχει είναι πραγματικά έργα ανάγκης. Αν και παραδέχθηκε ότι η ευθύνη για το Πρόγραμμα δεν ανήκει στο δήμο, επέρριψε πολιτική ευθύνη στο δήμαρχο γιατί, «είναι μεταξύ εκείνων που ψήφισαν τον Καλλικράτη».

Τέλος, ο Γιώργος Σταματόπουλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση ανέπτυξε, επίσης, πολιτική ρητορική, σημειώνοντας ότι όλες τις πολιτικές τις επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Παρατηρητήριο και ο δήμος ακολουθεί. «Δε δίνουμε θετική ψήφο για πολιτικούς λόγους, συμφωνούμε με τα έργα ανάγκης που θα γίνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -