16 C
Athens
9 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Κοντά στη δημοπράτηση το 21ο δημοτικό Αχαρνών. Καθυστερούν οι διαδικασίες για τ΄άλλα...

Κοντά στη δημοπράτηση το 21ο δημοτικό Αχαρνών. Καθυστερούν οι διαδικασίες για τ΄άλλα τρία σχολεία

- Advertisement -

Ένα βήμα πριν τη δημοπράτησή του και την ανέγερση νέου κτιρίου βρίσκεται το 21ο δημοτικό Αχαρνών, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του γ.γ του δήμου Θανάση Κατσιγιάννη και του προέδρου της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κώστα Καρυδάκη με το νέο διευθύνοντα της ΚΤΥΠ Α.Ε Νίκο Παπαδάκη κι άλλα διευθυντικά στελέχη.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στη συνάντηση, το 21ο δημοτικό ήταν το πιο ώριμο –από άποψη μελετών κλπ-σχολείο να ενταχθεί στο σχεδιασμό της ΚΤΥΠ που περιλαμβάνει συνολικά 10 σχολεία , με συνολικό κόστος κατασκευής 50 εκ. ευρώ.
Αναφορικά με τ΄άλλα τρία σχολεία των Αχαρνών (9ο,18ο και 19ο) που συνεχίζουν να στεγάζονται σε λυόμενα και προκάτ κτίρια, όλα δείχνουν ότι θα περάσει καιρός μέχρι να ενταχθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ειδικότερα, το επόμενο διάστημα, πρόκειται να συγκροτηθεί μια επιτροπή καταλληλότητας η οποία και θα επισκεφτεί τα τρία σχολεία προκειμένου να σχηματίσει άποψη για την καταλληλότητα των κτιριακών τους υποδομών. Ωστόσο υπάρχουν,ήδη,σκέψεις για τις ενέργειες που θα γίνουν για κάθε σχολείο καθώς το 19ο δημοτικό, το οποίο στεγάζεται σε λυόμενα, προηγείται στον προγραμματισμό της ΚΤΥΠ για νέα μελέτη, ενώ σχετικά με το 18ο δημοτικό στρέφονται στη λύση της ανέγερσης μιας νέας πτέρυγας, στο δεύτερο προαύλιο του σχολείου, στη διαμόρφωση των προαύλιων χώρων όπως και στη διατήρηση των υπάρχοντων προκάτ βαρέους τύπου.

Όπως επισημαίνει στη Δ.Ο ο κ. Καρυδάκης στόχος είναι να ανεγερθούν και τα τέσσερα σχολεία καθώς και καινούργιες σχολικές μονάδες, όπου χρειάζονται.
«Παράλληλα, στόχος είναι η καλυτέρευση των συνθηκών μάθησης των μαθητών του δήμου μέσα από ασφαλή και λειτουργικά σχολειά. Είναι γνωστά τα λειτουργικά προβλήματα των σχολειών μας που έχουν να κάνουν με την κακή κτιριακή υποδομή και τη χρόνια ελλειπής συντήρηση και σε κάποια σχολεία εγκατάλειψη, γεγονός που επιβαρύνεται από το συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό και κατ’επέκταση μαθητές.

Μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί έργα συντήρησης στο σύνολο των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, είτε από προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αχαρνών είτε αναλόγως ειδικότητας από εξωτερικούς συνεργάτες της Σχολικής Επιτροπής», αναφέρει ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής.
Παράλληλα, έχουν γίνει εργασίες συντήρησης όπως και βαψίματος στα περισσότερα σχολεία των Αχαρνών κι έχουν δοθεί όλες οι ποσότητες χρωμάτων που έχουν αιτηθεί οι σχολικές κοινότητες και εχουν εθελοντές γονείς και εκ/κοι βάψει τα σχολειά. Στόχος μας είναι σε εύλογο χρονικό διάστημα να καλύψουμε το σύνολο των σχολικών μονάδων.

    Η γνώμη της Ένωσης Γονέων

Η Ένωση Γονέων επί σειρά ετών έθετε ως ζήτημα προτεραιότητας το σοβαρότατο κτιριακό πρόβλημα που έχουν τα 9ο, 18ο, 19ο και 21ο δημοτικά σχολεία Αχαρνών , με υπομνήματα, αιτήματα, έγραφα και επαφές με τους αρμόδιους φορείς. Το νέο διοικητικό συμβούλιο της με το που ανέλαβε πριν από 10 μήνες περίπου, το πρώτο μέλημά του ήταν να πάρει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό.
Έχοντας ως κύριο μέλημά μας την κάλυψη των αναγκών στέγασης του μαθητικού πληθυσμού της πόλης μας, και τη φοίτησή των παιδιών μας σε κρατικά διδακτήρια, σύγχρονα, ασφαλή, άνετα και υγιεινά πήραμε μια σειρά πρωτοβουλιών έχοντας ως στόχο την άμεση ανέγερση των ως άνω σχολείων.
Με τις πρωτοβουλίες μας αρχικά κοινοποιήσαμε, αναδείξαμε, γνωστοποιήσαμε το σοβαρό αυτό θέμα της σχολικής στέγης και κατόπιν κινητοποιηθήκαμε μαζί με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μη ξεχαστεί και να μη λιμνάσει για άλλη μια φορά .
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών θα συνεχίσουμε με στοχευμένες ενέργειες μαζί με τους συλλόγους μέλη μας να διεκδικούμε για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας, το δικαίωμα στη μόρφωση σε σχολεία άνετα, σύγχρονα, ασφαλή και αξιοπρεπή.

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Meteoacharnes: Μοιρασμένη βροχή Δευτέρα – Τρίτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Μπαίνουμε από αύριο Τρίτη σε ένα βροχερό διάστημα. Εκ πρώτης όψεως δείχνει για ένα τριήμερο. Μια μικρή ανάπαυλα και ακολουθούν...

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το Paradise Park. Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Την τέλεια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχουν δημιουργήσει, γι άλλη μια χρονιά, στο βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park. Χιλιάδες λαμπιόνια, εργαστήρια κατασκευών,...

Στον ανακριτή 44χρονος που συνελήφθη στις Αχαρνές για το βιασμό 20χρονου με νοητική υστέρηση

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας, ο 44χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος συνελήφθη,...

1ος διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικου στολισμού στις Αχαρνές! Δηλώστε συμμετοχή

Τον 1ο διαγωνισμό για τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο εξωτερικής όψης οικίας διοργανώνει ο δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ....
- Advertisment -