KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Άγνωστοι “ξάφριζαν” με ειδικό μηχανισμό καταθέσεις από το ΑΤΜ της ALPHABANK στα Άνω Λιόσια

03/11/2011 11:44
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

ΑΤΜΕιδικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, τοποθετημένο στο ΑΤΜ του υποκαταστήματος της τράπεζας ALPHABANK στα Άνω Λιόσια, με τον οποίο εντοπίζονταν τα στοιχεία και γινόταν “αφαίμαξη” από τους λογαριασμούς, εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ύστερα από παράπονα καταθετών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συγκεκριμένα, στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της τράπεζας, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει μηχανισμό στην υποδοχή της κάρτας, ο οποίος διάβαζε το 16ψήφιο νούμερό της ενώ “έκλεβαν” και το PIN. Με τον τρόπο αυτό, υπέκλεπταν τα στοιχεία από τις κάρτες ανάληψης χρημάτων των πολιτών και στη συνέχεια, με πλαστές κάρτες που δημιουργούσαν, έκαναν αναλήψεις. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από πολίτες οι οποίοι είδαν να μειώνονται οι λογαριασμοί τους, χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάνει ανάληψη.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και η τράπεζα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η υποκλοπή γινόταν από τις 25 Οκτωβρίου και ανακαλύφθηκε μόλις χθες (2/11). Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των πολιτών που έπεσαν θύματα, καθώς και το συνολικό ποσό που αφαίρεσαν από τους λογαριασμούς οι δράστες ενώ η τράπεζα διευκρίνησε ότι οι πολίτες θα αποζημιωθούν πλήρως.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: