11.4 C
Athens
23 Οκτωβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Διευρυμένη σύσκεψη με βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής για τα προβλήματα του δήμου...

Διευρυμένη σύσκεψη με βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής για τα προβλήματα του δήμου Αχαρνών

- Advertisement -

Η κωλυσιεργεία που παρατηρείται στην επίλυση των ζητημάτων του δήμου Αχαρνών, οι επανειλημμένες κρούσεις που-μέχρι στιγμής-δεν έχουν βρει ευήκοα ώτα όπως και οι δεσμεύσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί ήταν -μεταξύ άλλων-κάποιοι από τους λόγους που οδήγησαν σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Αχαρνών, παρουσία 13 από τους 15 βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.

Σ΄αυτή τη διευρυμένη σύσκεψη ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος έχει μαζέψει υποσχετικές χωρίς αντίκρυσμα, παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία της αδιαφορίας της Πολιτείας απέναντι στα θέματα του δήμου, ζητώνας τη βοήθεια των βουλευτών στην προώθηση των λύσεων και των ώριμων μελετών που διαθέτει . Ξεκινώντας την εισήγησή οτυ αναφέθηκε στην ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής στις Αχαρνές, η οποία απειλείται από τη φτωχοποίηση του πληθυσμού, τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας και τον υψηλό αριθμό δημοτών που χρήζουν βοήθειας.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στα αναγκαία έργα υποδομής:

– Αντιπλημμυρική προστασία
Δίκτυο αποχέτευσης
Έργα οδοποιίας
Επισκευές και ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικών Μονάδων
Αναβάθμιση δικτύου ΕΥΔΑΠ

Απαραίτητα έργα τα οποία στερείται ο λαός των Αχαρνών με αποτέλεσμα, είτε να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, είτε να απειλούνται οι ζωές και οι περιουσίες τους. Ειδικά για την αντιπλημμυρική προστασία έγινε εκτενέστερη αναφορά, στη διευθέτηση των ρεμάτων της Εσχατέας, στους αγωγούς  ομβρίων, στις δεξαμενές ανάσχεσης και στα έργα ορεινής υδρονομίας στην Πάρνηθα.

Ακολούθως ο κ. Κασσαβός αναφέρθηκε στην πάταξη της εγκληματικότητας και παραβατικότητας  και ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών στο θέμα του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Αχαρνών με την ΕΛ.ΑΣ, το οποίο αναμένεται να κάνει πιο αποτελεσματική την αστυνόμευση στην πόλη και να δώσει λύση σε προβληματικές  συνοικίες.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε με το θέμα της εξεύρεσης πόρων για την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων που έχει εκπονήσει ο Δήμος Αχαρνών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και με το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στη περιοχή των Αχαρνών και ειδικότερα στο Ολυμπιακό χωριό. Η μαθητική κοινότητα των Αχαρνών – η οποία αριθμεί πάνω από 16.800 παιδιά – στερείται χώρων άθλησης και όσο αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού ο Δήμος Αχαρνών δηλώνει “έτοιμος” να αναλάβει τη διαχείριση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού αθλητικού κέντρου.

Στα θέματα της σύσκεψης έγινε αναφορά στην ανάδειξη του αρχαιολογικού θησαυρού που ονομάζεται Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών και την αξιοποίηση του ως διαχρονικό κέντρο της πόλης. Στα έργα ανάπτυξης που θα δώσουν έναν αέρα αισιοδοξίας και προοπτικής στις Αχαρνές, όπως η παραχώρηση των χώρων του Στρατοπέδου Παπαστάθη, η ήπια αξιοποίηση των Βασιλικών κτημάτων και του ορεινού όγκου της Πάρνηθας, η ευρύτερη ένταξη των Αχαρνών στο δίκτυο συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς. Τέλος αναφορά έγινε και στην οικονομική κατάσταση του Δήμου Αχαρνών η οποία “υπονομεύεται” από τον δανεισμό προηγούμενων ετών, τις εκκρεμείς απαλλοτριώσεις, τις τελεσίδικες αποφάσεις και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, που παρευρέθηκε στη συνάντηση, ανέλαβε την παρουσίαση της τεκμηρίωσης των θεμάτων παραδίδοντας σε κάθε βουλευτή το ανάλογο υλικό.

Οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής:Νάσος Αθανασίου , Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, Ιωάννης Δέδες, Βασίλης Οικονόμου, Μάκης Βορίδης,Γεωργία Μαρτίνου,Γεώργιος Βλάχος,Αθανάσιος Μπούρας,Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ιωάννης Γκιόκας, Γεώργιος Μαυρωτάς και Κωνσταντίνος Κατσίκης δεσμεύτηκαν πως θα στηρίξουν τον δήμο όπου χρειαστεί είτε με επερωτήσεις στη Βουλή, είτε με παρεμβάσεις στη ψήφιση νομοσχεδίων. Δήλωσαν επίσης ότι είναι σημαντικό να προάγουν τα συμφέροντα του Δήμου Αχαρνών στους αρμόδιους Υπουργούς και την Περιφέρεια Αττικής.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Ο Χάρης Δαμάσκος αναλαμβάνει τα ηνία της ΣΤΑΣΥ. Πολιτικός και τεχνοκράτης με κύρος και κοινή αποδοχή

Ο Χάρης Δαμάσκος, πρώην αντινομάρχης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με μακρά θητεία και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, θα είναι, σύμφωνα...
- Advertisment -