11.4 C
Athens
21 Οκτωβρίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Αύξηση των περιπολιών και μείωση της εγκληματικότητας για το Αστυνομικό τμήμα Αχαρνών

Αύξηση των περιπολιών και μείωση της εγκληματικότητας για το Αστυνομικό τμήμα Αχαρνών

- Advertisement -

Μείωση της εγκληματικότητας και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες των Αχαρνών

Με συνεχείς περιπολίες με Ειδικές Δράσεις, με τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς,με ενίσχυση από διμοιρίες, ΟΠΚΕ (Ομάδα Καταστολής Πρόληψης Εγκληματικότητας) και την Άμεση Δράση καταβάλει προσπάθειες το Αστυνομικό τμήμα Αχαρνών να «ελέγξει» την εγκληματικότητα.
Επανειλημμένα η «Δ. Ο.» έχει αναφερθεί στα πολυποίκιλα θέματα ενδυνάμωσης της εγκληματικότητας. Στην δράση των Ρομά, στην πολυεθνική μαφία του Μενιδίου, στους λαθρέμπορους όπλων και ναρκωτικών και στις τόσες και τόσες παράνομες δραστηριότητες που αναπτύσσουν και σχετίζετε άμεσα με την υγεία μας, όπως η διακίνηση λαθραίων ποτών και τσιγάρων η καύση κλεμμένων καλωδίων, κλπ.

Περιπολίες – Δράσεις

- Advertisement -
- Advertisement -

Όλα,λοιπόν,αποδεικνύουν πως κάτι κινείται στο θέμα της πρόληψης εγκληματικότητας.Στο 1ο και 2ο Αχαρνών Αστυνομικό τμήμα Αχαρνών και τον Αστυνομικό Σταθμό Θρακομακεδόνων παράγεται με ευσυνειδησία και φιλότιμο καθημερινά σημαντικό έργο.

Όπως ανέφεραν στη «Δ.Ο» ο Αστυνομικός Διοικητής του Α.Τ Αχαρνών,Γιώργος Μπουτσαρέλης και ο ταξίαρχος διευθυντής στη Δ/ΝΣΗ Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Κορδολαίμης οι εποχούμενες περιπολίες γίνονται όλο το 24ωρο.

Οι περιπολίες αυτές, το βράδυ είναι διπλές. Παράλληλα, με τις ειδικές Δράσεις που αποφασίσθηκαν από τον Ιούνιο πραγματοποιούνται δύο πρόσθετες περιπολίες και έλεγχοι, υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής. Η κάθε περιπολία, αποτελείται 16 αστυνομικούς και στη διάθεσή τους έχουν δύο περιπολικά και ένα λεωφορείο 15 θέσεων. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται σε δύο βάρδιες, 08:00 έως 16:00 και 16:00 έως 24:00.
Οι ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), συμμετέχουν στις περιπολίες και τις δράσεις, με 8 αστυνομικούς και δύο τζιπ. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, εναλλάσσονται τέσσερις ομάδες ΔΙΑΣ των δύο αστυνομικών η κάθε μία. Σε πολλές δε περιπτώσεις, είναι απαραίτητη η συνδρομή αστυνομικών της Τροχαίας Νέας Ιωνίας.
Παράλληλα, έχει εφαρμοσθεί και λειτουργεί ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς. Η «ομάδα» αποτελείται από δέκα αστυνομικούς, που κινούνται με υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, στους τομείς που έχουν προαποφασισθεί. Τα κριτήρια επιλογής των τομέων επιτήρησης, αποφασίσθηκαν τον Ιούνιο του 2015 και αφορούν σε ευπαθείς στόχους, όπως σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ κ. α. Οι αστυνομικοί της ομάδας αυτής, έρχονται σε επαφή με τους πολίτες, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους ή στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, οι αστυνομικοί αυτοί, ασχολούνται και με την εξυπηρέτηση των ευαίσθητων Κοινωνικών ομάδων.

Κοινή δράση με την Ασφάλεια

Μία τουλάχιστον φορά την εβδομάδα, πραγματοποιούνται κοινές επιχειρήσεις με τους Αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας, συνεπικουρούμενοι από διμοιρία των Μονάδων Μέτρων Τάξης ή από τα ΜΑΤ, αλλά και από ομάδες της ΟΠΚΕ. Οι επιχειρήσεις αυτές, πραγματοποιούνται κυρίως εντός των καταυλισμών, ενώ πραγματοποιούνται επίσης στοχευμένες έρευνες σε οικίες, για ρευματοκλοπές και συλλήψεις φυγόδικων και έλεγχοι σε ΙΧ και επιβάτες, κυρίως για διακίνηση όπλων και ναρκωτικών.

Απολογισμός

Στο πρώτο 9μηνο του 2015, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν 20.011 ατόμων, 5.577 έλεγχοι αυτοκινήτων και 109 καταστημάτων. Συνολικά προσήχθησαν 13.919 άτομα. Συνολικά συνελήφθησαν 715 άτομα. Οι 305 εξ αυτών, ήταν για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών! Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι, αποφέρουν σημαντικές πληροφορίες για την δράση διαφόρων συμμοριών, που αξιοποιούνται κατάλληλα για μελλοντικές δράσεις.
Τα κυριότερα αδικήματα που έχουν διαπιστωθεί, είναι διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, απάτες κυρίως σε υπερήλικες, αλλά και αποσυναρμολογήσεις αυτοκινήτων.
Οι επαναλαμβανόμενες περιπολίες και κοινές δράσεις, έχων ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση των ληστειών.

Τα αποτελέσματα…

Καθόλου ευκαταφρόνητα δεν είναι τα αποτελέσματα εξιχνίασης σημαντικών αδικημάτων και εξάρθρωσης ομάδων που τα διέπρατταν στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του τμήματος Τάξης και Ασφάλειας Αχαρνών.

Μεταξύ αυτών:

Εξαρθρώθηκε ομάδα 4 ΡΟΜΑ που διέπρατταν απάτες και ληστείες. Είχαν διαπράξει 11 ληστείες και απάτες.
Συνελήφθη 37χρονος Ελληνας ο οποίος προσποιούμενος τον ιερέα, τελούσε γάμους. Διαπιστώθηκε ότι είχε τελέσει περισσότερους από 91 γάμους αμφιβόλου νομικής υπόστασης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι «σύζυγοι» δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.
Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός που λήστευε διανομείς φαγητού. Εξιχνιάσθηκαν 6 ληστείες.
Συνελήφθη 37χρονος Ελληνας που άρπαζε τσάντες. Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις.
Συνελήφθη Έλληνας 21 χρόνων για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα. Εξιχιάσθηκαν 10 περιπτώσεις.
Συνελήφθη Ελληνας 41 χρόνων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 731 γραμμαρίων και κάνναβη βάρους 349 γραμμαρίων.
Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα ΡΟΜΑ, που διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες. Εξιχνιάσθηκαν 11 περιπτώσεις.
Συνελήφθησαν 5 ΡΟΜΑ για ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί. Εξιχνιάσθηκαν 18 περιπτώσεις.
Συνελήφθησαν δύο Έλληνες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 7 κιλών και 25.000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα.
Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι ΡΟΜΑ για ληστείες και κλοπές. Εξιχνιάσθηκαν 8 ληστείες και 2 κλοπές.
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ανήλικων ΡΟΜΑ, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών και οδηγών. Εξιχνιάσθηκαν 8 περιπτώσεις.
Συνελήφθη 17χρονος αλλοδαπός για κατοχή ναρκωτικών. Κατασχέθηκε κάνναβη βάρους δέκα κιλών.
Συνελήφθη 40χρονος Έλληνας, που είχε διαπράξει 102 κλοπές από οικίες.

Αναμφισβήτητα, τα αποτελέσματα από την εντατικοποίηση των ελέγχων και τις επαναλαμβανόμενες κοινές δράσεις, είναι ελπιδοφόρα για σημαντική μείωση της εγκληματικότητας εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Καιρός ήταν στα ανώτατα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, να κατανοήσουν πως οι Αχαρνές είναι ένας ιδιαίτερος Δήμος από άποψη εγκληματικότητας. Η περιοχή που πρέπει να αστυνομευθεί είναι τεράστια. Αχαρνές, Βαρυμπόμπη, Ολυμπιακό Χωριό και ο μισός ορεινός όγκος της Πάρνηθας.
Το πλέον σημαντικό, είναι, τα μέτρα να μην ατονήσουν και να συνεχισθούν με τον ίδιο, αν όχι πιο εντατικούς ρυθμούς. Απαραίτητη φυσικά είναι και η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής.

 

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής-Άννα Χοχλάκη

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -