KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Μείωση τελών και εφαρμογή του νόμου ζητά από το δήμο ο σύλλογος Τριτέκνων Φυλής

03/03/2016 12:20
2 '
σύλλογος τριτέκνων Φυλής, μείωση δημοτικών τελών, τελών ύδρευσης, αίτημα, δημοτικό συμβούλιο
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Να εφαρμόσει το νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες και με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα στο δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει στην απαλλαγή ή μείωση των δημοτικών τελών και ύδρευσης σε ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνους και τρίτεκνους, ζητά με αίτημά της στη δημοτική αρχή, ο σύλλογος τριτέκνων δήμου Φυλής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάλογα αιτήματα είχαν κάνει οι τρίτεκνοι Φυλής άλλες δυο φορές (στις αρχές του 2015 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους), καθώς υπήρξαν σχετικές αποφάσεις σε άλλους δήμους αλλά ουδέποτε ελήφθη κάποια σχετική μέριμνα.

Στην παρούσα φάση, και με τη δυνατότητα που τους δίνει η ψήφιση του νόμου 4368, επανέρχονται και, με γραπτό τους αίτημα, ζητούν από τη διοίκηση του δήμου να φέρει το θέμα της μείωσης των τελών στο δημοτικό συμβούλιο. Ζητούν επίσης να ληφθεί απόφαση για όλες τις τρίτεκνες οικογένειες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, «λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης» ή διαφορετικά να αφορούν οικογενειακά εισοδήματα από 45.000 ευρώ και πάνω.

Παράλληλα, ο σύλλογος τριτέκνων θέτει προ των ευθυνών τους και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζητώντας από τους επικεφαλής να αναλάβουν πρωτοβουλία στο δημοτικό συμβούλιο και να στηρίξουν το αίτημά τους.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως προβλέπει ο νόμος 4368 που ψηφίστηκε πρόσφατα (και ο οποίος μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, χωρίς ερμηνευτική εγκύκλιο), “με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεικές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους» Με την ίδια απόφαση μπορεί να τίθενται και εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της μείωσης ή απαλλαγής”.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, με την εφαρμογή του νόμου, αφορά στην ανάγκη αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και στην αναζήτηση νέων εσόδων που θα κληθούν να κλείσουν την «τρύπα» και να ισοσκελίσουν έσοδα – έξοδα.

 

σύλλογος τριτέκνων Φυλής, μείωση δημοτικών τελών, τελών ύδρευσης, αίτημα, δημοτικό συμβούλιο
Το πρόσφατο αίτημα που κατέθεσε ο σύλλογος τριτέκνων ζητώντας την εφαρμογή του νόμου
σύλλογος τριτέκνων Φυλής, μείωση δημοτικών τελών, τελών ύδρευσης, αίτημα, δημοτικό συμβούλιο
Παλαιότερο αίτημα, τον Οκτώβριο του 2015, στο οποίοι επικαλούνται ανάλογη πολιτική μείωσης που ακολουθήθηκε σε άλλους δήμους
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: