KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΥΓΕΙΑ

2 πολύ σημαντικές επεμβάσεις ωρλ

03/01/2016 19:35
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ο λαιμός, η μύτη και τα αυτιά, αντιμετωπίζουν συχνά πολλά προβλήματα, τα οποία μπορεί να οφείλονται σε αλλεργίες, σε αισθητικά προβλήματα ακόμα και σε ξεκάθαρα παθολογικά αίτια που απαιτούν άμεση επιδιόρθωση. Οι γιατροί ωρλ είναι αυτοί που έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο σε αυτές τις περιπτώσεις, καθορίζοντας για τον ασθενή ένα συγκεκριμένο plan, ανάλογα με την περίπτωσή του.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ποιες είναι οι επεμβάσεις, οι οποίες συνήθως διεκπεραιώνονται στους ασθενείς;
Αμυγδαλεκτομή
Μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Η σύγχρονη τεχνική με laser προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα και μπορεί να εξασφαλίσει και μεγαλύτερη ασφάλεια.
Πρόκειται για μία μέθοδο που γίνεται με ολική αναισθησία και διαρκεί περίπου μισή ώρα. Για να φτάσει ο γιατρός να προτείνει αυτήν την λύση σημαίνει ότι ο ασθενής είχε πρόβλημα με τις αμυγδαλές τουλάχιστον 3 φορές τον χρόνο.
Στην επέμβαση το laser, μειώνει τον άλλοτε μετεγχειτηρικό πόνο, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η επιδεξιότητα του χειρουργού ωρλ.

Ρινικό διάφραγμα
eutheiasmos

Όταν το ρινικό διάφραγμα είναι στενό, σημαίνει ότι εμποδίζει την ομαλή ροή της αναπνοής, άρα προκαλεί δύσπνοια και κόπωση. Επίσης δημιουργεί ροχαλητό, το οποίο εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό τον ύπνο και την ηρεμία του ατόμου τις βραδινές ώρες.
Η επέμβαση του ρινικού διαφράγματος, διαρκεί μισή ώρα και γίνεται με ολική αναισθησία. Εσωτερικά γίνονται στην μύτη μικρές τομές, οι οποίες με το πέρας του κοκκινίσματος δεν φαίνονται. Ο χειρουργός στην ουσία αφαιρεί όλα τα μέρη που κάνουν την μύτη να υπολειτουργεί, επιτυγχάνοντας όχι μόνο ελεύθερη αναπνοή αλλά και ευθυγράμμιση του διαφράγματος.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: