11.4 C
Athens
8 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων δήμου Ιλίου για εργαζομένους στα Κοινωφελή Προγράμματα

Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων δήμου Ιλίου για εργαζομένους στα Κοινωφελή Προγράμματα

- Advertisement -

Ομόφωνα δεκτό έκανε το δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων δήμου Ιλίου σχετικά με την παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον δήμο Ιλίου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων δήμου Ιλίου:

Σήμερα το σύνολο των υπηρεσιών των δήμων υπολειτουργούν λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009 με αποτέλεσμα, την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους δημότες, κυριολεκτικά έχουν γονατίσει οι δομές σε όλους τους δήμους.

Οι συνάδελφοι 5μηνίτες στο σύνολο τους καλύπτουν σήμερα αυτά τα κενά που δημιουργήθηκαν από τη πολιτική των κυβερνήσεων προκειμένου να ξεγελάσουν το τέρας της ανεργίας αλλά και να ικανοποιήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τσακίζοντας ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στόχος τους η ιδιωτικοποίησή των δημοτικών δομών. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων προέρχεται από μακροχρόνια ανεργία και σύμφωνα με το πρόγραμμα το επόμενο διάστημα θα ξαναβρεθούν άνεργοι. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι ως ανακυκλώσιμα υλικά.

Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων (Μόνιμων και συμβασιούχων) στους δήμους αλλά και των δημοτών είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί. Στόχος και της σημερινής κυβέρνησης είναι οι συγκεκριμένες μορφές εργασίες να γενικευτούν και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εργαζομένων Δήμου Ιλίου εκφράζει ομόφωνα τη συμπαράσταση του στον αγώνα των συναδέλφων Εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Οι συνάδελφοι 5μηνίτες σε πολλούς Δήμους ενιαία έδωσαν τον αγώνα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους μέσα από επιτροπές αγώνα και κατάφεραν σήμερα να έχουν ίσα δικαιώματα με το υπόλοιπο προσωπικό, εκτός του μισθολογικού. Αγωνίζονται για να έχουν σταθερή δουλειά, για να έχουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και όχι μια ζωή μέσα στη φτώχια και τη μιζέρια, να έχουν μισθούς που να μπορούν να ικανοποιούν τις βασικές τους ανάγκες.

«Η εργασία είναι δικαίωμα όλων και προϋπόθεση για αξιοπρεπή ζωή . Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας δίνουν μέσα από αυτά τα προγράμματα που καταπατούν κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος και ανακυκλώνουν την ανεργία. Δεν συναινούμε σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

Ορθώνουμε το ανάστημά μας, αντιστεκόμαστε και μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, τους ανέργους στην πόλη να βροντοφωνάξουμε:
• Να καταργηθούν τα πεντάμηνα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των άνεργων.
• Θέλουμε σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους. »

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ως Διοικητικό Συμβούλιο Εργαζομένων Δήμου Ιλίου, τους εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον αγώνα τους για τη διατήρηση της δουλειάς τους μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου μας και παράλληλα διεκδικούμε παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ, όπως και εφαρμογή για όλες τις συμβάσεις των ενιαίων μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων που ισχύουν για τους υπόλοιπους εργαζομένους των ΟΤΑ.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -