13.5 C
Athens
8 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Μείωση τελών και εφαρμογή του νόμου ζητά από το δήμο ο σύλλογος...

Μείωση τελών και εφαρμογή του νόμου ζητά από το δήμο ο σύλλογος Τριτέκνων Φυλής

- Advertisement -

Να εφαρμόσει το νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες και με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα στο δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει στην απαλλαγή ή μείωση των δημοτικών τελών και ύδρευσης σε ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνους και τρίτεκνους, ζητά με αίτημά της στη δημοτική αρχή, ο σύλλογος τριτέκνων δήμου Φυλής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάλογα αιτήματα είχαν κάνει οι τρίτεκνοι Φυλής άλλες δυο φορές (στις αρχές του 2015 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους), καθώς υπήρξαν σχετικές αποφάσεις σε άλλους δήμους αλλά ουδέποτε ελήφθη κάποια σχετική μέριμνα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στην παρούσα φάση, και με τη δυνατότητα που τους δίνει η ψήφιση του νόμου 4368, επανέρχονται και, με γραπτό τους αίτημα, ζητούν από τη διοίκηση του δήμου να φέρει το θέμα της μείωσης των τελών στο δημοτικό συμβούλιο. Ζητούν επίσης να ληφθεί απόφαση για όλες τις τρίτεκνες οικογένειες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, «λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης» ή διαφορετικά να αφορούν οικογενειακά εισοδήματα από 45.000 ευρώ και πάνω.

Παράλληλα, ο σύλλογος τριτέκνων θέτει προ των ευθυνών τους και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζητώντας από τους επικεφαλής να αναλάβουν πρωτοβουλία στο δημοτικό συμβούλιο και να στηρίξουν το αίτημά τους.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως προβλέπει ο νόμος 4368 που ψηφίστηκε πρόσφατα (και ο οποίος μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, χωρίς ερμηνευτική εγκύκλιο), “με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεικές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους» Με την ίδια απόφαση μπορεί να τίθενται και εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της μείωσης ή απαλλαγής”.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, με την εφαρμογή του νόμου, αφορά στην ανάγκη αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και στην αναζήτηση νέων εσόδων που θα κληθούν να κλείσουν την «τρύπα» και να ισοσκελίσουν έσοδα – έξοδα.

 

σύλλογος τριτέκνων Φυλής, μείωση δημοτικών τελών, τελών ύδρευσης, αίτημα, δημοτικό συμβούλιο
Το πρόσφατο αίτημα που κατέθεσε ο σύλλογος τριτέκνων ζητώντας την εφαρμογή του νόμου

σύλλογος τριτέκνων Φυλής, μείωση δημοτικών τελών, τελών ύδρευσης, αίτημα, δημοτικό συμβούλιο
Παλαιότερο αίτημα, τον Οκτώβριο του 2015, στο οποίοι επικαλούνται ανάλογη πολιτική μείωσης που ακολουθήθηκε σε άλλους δήμους

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Στον ανακριτή 44χρονος που συνελήφθη στις Αχαρνές για το βιασμό 20χρονου με νοητική υστέρηση

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας, ο 44χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος συνελήφθη,...

1ος διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικου στολισμού στις Αχαρνές! Δηλώστε συμμετοχή

Τον 1ο διαγωνισμό για τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο εξωτερικής όψης οικίας διοργανώνει ο δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ....

Meteoacharnes: Έρχονται σημαντικές βροχοπτώσεις από Τρίτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και έρχεται άλλη μια διήμερη κακοκαιρία. Τι πιο φυσικό αυτή την εποχή. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι έντονες...

Τέσσερις Ηπειρώτες εναντίον του Συλλόγου Ηπειρωτών! Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προτρέπουν μέλη να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Μάρτυρες ενός υπόγειου πολέμου που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα του γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων....
- Advertisment -