KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΙΛΙΟΝ

Στο πλευρό των εργαζομένων στα πεντάμηνα ο Νίκος Ζενέτος και το Δ.Σ Ιλίου. Δείτε τι αποκάλυψε ο δήμαρχος για τον αδελφό του

30/11/2015 09:48
Ανανεώθηκε 30/11/2015 09:52
3 '
δημοτικό συμβούλιο Ιλίου, δήμος Ιλίου, Ίλιον
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τη συμπαράσταση του δημάρχου Νίκου Ζενέτου και του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ιλίου έχουν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που διεκδικούν παράταση της πεντάμηνης σύμβασης εργασίας τους. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Ζενέτος ζήτησε συγνώμη από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και επεσήμανε την ανάγκη να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα των εργαζομένων του δήμου η φράση ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

«Στους εργαζόμενους αυτούς δε χάρισε κανείς τίποτα. Δεν είχαν κανένα πολιτικό φίλο ή “νονό” σε κέντρα λήψης αποφάσεων για να διοριστούν. Είχαν τα μόριά τους και κάποιοι θυσίασαν αυτά τα μόρια στην ανάγκη τους να επιβιώσουν» τόνισε και αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει προσωπική εμπειρία σε αυτό. «Το ξέρω από πολύ κοντά, από τον αδελφό μου, ο οποίος θυσίασε πέντε χρόνια ανεργίας για να δουλέψει ένα μήνα στα ορυχεία της Μεγαλόπολης» σημείωσε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε απαραίτητη τη δουλειά των εργαζομένων στα πεντάμηνα, επεσήμανε την ανάγκη σταθερής εργασίας με πρωτοβουλίες για να ανοίξουν θέσεις εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα, εξέφρασε φόβο για απότομη έκρηξη της κοινωνίας και ζήτησε να δοθεί μάχη σπίτι με σπίτι με κοινή συνισταμένη τον άνεργο και αυτόν που έχει ανάγκη.

Παράλληλα, κάλεσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μην παρασύρονται από το λαϊκισμό και κοροϊδεύουν τον κόσμο με δήθεν διαδικασίες «εντέλλεσθαι» του δημοτικού συμβουλίου, αφού «αυτοί οι άνθρωποι έχουν προσληφθεί και πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ» καθώς και να μη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όσοι στηρίζουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τέτοιες καταστάσεις.

Το σωματείο εργαζομένων

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων δήμου Ιλίου Διονύσης Πολίτης τόνισε ότι το σωματείο διεκδικεί και απαιτεί την παράτασή των συμβάσεων των εργαζομένων στα πεντάμηνα καθώς δεν περισσεύει κανείς και δεν πρέπει να απολυθεί κανείς. «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα που αγωνίζονται για να ζουν με αξιοπρέπεια. Στηρίζουμε τους εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένους χρόνους και διεκδικούμε την παράταση της εργασίας τους μέσω ΟΑΕΔ» σημείωσε.

Η αντιπολίτευση

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους εξέφρασαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Χαράλαμπος Καούκης

«Η εργασία είναι δικαίωμα όλων, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας αλλά οι άνθρωποι αυτοί ήξεραν από την αρχή ότι η πρόσληψή τους ήταν για 5 μήνες. Στο δημόσιο πρέπει να μπαίνουν μόνο με διαδικασίες ΑΣΕΠ και μόνο ως μόνιμοι».

Κάβουρας Κωνσταντίνος

«Τα πεντάμηνα ανακυκλώνουν το σύστημα ανεργίας, δημιουργούν ομηρία και δε λύνουν το πρόβλημα. Οι δήμοι χρειάζονται μόνιμο προσωπικό και οι εργαζόμενοι χρειάζονται ίδια δικαιώματα».

Σταυρούλα Τσίτσου

«Το γεγονός ότι το ήξεραν δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή εργασία. Χαιρετίζουμε τον αγώνα αυτών των ανθρώπων που παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους. Όλοι δικαιούνται μια θέση εργασίας».

Παναγιώτης Κουτσιανάς

«Κάποιος που είναι άνεργος κάνει τα πάντα έστω και για ένα μεροκάματο. Είναι ένα ακραίο, νεοφιλελεύθερο μέτρο που η σημερινή κυβέρνηση όφειλε να είχε ανατρέψει. Να πάρουμε πολιτική απόφαση να συνεχίσουν στις θέσεις εργασίας τους. Επαναφέρουμε την πρόταση του “εντέλλεσθαι”».

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: