11.9 C
Athens
9 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Επιβεβαίωση Χειλαδάκη για τους 14 υπαλλήλους της ΚΕΔΗΦ. Συνέλευση εργαζομένων παρουσία του...

Επιβεβαίωση Χειλαδάκη για τους 14 υπαλλήλους της ΚΕΔΗΦ. Συνέλευση εργαζομένων παρουσία του σωματείου (&βίντεο)

- Advertisement -

Την πλήρη επιβεβαίωση του Γκίκα Χειλαδάκη ότι η απόφαση για μεταφορά 14 υπαλλήλων της ΚΕΔΗΦ στο δήμο πρέπει να γίνει ύστερα από σύμφωνη γνώμη του ΔΣ της Επιχείρησης καθώς και ότι οποιαδήποτε μετακίνηση υπάγεται σε υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας, αποτελεί έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.

Παρά το γεγονός, ότι ο κ. Χειλαδάκης βρέθηκε προ απόλυτης έκπληξης από την ανακοίνωση του δημάρχου περί μεταφοράς, προειδοποίησε ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο ότι, αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα αποτελούσε βόμβα στα θεμέλια της ίδιας της εργασίας των 14 υπαλλήλων, οι οποίοι προέρχονται από την πρώην Κοινωφελή Επιχείρηση Ζεφυρίου και οι φάκελοι με τα στοιχεία τους παρουσιάζουν ελλείψεις.

- Advertisement -
- Advertisement -

Είχε φέρει μάλιστα προ των ευθυνών της την πρώην δήμαρχο Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου (η οποία υπερθεμάτισε με τη μεταφορά και μίλησε για προσπάθεια τρομοκράτησής των εργαζομένων από τον κ. Χειλαδάκη), την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε ότι στέλνει τους δικούς της υπαλλήλους στο «λάκκο των λεόντων».

Σήμερα Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ συγκάλεσε ανοιχτή συνέλευση των εργαζομένων, παρουσία και του σωματείου, στην οποία τους εξήγησε αναλυτικά την κατάσταση επανέλαβε τους λόγους που διαφωνεί με τη μεταφορά των υπαλλήλων και εξέφρασε την άποψή του να μην προχωρήσουν σε αιτήσεις γιατί θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

 

 

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά της διοίκησης για την ενέργειά της να «παγιδέψει» τους εργαζόμενους με το θέμα της μεταφοράς, σημειώνοντας ότι «μάγκας μπορεί να το παίξει κάποιος όταν δεν παίζει με τις ψυχές των άλλων».

 

 

Πλήρη επιβεβαίωση της άποψης ότι η διοίκηση του δήμου Φυλής κινήθηκε με προχειρότητα στο θέμα της ανακοίνωσης της μεταφοράς των 14 εργαζομένων στην ΚΕΔΗΦ αποτέλεσαν οι τοποθετήσεις των μελών του σωματείου Εργαζομένων του δήμου, που επιβεβαίωσαν τον Γκίκα Χειλαδάκη ως προς τη διαδικασία.

Ο πρόεδρος του σωματείου Θοδωρής Χαμαλίδης επεσήμανε ότι το θέμα με την ΚΕΔΗΦ δεν είναι μόνο οι 14 εργαζόμενοι αλλά η γενικότερη δυσλειτουργία της επιχείρησης, έθεσε το ζήτημα της τύχης και των υπόλοιπων εργαζομένων, άφησε υπόνοιες για τη διοίκηση του δήμου ότι χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως μέσο εκβιασμού και ζήτησε να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις μεταξύ δήμου και διοίκησης της επιχείρησης, προκειμένου να πληρωθούν οι υπάλληλοι και να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

 

 

Ακόμα πιο σαφής ως προς τη διαδικασία, ο Ανδρέας Καράλης επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει έλεγχος νομιμότητας και ζήτησε από τους εργαζόμενους να πάρουν την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών τους. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει πόρισμα στο ελεγκτικό συνέδριο, βάση του οποίου όσοι υπάλληλοι με τον Καλλικράτη βρέθηκαν ως αορίστου χρόνου να εκλαμβάνονται ως τέτοιοι αλλά αυτό ισχύει όσο παραμένουν στην ΚΕΔΗΦ.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως επεσήμανε η νομική σύμβουλος της ΚΕΔΗΦ, δυνητικά μπορεί να ελεγχθεί οποιοσδήποτε φάκελος εργαζόμενου, ωστόσο σε ενδεχόμενο αίτημα μετακίνησης θα υπάρχει με πάσα βεβαιότητα έλεγχος.

Γκίκας Χειλαδάκης, πρόεδρος, ΚΕΔΗΦ, συνέλευση εργαζόμενοι, Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Φυλής

Γκίκας Χειλαδάκης, πρόεδρος, ΚΕΔΗΦ, συνέλευση εργαζόμενοι, Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Φυλής

Γκίκας Χειλαδάκης, πρόεδρος, ΚΕΔΗΦ, συνέλευση εργαζόμενοι, Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Φυλής

Γκίκας Χειλαδάκης, πρόεδρος, ΚΕΔΗΦ, συνέλευση εργαζόμενοι, Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Φυλής

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινή Τροποποίηση της Διαδρομής των Λεωφορειακών Γραμμών 712, 723, 733, 749 και Β12

Προσωρινή τροποποίηση για το χρονικό διάστημα από 09/12/2019 έως 15/05/2020 της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 712 ΑΧΑΡΝΑΙ-ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-Α. ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ),...

Γλέντι με μουσικά σχήματα από τη Βόρεια Ελλάδα διοργανώνει ο Σύλλογος Μακεδόνων-Θρακών Άνω Λιοσίων & Βορειοδυτικής Αττικής

Παραδοσιακό γλέντι, από εκείνα που οι Μακεδόνες-Θράκες ξέρουν να δημιουργούν με μεγάλη επιτυχία διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Μακεδόνων-Θρακών...

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει ο κολυμβητικός Σύλλογος Αρίων Φυλής

Διανύει μόλις τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του αλλά έχει κάνει μια δυναμική παρουσία του στα κολυμβητικά δρώμενα του Δήμου Φυλής και...

Στικούδη & Kings στη φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων σε Αγίους Αναργύρους-Καματερό

Το έναυσμα δόθηκε και η γιορτή ξεκίνησε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Πρωταγωνιστής το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και στις δυο δημοτικές...
- Advertisment -