10.7 C
Athens
25 Ιανουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Ένας ακόμη αντιλαϊκός προυπολογισμός, λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής

Ένας ακόμη αντιλαϊκός προυπολογισμός, λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής

- Advertisement -

 

- Advertisement -
- Advertisement -

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής Δ. Τσουμπρής καταψήφισε τόσο τον προϋπολογισμό όσο και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Φυλής, οικονομικού έτους 2016.
Καταψήφισε καταγγέλλοντας τον αντιλαϊκό του χαραχτήρα, προσαρμοσμένος στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και στις ανατροπές που προωθεί ο Καλλικράτης.

Ανέδειξε πως πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που προβλέπει δραματικές περικοπές πόρων , επιβαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά με υπέρ φορολόγηση και διευρύνει ακόμη περισσότερο την ανταποδοτικότητα.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι προσαρμοσμένος με τον κρατικό προϋπολογισμό που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Προβλέπει σημαντική μείωση των δαπανών για Δήμους και περιφέρειες.

Να θυμίσω πως στο διάστημα 2009-2014 έγινε μείωση από 62% και για το 2015 η χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 45% σε σχέση με το 2014. Με βάσει δε το νέο μεσοπρόθεσμο 2014-2019 και τις κατευθύνσεις του υπ.εσωτερικών ακολουθεί επιπρόσθετη μείωση που στο 2χρονο 2017-18 θα είναι 23% σε σχέση με το 2015 , που σημαίνει πως διαμορφώνεται μια νέα γενιά παρακρατημένων πόρων. Στο πλάι της κυβέρνησης η ηγεσία της ΚΕΔΕ προκαλεί ξεδιάντροπα ανακοινώνοντας ότι ‘’μετά την ανάκαμψη της οικονομίας και την βελτίωση των δημοσίων εσόδων θα διεκδικήσει την απόδοση των παρακρατηθέντων.

Ο δήμος Φυλής σ’ένα μεγάλο βαθμό στηρίζει τη λειτουργία του στα αντισταθμιστικά της χωματερής, στα 40 εκατ. που παίρνει το χρόνο από τον ΕΔΣΝΑ.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι μ’αυτή την τακτική. Παλεύουμε χρόνια τώρα για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής. Θεωρούμε όμως απαράδεκτο αυτό το σημαντικό ποσό που παίρνει ο Δήμος Φυλής, από τον ΕΔΣΝΑ , να μην πηγαίνει εκεί που πρέπει.

Να αντισταθμίζει δηλαδή (όσο μπορεί να γίνει αυτό ) την ζημιά που παθαίνει ο κόσμος στο Δήμο μας , με αρρώστιες και υποβάθμιση με έργα όπως πράσινο, πάρκα παιδικοί σταθμοί κλπ. Επιβεβαιωνόμαστε για μια φορά ακόμη, όταν λέμε πως η πλειοψηφία που έχει την ευθύνη της Διοίκησης στο Δήμο και άλλες δυνάμεις βέβαια, πόσο προσαρμοσμένες είναι στο σύστημα.

Δεν άκουσα να γίνει καμία αναφορά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στις μεγάλες περικοπές που κάνει μέσω του προϋπολογισμού στην χρηματοδότηση των δήμων, ούτε έγινε και καμία αναφορά για το πλαίσιο διεκδίκησης από την κυβέρνηση.

Ο Δ. Τσιουμπρής τόνισε πως ο λαός δεν θα πρέπει να παγιδευτεί ξανά σε υποσχέσεις και πως η Λ.Σ θα καταθέσει τις δυνάμεις της ώστε να υπάρξει οργάνωση και αγώνας που θα διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα του λαού άμεσα.

Που ο λαός να αντιλαμβάνεται πως ο δρόμος που ακολουθείται είναι αυτός που γεννά τα προβλήματα και πως ο δρόμος αυτός πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει να ζήσει καλύτερα.
Για το λαϊκό κίνημα που θα παλεύει για ενίσχυση της επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τα επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας

Καλούμε τον λαό να παλέψει για πλήρη κρατική χρηματοδότηση 45% αύξηση, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων δαπανών για τις λειτουργικές δαπάνες και τις πληρωμές των εργαζομένων.
Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου.
Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων στους Δήμους.
Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχει θεσπιστεί για την Τοπική.Διοίκηση και των οφειλόμενων σ’αυτή.

Επαρκή στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών του Δήμου ( βρεφικοί, παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ, κλπ ), με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Μείωση ανταποδοτικών τελών, φόρων, ουσιαστική ελάφρυνση για εργατικά λαϊκά στρώματα, ανέργους, μικρομάγαζα, κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψήφισε τον προϋπολογισμό.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Δημήτριος Τσιουμπρής

Δημοτικός Σύμβουλος

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -