KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμακευτικό ελαιόλαδο με την υπογραφή του Νίκου Κρημνιανιώτη

01/03/2016 17:21
Ανανεώθηκε 01/03/2016 17:22
6 '
liva, φαρμακευτικό ελαιόλαδο, Νίκος Κρημνιανιώτης
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μια νέα, ευεργετική ιδιότητα του ελληνικού ελαιολάδου, που αφορά στη θωράκιση της καρδιάς, έφερε στο φως κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτήν, το ελληνικό ποιοτικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με πλούσια περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη, αποτελεί «ασπίδα» για το καρδιαγγειακό σύστημα και υπερέχει έναντι ελαιολάδων άλλων χωρών με τα οποία συγκρίθηκε στην έρευνα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η ουσία ελαιοκανθάλη «προδίδεται» από την πιπεράτη αίσθηση που αφήνει το λάδι στον λαιμό και αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου. Η αντιφλεγμονώδης ιδιότητά της είχε διαπιστωθεί σε εργαστηριακό επίπεδο ήδη από το 2005.

Οι διαπιστώσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν στην πρώτη κλινική έρευνα που έγινε για τον σκοπό αυτόν στο Πανεπιστήμιο Davis των ΗΠΑ και στο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι λειτουργεί σαν φάρμακο, καθώς αποτρέπει τη δημιουργία θρόμβων με αποτέλεσμα να θωρακίζει την καρδιά και να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος και εγκεφαλικών.

Η μελέτη

Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπης Μαγιάτης και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ Ελένη Μέλλιου,  παρουσίασαν τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης που διεξήγαγαν τον Ιανουάριο του 2015 στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές επέλεξαν ένα δείγμα ελαιολάδου ποικιλίας «Κορωνέικη» από την περιοχή ΠΟΠ Καλαμάτας (από τα χωριά Λάμπαινα, Ακριτοχώρι, Λευκοχώρα) με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη, ένα αμερικανικό ελαιόλαδο ποικιλίας Αρμπεκίνα, με χαμηλότερη περιεκτικότητα ελαιοκανθάλης, και ένα τρίτο, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ισοδύναμο σε ολικές φαινόλες χωρίς όμως το συγκεκριμένο συστατικό.

Η μελέτη έγινε σε εννέα υγιείς άνδρες φυσιολογικού μεγέθους, στους οποίους κάθε εβδομάδα δίνονταν τρεις κουταλιές της σούπας από τις παραπάνω ποικιλίες. Δύο ώρες μετά τη λήψη των ελαιολάδων, τους υπέβαλλαν σε αιμοληψία για να διαπιστωθεί το επίπεδο συσσώρευσης αιμοπεταλίων στον οργανισμό τους. Την τέταρτη εβδομάδα, οι επιστήμονες τους χορήγησαν τη φαρμακευτική ουσία ιβουπροφαίνη.

Όπως προέκυψε, το ελληνικό ελαιόλαδο υπερείχε σημαντικά έναντι των υπολοίπων δύο, καθώς ανέστειλε τη συσσώρευση αιμοπεταλίων, ενώ το τρίτο λάδι δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα του ελληνικού ελαιολάδου και σε σύγκριση με τη φαρμακευτική ουσία, καθώς μόλις τρεις κουταλιές είχαν τα ίδια αποτελέσματα με την ισχυρή δόση που χορηγήθηκε στα τέσσερα από τα εννέα άτομα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ένα ελαιόλαδο που , περιέχει περισσότερο από 250mg παραγώγων υδροξυτυροσόλης ανά 1Kg ελαιολάδου ή 5mg ανά 20gr , ανήκει στην κατηγορία λαδιών που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος και μπορεί να φέρει στην ετικέτα τον χαρακτηρισμό ”Health Claim” , προϊόν υγείας.

Μέχρι σήμερα στην χώρα μας, το μόνο τυποποιημένο ελαιόλαδο με τον χαρακτηρισμό ”Health Claim” είναι το olive oil LIVA. Στο olive oil LIVA παραγωγής 2014/15 το σύνολο των παραγώγων υδροξυτυροσόλης ανά 1Kg ελαιολάδου ήταν 592mg , δηλαδή πάνω από το διπλάσιο του ορίου που θέτει η ΕΕ για να χαρακτηριστεί ένα λάδι ως ΚΑΡΔΙΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ.

Το νέο olive oil LIVA που κυκλοφορεί από τον Δεκέμβριο του 15, σύμφωνα με το αντίστοιχο πιστοποιητικό, περιέχει 1582mg παραγώγων υδροξυτυροσόλης ανά Kg και είναι ίσως το πλουσιότερο σε φαινόλες ελαιόλαδο της Ελλάδας.

Το ελαιόλαδο LIVA εξάγεται στα UAE. Στην πολύ εντυπωσιακή συσκευασία , ιδανική για δώρο, υπάρχουν όλα τα πιστοποιητικά από την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Βιολογικής Καλλιέργειας και του Agrocert.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες

Οι ουσίες ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, που περιέχει, διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες (βλ. www.krimfarm.gr). Ιδιαίτερα η Ελαιοκανθάλη, έχει δράση προστατευτική κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς και αντικαρκινικές ιδιότητες. Τέλος, συμβάλλει στον έλεγχο της γήρανσης του δέρματος.

Από τις επιστημονικές μελέτες που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο για τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου, επιβεβαιώνουν τις απόψεις των πατέρων της Ιατρικής της Αρχαίας Ελλάδας, ότι το ελαιόλαδο είναι μια ιδανική τροφή και επιπρόσθετα:

1. Προστατεύει το πεπτικό σύστημα, μειώνει τις πιθανότητες δημιουργίας έλκους.
2. Βοηθά στη σωστή ανάπτυξη των οστών των παιδιών και είναι σημαντικός παράγοντας ισορροπίας του μεταβολισμού.
3. Είναι όπλο κατά της οστεοπόρωσης, ενώ χάρη στη βιταμίνη Ε επιβραδύνει την αλλοίωση των κυττάρων που οδηγούν στο φυσικό γήρας.
4. Παίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία παθήσεων της χολής και δρα ανασταλτικά στο σχηματισμό χολόλιθων.
5. Μειώνει την κακή χοληστερίνη και αυξάνει την καλή. Η σταθερή κατανάλωση ελαιολάδου μειώνει τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά νοσήματα.
6. Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του εντέρου, του μαστού, του προστάτη και γενικότερα προστατεύει τα κύτταρα και το DNA από τις αλλοιώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο, εξαιτίας του ολεϊκού οξέος.
7. Μειώνει τις πιθανότητες πρόκλησης ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
8. Βελτιώνει την κινητικότητα του παχέως εντέρου.
9. Παρουσιάζει αξιόλογη ευεργετική δράση στη θεραπεία του διαβήτη. Βοηθά στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και ενδείκνυται για όσους πάσχουν από διαβήτη, γιατί εξισορροπεί το σάκχαρο.
10. Βοηθά στην ομαλή λειτουργία των αρτηριών & εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων.
11. Μειώνει την αρτηριακή πίεση & βοηθά στην αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Νίκος Κρημνιανιώτης: Από τους Θρακομακεδόνες, στην Καλαμάτα για την παραγωγή φαρμακευτικού ελαιολάδου

Ο παραγωγός του Olive Oil LIVA , Dr. Νίκος ΚρημνιανιώτΦης, βιοκαλλιεργητής και κάτοικος Θρακομακεδόνων αποκαλύπτει αρκετά από τα μυστικά για την παραγωγή του φαρμακευτικού ελαιολάδου. Όπως αναφέρει, είναι περισσότεροι από 11 οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα, με 5 από αυτές που έχουν άμεση σχέση με το DNA της ελιάς και το μικροκλίμα και οι υπόλοιποι 6 έχουν σχέση με τον τρόπο καλλιέργειας, συλλογής του καρπού και της παραγωγής στο ελαιοτριβείου. Ο ίδιος έχει τρεις ποιότητες ελαιολάδου, όλες Health Claim αλλά με δείκτη D3, 1582mg, 1142mg και 304mg/1Kg αντίστοιχα (όριο τα 250mg/1Kg) με αντίστοιχες ποσότητες περίπου 1500Lt η κάθε μία. Είναι ίσως ο πρώτος ελαιώνας με ταυτότητες στα δένδρα.

Το Olive Oil LIVA είναι περιορισμένο και πωλείται σε αριθμημένες συσκευασίες, τα δύο πρώτα σε συσκευασίες των 250ml και 500ml μόνο, με τον χαρακτηρισμό DIAMOND (Διαμάντι), ενώ το τρίτο ( GOLD) πωλείται και σε συσκευασία των 5Lt,  σε ειδική τιμή γνωριμίας για τους κατοίκους των Θρακομακεδόνων.

Θα το βρούμε και σε επιλεγμένα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, στην Κηφισιά, στη Καλαμάτα και πρόσφατα στο Φαρμακείο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ στους Θρακομακεδόνες. 

Στο κατάστημα Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής, Αριστείδου και Σοφοκλέους στο Κέντρο των Αθηνών, το βρήκαμε σε τιμές 49 και 29 ευρώ αντίστοιχα (DIAMOND) για τις συσκευασίες των 500ml και 250ml αντίστοιχα, με τους πελάτες να το προτιμούν σε τεστ γευσιγνωσίας που οργανώνει το κατάστημα.

  • Η ημερήσια κατανάλωση 20γρ. από το olive oil Liva, είναι υπέρ αρκετή για την προστασία από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής ένωσης.

 

Το Πιστοποιητικό Ανάλυσης του Πανεπιστημίου Αθηνών που συνοδεύει τη φιάλη, επιβεβαιώνει ότι το ελαιόλαδο περιέχει περισσότερο από 250mg παραγώγων υδροξυτυροσόλης ανά 1Kg ελαιολάδου και συνεπώς ανήκει στην κατηγορία λαδιών που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Health Claim, Liva, φαρμακευτικό ελαιόλαδο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

liva, φαρμακευτικό ελαιόλαδο, Νίκος Κρημνιανιώτης
Ρεπορτάζ του Γαστρονόμου με τον τίτλο “Το λάδι που ξετρέλανε τους Ιάπωνες”

liva, φαρμακευτικό ελαιόλαδο, Νίκος Κρημνιανιώτης

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: