KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

HOT STORY

Για τα μάτια του… Σάββα η “δημοπρασία” μίσθωσης κτιρίου για την Κοινωνική Υπηρεσία δήμου Φυλής;

21/01/2016 10:05
Ανανεώθηκε 21/01/2016 10:18
3 '
κοινωνική υπηρεσία, δήμου Φυλής, Σάββας Σάββας, μίσθωση, κτιρίου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ήταν μόλις δυο μέρες πριν τελειώσει το 2015, όταν η διοίκηση του δήμου Φυλής έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο θέμα μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των γραφείων της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Μέσα σε μια συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζε η αξιωματική αντιπολίτευση, με σωρεία θεμάτων, με προεξάρχον το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου και στη συνέχεια την έγκριση του Προϋπολογισμού, υπήρχε προφανώς η εντύπωση στους διοικούντες ότι η μίσθωση του ακινήτου θα περνούσε «στα ψιλά».

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Παρά ταύτα, υπήρξε σημαντική αντίδραση τόσο από τον Γιώργο Αβράμη, όσο και από το Δημήτρη Τσιουμπρή, οι οποίοι κατηγόρησαν τη διοίκηση ότι ο λόγος που κατήγγειλε στο παρελθόν την πολιτική μισθώσεων της διοίκησης Μπουραΐμη ήταν μόνο γιατί ήθελε να νοικιάσει σε «δικά»της παιδιά καθώς και ότι αφήνει αναξιοποίητα δημοτικά ακίνητα.

Η εισήγηση του θέματος ήταν απολύτως «φωτογραφική» και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «για τη στέγαση των παραπάνω υπηρεσιών , απαιτείται κτίριο με δύο ορόφους με εμβαδόν τουλάχιστον 250τ.μ. περίπου( εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια ) για κάθε χώρο, καθώς και υπόγειο ανάλογης επιφάνειας (τουλάχιστον 250 τ.μ.)». Επιπλέον, ανέφερε ότι η διαδικασία επιλογής αναδόχου θα γίνει με δημοπρασία.

7οΘΕΜΑ_ΜίσθωσηΑκινήτουΓιαΣτεγασηΚοινωνΥπηρεσ-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απαντώντας στις ενστάσεις του Δημήτρη Τσιουμπρή, ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς επιχείρησε να δικαιολογήσει γιατί χρειάζεται αλλαγή κτιρίου, επιβεβαίωσε ότι η επιλογή θα γίνει με φανερή, μειοδοτική δημοπρασία και υπερθεμάτισε μάλιστα για όποιον θέλει να συμμετέχει, «αν και το μίσθωμα θα είναι χαμηλό».

 

 

Το κτίριο είχε ήδη «καπαρωθεί»!

Παρά την προσπάθεια του κ. Παππού να θολώσει τα νερά σχετικά με το κτίριο που θα επιλεγόταν για τη μεταφορά των Κοινωνικών Υπηρεσιών, τα κατοπινά γεγονότα ήρθαν να τον διαψεύσουν. Λίγες μέρες αργότερα, με αφορμή την «έξωση» του συλλόγου Τριτέκνων Φυλής από το κτίριο που τους είχε παραχωρήσει ο Σάββας Σάββας, έγινε γνωστό ότι εκεί θα στεγαστούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, για αυτό και έπρεπε να φύγουν! Μάλιστα, από το συγκεκριμένο κτίριο γίνονταν όλες οι διανομές φρούτων του ΤΕΒΑ!

Προς επίρρωση της (προυπάρχουσας) συμφωνίας ότι το κτίριο του Σάββα θα νοικιαζόταν στο δήμο Φυλής (πριν ακόμα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο η εισήγηση) ήταν και το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του συλλόγου ενημερώθηκαν αρχές Δεκεμβρίου από υπάλληλο του δήμου πως έπρεπε να φύγουν από το κτίριο. Επιπλέον, την ημέρα που πήγαν να πάρουν κάποια πράγματά τους, επίσης υπάλληλοι του δήμου, άλλαζαν τις κλειδαριές του κτιρίου. Τους ενημέρωσαν δε, πως μόνο παρουσία τους θα μπορούσαν στη συνέχεια να παίρνουν τα πράγματά τους, αφού «το κτίριο είχε νοικιαστεί στο δήμο από τις 28 Δεκεμβρίου!»

Πέρα από την, ήδη ειλημμένη και προς τούτο σκανδαλώδη, απόφαση που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση του δήμου, το μεγάλο ερώτημα αφορά στο Σάββα Σάββα και στο πως –έχοντας ασυμβίβαστο ως δημοτικός σύμβουλος – θα μπορέσει νοικιάσει το κτίριό του στο δήμο. Με τι τρόπο; Και μέσω ποιας διαδικασίας;

Σύμφωνα, εξάλλου, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Σάββας Σάββας έχει κάνει δωρεάν παραχωρητήριο στην Κοινωνική Υπηρεσία, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιεί το χώρο. Ωστόσο, αφενός ο ίδιος έχει ειδοποιήσει από το καλοκαίρι το σύλλογο Τριτέκνων ότι θα νοίκιαζε το κτίριο, αφετέρου θα πρέπει να εξηγήσει επαρκώς γιατί – αν προτίθεται να το παραχωρήσει δωρεάν – έδιωξε τους τρίτεκνους που είχαν απόλυτη ανάγκη το χώρο, για να το δώσει στο δήμο που διαθέτει ήδη κτίριο.

Υπενθυμίζεται, ότι με βάση απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η επιλογή να νοικιαστεί το συγκεκριμένο κτίριο του Σάββα από το δήμο υπήρχε ήδη από το καλοκαίρι και μάλιστα εκεί θα μεταφερόταν εκτός από την Κοινωνική Υπηρεσία και η ΚΕΔΗΦ.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: