9.7 C
Athens
25 Ιανουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Προβλήματα με το σχέδιο πόλης και το νερό για τους κατοίκους του...

Προβλήματα με το σχέδιο πόλης και το νερό για τους κατοίκους του οικισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων

- Advertisement -

Oι εσωτερικές έριδες, το θέμα του νερού, της εγκληματικότητας και του σχεδίου Πόλεως συνεχίζουν να «ταλανίζουν» τον οικισμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων στις Αχαρνές.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε , πριν λίγες ημέρες, τέθηκε –ως είθισται τα τελευταία χρόνια-το θέμα του νερού, καθώς ο οικισμός υδροδοτείται από ιδιωτική εταιρεία.
Με εγγραφό της η ΕΥΔΑΠ,τον Αύγουστο του 2015, έκανε γνωστό σε δήμο και κατοίκους ότι δύναται να προβεί στην κατασκευή του δικτύου με καταβολή της δαπάνης από τους αιτούντες, τους οποίους μπορεί να συνδράμει ο δήμος όπως έπραξε στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις.
Λόγω της παρουσίας, όμως, της ιδιωτικής εταιρείας χρειάζεται να δοθεί πρώτα έγγραφη αποδοχή για να γίνει η παρέμβαση. Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ότι η δαπάνη θα μειωθεί κατά 50%, εφόσον η περιοχή ενταχθεί στο σχέδιο πόλης.
Που σκοντάφτει η όλη διαδικασία;
Η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει καθώς υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα ενός αριθμού κατοίκων με την εταιρεία ύδρευσης, τα οποία έχουν φτάσει μέχρι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Παράλληλα, το κόστος κατασκευής και σύνδεσης είναι απαγορευτικό για πολλούς κατοίκους.
Ειδικότερα όσον αφορά στο θέμα της υδροδότησης, το μέλος του συλλόγου κ.Τουμπακάρης κατόπιν συλλογής υπογραφών από κατοίκους, έχει αποτανθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για υπερβολική αύξηση της τιμής,αμφίβολη ποιότητα νερού αλλά και έλλειψη σχετικής άδειας για γεώτρηση. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα μετά από καταγγελία του πρ. Βουλευτή κ.Καπερνάρου.
Ένταξη στο σχέδιο πόλης
Κι ενώ όλα κυλούσαν υπέρ του οικισμού, το σχέδιο είχε κατατεθεί, η γεωλογική μελέτη έγινε και ο μελετητής –με τα χίλια βάσανα-πληρώθηκε ,ξεπρόβαλε ένα νέο εμπόδιο που καθυστερεί την όλη διαδικασία.
Όπως ενημέρωσε τους κατοίκους ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολεοδομίας Στέργιος Πεδιαδίτης, με τα νέα δεδομένα χρειάζεται να υπάρξει διευθέτηση στο ρέμα που διέρχεται από τον οικισμό προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της ένταξης. Παράλληλα, ζήτησε την κατανόηση του κόσμου για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού, πρόβλημα που περιμένουν να τακτοποιηθεί με την πρόσληψη μηχανικών και άλλων ειδικοτήτων από το νέο έτος.
Την άποψη ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον Οικισμό Ξενοδοχουπαλλήλων εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα στην προηγούμενη δημοτική αρχή.
Κατά την διάρκεια αυτή της συζήτησης, υπήρξαν παρεμβάσεις κατοίκων που εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση χωρίς όμως να εισπράξουν μια ενθαρρυντική δέσμευση.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -