KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Τι απάντησε το Υπουργείο υποδομών και η ΚΤΥΠ για τα 4 δημοτικά των Αχαρνών

04/03/2016 13:03
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Απάντηση στα επανειλημμένα ερωτήματα του βουλευτή ΝΔ Βασίλη Οικονόμου σχετικά με τα 4 δημοτικά σχολεία των Αχαρνών που αντιμετωπίζουν σοβαρό κτιριακό πρόβλημα έδωσε  το υπουργείο  Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και ο νέος διεθύνων σύμβουλος των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.».

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Μετά από επίμονες παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση και έπειτα από επανειλημμένες ερωτήσεις μας στη Βουλή σχετικά με τα σχολεία των Αχαρνών (Αρ. Πρωτ.3375/ 10.06.2015, Αρ. Πρωτ.754/02.11.2015 και Αρ. Πρωτ.2232/11.01.2016) και παράλληλα με τις ενέργειες του Δήμου Αχαρνών και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών, δόθηκε επιτέλους μια επίσημη δέσμευση από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.» για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των τριών εκ των τεσσάρων σχολείων.

Σε προχωρημένο στάδιο προγραμματισμού βρίσκεται το έργο ανέγερσης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών καθώς έχουν επικαιροποιηθεί τα τεύχη δημοπράτησης του εν λόγω έργου σε συνδυασμό με την διενέργεια σχετικών ενεργειών περί ένταξης αυτού, σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ήδη έχουν εκδοθεί η πολεοδομική άδεια ανέγερσης και η άδεια μεταφοράς και μετεγκατάστασης των προκατασκευασμένων αιθουσών βαρέως τύπου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.» προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος ώστε να εκτελεστούν οι ενέργειες ανέγερσης του νέου διδακτηρίου. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση σχετικών μελετών και τρόπων υλοποίησης των νέων σχολείων των 19ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για το 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία και τις εξελίξεις και για τα τέσσερα δημοτικά σχολεία ώστε να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές του Δήμου Αχαρνών τις κτιριακές εγκαταστάσεις που τους αναλογούν, ως αναφαίρετο δικαίωμά τους.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: